Škoda Fabia
« Re: to bluedream
Ale ved to mi je divne, preto som to dal do uvodzoviek v prvom prispevku. Buchalo mi to vzadu, to je ista vec. A uz to nebucha. Je mi to divne, prave preto ze viem aka jednoducha je zadna naprava. Fakt som asi blbec ale ze by buchot v zadnej casti auta bol sposobeny tyckami na prednej naprave? Co som uz uplne opity? -
matuS 27.02.03 01:54
« Re: Qvalita qa spolehlivost Škodovek
dabel auto za chybajuce zasterky je podla mna blbost
ja to chapem, ale kazdy predsa vie, ze zasterky su povinne. a ked idem predlzovat STK, tak si to auto aspon obidem. ked je niekto taky * ze si to neobide a neurobi, tak nech ide dokelu. to som chcel povedat :) -
"-- skrytý --" 26.02.03 15:26
« Re: pristup servisu k zakaznikom
mne sa tam zdali tiez uplne do pohody, len ked som si isiel pre auto, servisaci uz odchadzali domov a kazdy z nich v ruke drzal presne ten isty olej, ktory mi tam dufam naliali a tak v kombinacii s tou farbou oleja vo mne vyklicilo podozrenie :)) -
« Re: pristup servisu k zakaznikom
Presne tam som bol. Menili mi zadne. Teda ci ich naozaj vymenili neviem, nekukal som ale uz to nebucha. Ja chodim len tam a zatial som problemy nemal, mozem si len pochvalovat. Mozno som mal u nich stastie, alebo preto ze som to tam kupoval tak ma maju "radi", netusim.
Olej po vymene som neskumal aky je, priznam sa ze som menil naposledy pri 43tkm a teraz mam 47tkm ale to uz nema vyznam ho skumat. -
"-- skrytý --" 26.02.03 13:49
« pristup servisu k zakaznikom
naposledy som bol v euro-danubii v samorine na 30t garancke a ked som si na druhy den skontroloval olej, tak to od cisteho oleja malo dost daleko, ale to by snad neorobili, nevymenit cely olej... ma niekto podobnu skusenost? -
« "Nejake stabilizacne" tycky na zadnej naprave
mi prave vymenili v servise. Mam 1.4MPI 50kW, marec/2000, 47.000km (hlavne BA) a boli "vybuchane". Kus za 1000Sk, su dve. Udajne je na ne zaruka 50.000km tak som nic neplatil.
Takze pridavam dalsiu zarucnu opravu. Som zvedavy kedy za nieco aj budem platit (okrem oleja, prehliadok), teda nie ze by mi to vadilo ale chladic, tesnenie pod hlavou, servo, predne sklo, teraz tie tycky. Hmmm. Tie prve Fabie boli fakt *. Nekupovat! :o)))) -
« Re: Kradnutie leasingovanych aut
No, takze ked leasujem auto a mam trvaly pobyt uplne inde ako kde realne byvam (300km) a kde sa pohybujem a nikto (leasingovka/poistovna) nevie moju skutocnu adresu tak by som mohol byt trochu v bezpeci?
Servisu doverujem ale aj ti vedia len ze byvam v BA, nic konkretne. -
« Re: Qvalita qa spolehlivost Škodovek
nasrot: nie, TUV je presne obdoba STK. Tym som si na 100% isty (v Nemecku technicke kontroly vykonavaju 2 organizacie: TUV a DEKRA). V presnom rozpise u kazdeho typu je udane pre dany typ a vek auta pocet percent aut, ktore presli bez zavad, z malymi zavadami (teda TUV znamka este bola udelena) a s vaznymi zavadami (znamka udelena nebola, dotycny musi auto nechat opravit a znova prist). Este sa uvadza percento aut "nebezpecnych pre prevadzku", kde udajne autu okamzite zoberu znacky a majitel ma smolu, moze dat auto rovno zosrotovat :-(
matuS: to bol len priklad, s cim v Nemecku prejdes a u nas Ta na 100% vyrazia. Sam nechapem, ako ten byvaly majitel mohol ist na TK len s polovicou osvetlenej SPZ a nefungujucim BOCNYM blinkrom (t.j. ten na blatniku). V protokole stalo "zavada na blinkroch" a "zavada na osvetleni SPZ". Co to je, som vyzistil az sam skumanim ;))) a samozrejme vymenil ;))
ad nasa TK: je to diskutabilne, napr. vyrazit auto za chybajuce zasterky je podla mna blbost (v EU aj tak nie su predpisane ;))) a aj ked mas totalny vrak, za liter do vrecka mas STKcku aj tak.
ad poistovna: to neviem. Mozno, ze ta lehota bola 3 mesiace, pointa bola hlavne v tom, ze mu auto cmajzli den po jej skonceni. -
matuS 26.02.03 02:50
« Re: Qvalita qa spolehlivost Škodovek
dabel: Zo slovenskej viem, ze pokial nepodmaznes technika, moze Ta technik vyrazit za zasterky alebo prave za znacku/bocne blinkre :((
preboha to su ale veci, ktore by mali byt automaticky na kazdom aute v poriadku a ked ides na kontrolu a taketo zakladne veci si dopredu sam neskontrolujes, tak s odobratim technicka (aj vodicaka pripadne, ak by sa dalo) na 100% suhlasim.
ja som isiel so 4rocnym axkom na prehliadku a nemal som jediny problem. ani nebolo treba nikoho podplacat. bolo to na vajnorskej na zlatych pieskoch.
a ten tvoj sef bol kde poisteny? lebo ja som bol v kooperative a tam je zmluva na neurcito a doba splatnosti je tam nejako vzdy az do nejakych 6 mesiacov od zacatia noveho roka poistenia. oni ani dopredu neposlali oznamenie o potrebe zaplatit poistku, doslo to dodatocne, uz v novom roku poistenia.
"-- skrytý --" 26.02.03 00:00
« Re: Qvalita qa spolehlivost Škodovek
dabel: já bych spíš řek, že TUV je něco jako naše UVMV - tedy zkušebna, která je oprávněna k udělování "povolení k provozu" daných zařízení, v tomto případě automobilů a jejich částí. Přičemž testy na poruchovost (spolehlivost), pokud se dělají tak jak mají, tak se mají dělat tak, že za jakoukoliv závadu na autě dostane daný typ auta nějaké "- body", přičemž je fuk, jestli je závadou prasklá žárovka nebo upadlý motor. U vyhodnocení se vezme počet všech závad a udělá se z nich procentuální podíl na počet "zkoušených" aut. To by měla být také statistika TÜV. -
« Re: Kradnutie leasingovanych aut
bluedream: neviem, ci som Ti licil historku, ktora potvrdzuje prepojenie poistovna-servis-zlodeji. Stala sa mojmu byvalemu sefovi, inak skvelemu chalanovi. Mal Filcku na leasing. S leasingom mal samoska aj poistku. Poistku uhradzal niekedy v decembri ako platbu k 1.1 internet bankingom, nieco sa tam posralo a prachy sa za par dni "vratili". Potom na to nejako pozabudol. Tym, ze neuhradil, koncila mu poistna zmluva k 28.2. Niekedy v januari daval auto do servisu na garancku, bohuzial dal technikovi do ruky aj klucik od multlocku. Auto mu ukradli presne v noci z 1. na 2. marca. Poistovna odmietla uhradit co i len korunu, leasing musel este pol roka platit. Take veci su na slak trafenie :(((