Škoda Fabia
« Re: Fabia 1.2 HTP Junior
No a je to tady, o to jde. Nechci vylepit za auto čtvrt mega a někde s ním zaparkovat a slyšet, že jsem *, když jsem si něco tak hroznýho koupil (a já nejsem, věřte mi ;-)). V podstatě jedinej viditelněj rozdíl je v těch hnusnejch náraznících, který jsou opravdu ošklivý a není problém je nechat šplíchnout. Pak bude vypadat auto normálně, bude splňovat všechny moje představy, bude relativně levný, jen tak nezrezivý, snad nebude moc žrát, snad mě nenechá jen tak ve štychu, snad mi zachrání ženu a dítě až nedají někomu přednost a snad nás přepraví i s nákladem do Chorvatska (není těch snad nějak moc?). Jde mi hlavně o to, jestli už máte někdo zkušenosti s tím motorem (potřebuji slyšet, že se v tom dá jezdit s rodinou a že nás to při slušný rychlosti doveze i do toho Chorvatska) a že na Juniorovi není nějaká další zrada, která není vidět zvenku (jako třeba že by tam chyběly výztuhy dveří nebo něco takovýho, nebo že by tam nešla přidělat zahrádka - vzhledem k malýmu kufru na ni budu občas odkázán). Ostatně nevíte, jestli je u Fábie nějakej problém z dodatečnou montáží rádia (včatně všech kabelů). -
« Re: Fabia 1.2 HTP Junior
Novacek: skus sa zamysliet este nad tym, co za porovnatelnu cenu/par tisic naviac, ziskas. Diely boli mozno lacnejsie na Feliciu, urcite to ale neplati pre Fabiu, preto tento argument pre Skodovku uz nemoze hrat rolu. Navrhuju Ti tu Clio, Getz, "normalnu" Fabiu, urcite najdes aj viac aut za podobne peniaze. Pozri si napriklad aj zaruku: na Getz mas 3 roky. -
« Re: Fabia 1.2 HTP Junior
Ono jde taky o to, abys pak nelitoval, ze sis nepriplatil a nekoupil lepsi vybavu. Chapu ze kdyz ma clovek strop, nechce vic dat, ale pak to muze mrzet. Jinak zvaz i zahranicni auta, ceny dilu a servis jsou do znacne miry srovnatelne. Levnost skodovky jsou povery. -
« Re: Fabia 1.2 HTP Junior
Ono jde taky o to, abys pak nelizoval, ze sis nepriplatil a nekoupil lepsi vybavu. Chapu ze kdyz ma clovek strop, nechce vic dat, ale pak to muze mrzet. Jinak zvaz i zahranicni auta, ceny dilu a servis jsou do znacne miry srovnatelne. Levnost skodovky jsou povery. -
« Re: Fabia 1.2 HTP Junior
Když nad tím tak přemýšlím jsou to ve škodovce fakt *. Normánlní automobilka, když nabízí levný auto, tak udělá slevu a případně odejme nějakou výbavu, kterou si můžeš dokoupit, ale už jen tu, kterou fakt chceš. U Juniora ale musíš akceptovat malá kola, nenatřený nárazníky a díru do palubky a nic s tím nenaděláš. Ale na druhou stranu, jestliže nepotřebuji onu všelijakou nadstandardní výbavu tak mi ten Junior poslouží doufám stejně, jako vybavenější Fabky se stejným motorem, který lidi běžně kupují kolem 300 t. -
« Re: Fabia 1.2 HTP Junior
Junior je opravdu desnej, ale slo mi o zo, ze stydet se za auto (mobil) apod. je opravdu silenost. Samozrejme ze si kazdy kupuje auto aby se mu libilo a o to prave jde, jestli se Junior libi Novackovi, tak to je dulezite, neni prece podstatne jestli se libi i nam. -
« Re: Fabia 1.2 HTP Junior
to Novacek: no on ten Junior je opravdu desivej. Clio je opravdu mnohem lepsi a Getz samozrejme take. Ceny nahradnich dilu jsou se skodovkou na stejne urovni a pojisteni nevim, ale povinne ruceni je taky stejne. Havarijni platit nemusis jestli si veris. Tak nechapu co resis. Juniora si koupi jenom *. -
« Re: Fabia 1.2 HTP Junior
pět dvěří je nutnost kvůli dítěti. Nevím, zda s tím máš zkušenosti, ale prostrčit dítě předníma dveřma dozadu do sedačky (v roce a půl má cca 12 Kg - nevím přesně)je zejména pro moji něžnou manželku docela problém (má co dělat i se složeným sporťákem do kufru).
