Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to bluedream
neviem, ale ak bereme rozmer 195/50 R15 ako DEFAULT tak potom pri rozmere 195/55 R15 bude tachometer ukazovat vzdy o 3.4% viac nez je skutocna rychlost, potom moja skutocna rychlost je este menej nez 140 km/h ;o)
ja si myslim, ze tie gumy taky rozdiel kludne spravia, si zober ze ten rozdiel v odpore pri 195 mm oproti 155 mm a este k tomu x4 kolesa. ktovie ako je vobec vykalibrovany tachometer, ci to mam nastavene na moj rozmer pneu alebo je to nejake standardne alebo ake, su to sice drobne rozdiely ale su. -
« to bluedream
nie je to tak spravne, mam original alu z vyroby a je to taka divocina s tymito rozmermi. vlani davali na polo s tymito diskami co mam ja rozmer 195/50 R15 ale na Ibizu co je de facto to iste ako Fabia, Polo montovali 195/55 R15. tohto roku montuju uz aj na Polo pneu 195/55 R15 tak prislo auto aj mne z fabriky.
v technicaku su vsetky rozmery vypisane aj na viku nadrze, takze na Polo mozem dat toto:
155/80 R13
167/70 R14
185/60 R14
195/50 R15
195/55 R15
205/45 R15
na zimu su doporucene 185/55 R15
takto to je v technicaku je to riadna divocina, podla mna na fabku mozes dat tento rozmer co mam ja tiez, je to vramci tolerancie a ked VW montuje jeden rok 195/50 R15 a druhy rok 195/55 R15 asi je to v poriadku. -
« to huf & stavros
inak co sa tyka rozmeru pneu a vplyvu na vykon, tak na mojom Pole s motorom 1.2 40kW su tie siroke gumy 195/55 R15 asi dost znatelne. Original pneu ktore sa seriovo dodavaju k tomuto motoru su 155/80 R13 a s nimi su kalkulovane aj udaje vyrobcu o spotrebe, max rychlosti a pod. no a udavana maximalka je v tomto pripade 152 km/h. ja na mojich pneu z toho dostanem max. 140 km/h viac len dole kopcom. takze vplyv pneu na vykon je pri slabsich motoroch asi dost citelny. na druhej strane to zas tak presne porovnat nemozem, pretoze na rovnakom pole s pneu 155/80 R13 som nikdy nesiel. -
"-- skrytý --" 13.03.03 11:14
« Re: MOTOR EXCEL
ked som vosiel do dielne p. Cepka a vidiel som tam tu kopu motorov, co tam mali, tak mi bolo jasne, ze je aj motor mojej fabie v spravnych rukach. Pocet upravenych motorov proste hovori za vsetko.. Ty si si dal robit feldu 1.6-ku? musi ti to potom pekne slapat :) -
« Radio preladuje pri pocuvani kaziet
Zdar,
mame vo firme 2ja rovnaky problem s original skodovackym radiom. Naladim si na radiu stanicu X (kvoli traffic info) a pustim kazetu. Vypnem motor a ked neskor znovu nastartujem, na radiu bude naladena uplne ina stanica. Je to dost otravne. Nijako to nesuvisi s nastaveniami radia. Predpokladam, ze takyto problem budu mat aj ostatni kolegovia, akurat malokto pocuva kazety. Mate tiez tuto ficuriu ? Nejaky napad co s tym ? Dik.