Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to oddie, meda:
imaxim: ked KONECNE bude trh s jazdenymi autami na urovni vyspelych krajin, tak jazdene auto uz bude plnohodnotnou alternativou aj pre ludi, ktori jazdia vela. Ak dostanes na jazdene auto rocnu zaruku spolu so zarukou mobility (ako mam momentalne ja na Mazde), tak nebude co riesit ;))) Zatial uznavam, ze pre cloveka, ktory nedokaze ojazdene auto ako-tak odhadnut, moze byt nakup "ojetiny" v nasich podmienkach rizikovy. Po financnej stranke maju velku vyhodu: ZDALEKA nestratis tolko, ako na novom aute ;))) -
Ale, ale, že by blesky tal dobře platili?-))). Naprosto si rozumíme, když budu jezdit 10000 km ročně, koupím si auto za 100 kolíků, dám 30 do perfektní údržby, brzd a podvozku a nemusím tři roky nic řešit. Sekundárním problémem, který diskutujete v Ojetinách, je kvalita prodeje ojetých automobilů, autorizovaní prodejci se konečně probouzejí ze zimního spánku a pohodlné nenasytnosti trhu, takže rozjíždějí prodej ojetin s perfektním technickým popisem a zárukami. Potom není co řešit, ale zatím to co dělá třeba u škodovek Exner či Jarov je bohužel ojediněle na hony vzáleno blátivým placům s rezavým plotem s exklusivním dovozem. -
"-- skrytý --" 18.02.03 12:58
Imaxim: a co se ti nelíbilo na mém skvělém ojetém za +- 60tis? :))) Dost lidí, co znám, jezdí tak 10tis km ročně, a s bídou daj dohromady 100tis Kč. Doporučovat takovým, aby si vzali novou Fabii na leasing, je zlomyslnost... Kdysi tu někde padlo, že pořizovací hodnota auta by měla zhruba odpovídat čistému ročnímu příjmu, to je docela rozumné vodítko. I když, já si nějak neumím představit, že bych si měl koupit tak drahé auto :)) -
« to oddie, meda:
Jasně, že je auto třídy 406tky lepší pro rodinu než fabia, problém je podle mě v hotových penězích, které mladá rodina často nemá a pokud bych jezdil 20-30 tisíc km za rok, hodně bych se rozmýšlel, zda ojetina za 150 tkm je spolehlivá volba. Oba dobře víte, že skvělá ojetá auta jsou tak za 400 tKč. A proto rodina, nebo pár, co vydělává nějaké slušnější peníze půjde do Fabie na leasing, kdy na akontaci má hned, můžou ho kdykoliv doplatit a pořídit si větší vůz. Já jsem neměl nic proti vícepočetným rodinám, ze které také jsem a asi ji mít budu, ale hovořil jsem zcela a pouze o technickém řešení fabie, která je prostorově na své rozměry skvělá a kombi pohledné. Jediná nevýhoda je snad hrana kufru. A samozřejmě, že u Fabie doufám nezůstanu, ale byj jsem stejný příklad, zakládal jsem firmu a rodinu, takže Fabia Combi byla velmi odpovídající volba. -
"-- skrytý --" 18.02.03 10:16
« Re: Re:
Však ona si to polovička zařídí, to se nebojím! Vypadala docela od rány, jen počkej, než se naděješ... :)))
Tak do Irska, a na rok? Hm... taky bych někam jel, ale jsem hrozně línej. Jo, ještě než zmiznete, mám u vás oběd! ;)))
Ad MC po x letech - spíš ti to stáhnem na CD-čko. Ty jsi totiž hrozně ukecanej, to by z toho byla 1000-ci stránková bichle minimálně... -
"-- skrytý --" 18.02.03 09:53
« Re: Re:
Dabel: no, to si schválně počíháme, až bude mít Huf rodinu, necháme mu pár let klid, a pak se na něj zajedem podívat, co ty na to? A jako dárek bychom mu mohli vytisknout část tohodle fóra, a nechat nějak pěkně svázat :)))
Co, Hufíno, pozveš nás aspoň na svatbu? ;)) -
« Re: to oddie
Skusim spotit este raz, co som tam pisal...
ad "Transfer z místa A do B musí bavit": hm to ano, pokial ten transfer nie je prilis dlhy a monotonny. V takom pripade moze zacat tvrdy podvozok liezt statocne na nervy :(( Osobne na dlhe cesty uprednostnujem pohodlne velke auto na "balonovych pneu", komfortnejsie vyladenym podvozkom (tvrdy by zo mna dusu vytriasol) a velikym kufrom, kde mozem napchat vsetko, co si zmyslim ;))) -
« Re:
Huf: hehe, no nic, musis si zvykat, vsetko raz bude ;))) Potom sa budes musiet poobzerat po niecom s makkym podvozkom, velikaaanskym kufrom (aby sa zmestil prip. kocik), pohodlnym sedenim vpredu aj vzadu etc. etc. etc. proste otocit Tvoje priority o 180 stupnov ;))
Este ad premiestnenie z A do B: no ja sa sice tiez premiestnujem z A do B, ale male tvrde auto by som tiez nescel ;)) Sebaviac ma jazdenie bavi, ked v piatok vecer po praci vyrazim smerom domov, tak sa radsej odveziem v pohodlnom voze strednej triedy s makkym perovanim, na "balonovych pneu", pohodlnymi sedackami so slabym bocnym vedenim a s velkym kufrom (za cenu o dost nizsiu ako je Fabia MPI ;)))

Pohodlné, leč velmi neintuitivní plavidlo (ve srovnání s BMW 540i E39) v plné výbavě. 1.3M za nové bych nikdy nedal. Bratránkovi jezdícímu do D ale slouží znamenitě.