Punto, Clio - moc pěkný, hlavně to Clio, ale pojištění a ND (u Clia, Punto neznám) jsou někde jinde.
Mercedes je fajn, ale zatím pomýšlím spíš na toho Juniora.
Když člověk na ty 13-ky kola kouká, tak si říká že jsou fakt divný, ale když jsem je srovnával u prodejce se 14-kama na vedlejší Fabce, tak jsou v podstatě stejně veliký. Nevím, ale já kdybych to nevěděl, tak si o nějakej milimetr menšího kola na ulici nevšimnu. -
« Re: Fabia 1.2 HTP Junior
To Novacek> promin, ja nebudu hodnotit co si koupis, ale auto si snad kupujes na jezdeni a jestli mas pocit, ze se za nej budes stydet (nechapu, auto je pro me, at si kdo chce mysli co chce) tak si radsi kup Mercedes, za ten se stydet nemusis :-) -
« Re: Fabia 1.2 HTP Junior
No jo, ale Getz stojí s pěti dveřma 250 t. a kola má stejný. Je fakt, že má navíc tónovaný skla, posilovač řízení, elektricky ovládaná přední okna, plato kufru, osvětlení kufru, přípravu na rádio + čtyři repro, výškově stavitelný volant atd. Já chci ale druhej airbag (ten je za obdobnou cenu), rádio a případně centrál, bez dalšího se obejdu. A motor Getze je podle mě horší. Volant u Juniora se mi líbí, je větší z oktávky kvůli absenci posilovače. No váhám. Abych nekoupil auto za čtvrt milionu a nemusel se za něj stydět (už tu někde padlo, že juniora si koupí jen blbec). -
« Fabia 1.2 HTP Junior
Prosím o váš názor, zda se vyplatí koupě uvedeného vozu. Vím, že už se tu níže diskutovalo jak o novém motoru, tak o juniorovi (to však bylo zejména z hlediska motoru 1.0), ale závěr, zda jít do tohoto auta za velice slušnou cenu 230 tisíc, jsem si z toho neučinil. Ke zkušební jízdě s uvedeným motorem jsem přistupoval velmi skepticky, ale byl jsem mile překvapen. Do kopců na Soběšice (kdo zná Brno), to nádherně zrychlovalo a velmi spokojen jsem byl i s jízdními vlastnostmi (dosud jsem s Fabkou nejel). Záběr motoru a zvuk v pohodě, jen se bojím, co to udělá na dálnici při větším naložení (žena, dítě, náklad). Určitě na to budu muset obecně víc šlapat, což se může negativně projevit i na životnosti. Srovnám-li dojmy z jízdy s mojí Felicií Combi 1.3 MPI, tak 1.2 HTP dle mého subjektivního názoru překvapivě (vzhledem k váze auta a papírovému výkonu) nezaostává, a to moje Felicie je s 60 tisíci km v plné formě, kdežto zkoušená Fabka se 140 km nebyla ještě zajetá. Výbava junior není žádná špica, ale jde mi taky o bezpečnost což s ohledem na cresh testy při dokoupení airbagu spolujezdce naprosto splní. Plato do kufru a plastový kryt motoru mi u prodejce slíbili jako bonus, přípravu na rádio pořídím jinde levněji než za jejich 4.500 stejně jako rádio samo. Později můžu v případě potřeby nechat dodělat i centrál a stříknout nárazníky (u jiných aut mi v černé nevadí, ale u Fabky jsou vzhledem k jejich velikosti jak pěst na oko). Taky mám obavu, že cena 230 t. se dlouho neudrží (před nedávnem to bylo dokonce 220 t.). Mám dojem, že škodovka se bojí nedůvěry v nové motory 1.2 a tak chce lepší cenou s nimi lidi seznámit a později ceny opět zvedne. Za uvedenou cenu se ostatně dříve prodával Junior s motorem 1.0, což je fakt rozdíl. Jelikož mi má relativně málo jetá Felicie začíná korodovat (páté dveře), láká mě i celopozink karoserie. Co vy na to? Máte nějaké zkušenosti, či jiný názor než já? Díky za odpovědi.