Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 28.02.03  21:22

« Ostrekovač, zásterky, mriežky

Áno, zadný ostrekovač sa dá špendlíkom nastaviť aby striekal vyššie a dá sa nastaviť aj trochu do strany. Takže ak streknete na sklo, keď sa stierač práve vracia, tak tá voda stečie aspon na gumičku a nie bez úžitku okolo osky dole.

Na Slovensku sú povinné len zadné zásterky. A nepočul som o tom, že by niekde na svete boli povinné aj predné alebo len predné zásterky.

U silnejších verzií (74 alebo 85 kW) je aj lepší prívod k brzdám cez tie bočné mriežky. Inak nové Fabie už majú všetky tú krajšiu mriežku. Prišlo sa na to, že je lacnejšie vyrábať len jeden druh.

• « 00 Reagovat !

foto

28.02.03  21:20

« to igi.pop

Zajímavé. Každopádně jsem spokojený s tím sportovním škodováckým. Myslím totiž, že se jim moc povedl. Ještě jsem s ním nikde neškrtl a vypadá velmi homogenně s vozem.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.03  21:07

« Re: ad naraznik to greggie

huf>Dovolím si ťa poopraviť:

Mriežky v nárazníku sú závislé jedine na motorizácii, a nie od výbavy. Je len zhoda okolností, že väčšinou v Elegance sú motory VW, a tým pádom aj iné mriežky.

U motorov 1.0, 1.4MPI, 1.2HTP, 1.9SDI je v prednom nárazníku spomínané "jemné" mriežkovanie, kde po krajoch sú vodorovné čiary a v strede pod TEČ sú čiary pozdĺžne. V prípade, že auto s niektorým z týchto motorom má aj klimazizáciu, v prednom nárazníku sú tie druhé mriežky, ktoré majú tých samotných "čiar" menej, a otvory medzi nimi sú väčšie.
    U motorov 1.4 16V, 1.9TDI, 2.0 sú použité mriežky s väčšími otvormi.

Tieto mriežky sa od januára 2003 dodávajú pre všetky motorizácie, staré "husté" mriežky už na novom aute neuvidíme, vypadli aj zo zoznamu ND. Preto má greggie iný nárazník, než mal predtým :)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.03  17:51

« Re: Zástěrky

TomeB., to není pravda, zástěrky musíš mít jenom ve předu, to jsi opět podlehl davové psychóze:)))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.03  17:25

« Re: Zástěrky

Zadní zástěrky jsou povinné, pokud s nimi bylo auto schváleno. Mám Astru F z 96' a ta je z výroby měla -> technik na STK mě upozornil, že bych si je tam měl doplnit (sundal jsem je, protože jsem jednu loni zlomil o ledovou závěj). Ale třeba Astry F Classic, prodávané v roce 2000 (doprodej) byly schváleny už bez zástěrek a nemusí je mít (a ani od výrobce nemají), i když se jedná o stejný model auta. Tom B.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.03  11:27

« Re: Prodám Favorita 135LS

keby som si mal vybrat, tak si tiez radsej vyberiem tu zastaralu 1.4mpi, co nemusi byt nevyhoda v zmysle nenarocnosti na udrzbu, uz je to proste odladeny motor, navyse da sa za 19.800,- CZK profesionalne upravit na 65kW.. a to je oproti drahsiemu 1.2 47kw uz rozdiel..
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  15:56

Vybral jsem si jednu z posledních 1.4/50 Combi - jako rodinný vůz. Docela mě překvapili, že už je nebudou vyrábět, že je nahradili 1,2. Když jsem se po ní ptal, tak mizeli přímo před očima.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  15:41

« ad naraznik to greggie

Mělo by to být tak, že Elegance má jiné, než nižší stupně potom taky to jemné ne moc pěkné mřížkování bylo u MPI a u 1,4 16V 55kW a taky u SDI. TDI, 101PS 16V a 2.0 měly vždy tu řídkou pěknou.

Ta lepší mřížka je potřebná u TDI pro vstup vzduchu k mezichladiči. Jinak je to jen okrasa.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  15:40

« Re: Ostřikovač zadního skla na fabii (hatchback)

Heh, mne sa to nejak zaseklo a kruti sa mi tryska spolu so stieracom, najprv to striekalo za stierac, pootocili mi to a strieka to pred stierac. Dobry zlepsovak ale ako sa to stalo netusim, neviem doporucit. Zrazu to zacalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  15:28

« Re: naraznik po druhe

Mně připadá, že TDI a benzíny (nevím jak SDI) mají jiné spodní mřížky nezávisle na roku výroby. Třeba Ti tam dali něco, co měli skladem...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  15:17

Favorita nechci, ale není nejjednodušší dát ho dealerovi na protiúčet, rád ho odkoupí a ještě ti dá 3% slevu fabii. jakou sis vlastně vybral?
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.03  14:49

« Prodám Favorita 135LS

Zdravím všechny příznivce Fabie,
    chtěl bych si koupit novou Fabii, ale musím prodat Favorita, neznáte někoho, kdo shání levné a spolehlivé auto?
    R.výroby listopad 1991, najeto 90000km, garážované a opečovávané, servisní knížka, koupeno v ČR, nebouraná, spolehlivá, střešní okno, imobilizér, rádio, třetí brzdové světlo. Barva modrošedá. Jsem z Prahy a chtěl bych tak 42000 s možností slevy při rychlém jednání.
    Napište mi na e-mail: svancaram@centrum.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  14:14

Funguje to, díky. Můžu vřele doporučit.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  14:03

Jdu to s tim špendlíkem zkusit.
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.03  11:47

« naraznik po druhe

po opraveni po havarke fabie z mod. roku 2001 som si vsimol ze je tam iny predny naraznik, namiesto jedneho otvoru v dojnej casti a mriezok popri hmlovkach od stredu ma ten novy tri trochu vacsie otvory a po mriezkach sa zem zlahla :)... zacal som si vsimat fabie okolo a vacsina uz ma tento novy naraznik... bola tam nejaka zmena? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  11:19

Staci do trysky strcit spendlik a natocit si ji dle libosti. Uz jsem to taky delal.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  11:18

« Re: to bluedream a spol.

Hufnagl: Nevim jak je zadni naprava bezudrzbova, ale me (27.000 km) zacina pri prejezdu nerovnosti taky neco bouchat od zadnich kol. :-( Tkaze me oprava zrejme taky nemine. :-((((
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.03  11:14

to by som aj ja rad vedel.. co by im to urobilo, keby tam dali normalny rozprasovac.. mne to dostrekne asi do 85% zaberu stieraca a je to poriadny "vopruz"...
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.03  10:36

« Ostřikovač zadního skla na fabii (hatchback)

Mám dotaz začátečníka. Zadní ostřikovač je zřejmě moc sklopený a dostříkne sotva do poloviny zadního skla, takže samozřejmě ani nerozprašuje, ale udělá roztékající se louži na jednom místě. Můžu to nějak snadno opravit? Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.03  10:30

« Re: Qvalita qa spolehlivost Škodovek

Povinne su len zadne
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…