Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  16:34

« Re: Fabia 1.2 HTP Junior

Ad předváděčka, a kdo tě sakra nutí, aby jsi koupil auto s naježděnými kilometry? Pěkně r.v. 2002, co stálo na place (chce to velkého prodejce), které jenom vyluxujou a umejou okna. Ojetina od autorizovaného bazaru, která tam byla servisovaná (s náhledem do záznamů) je naprosto bez problémů, s prakticky stejnou zárukou na skryté věci jeko nové) pouze platíš opotřebené díly - klasika. Koroze je u pozinku mimo, toho bych se nebál. Ale jo, kup si nové, ale proč tak ojebat výbavu, když ho určitě po třech letech měnit nebudeš?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  16:34

To je fakt :-) Posilovac je prima. Presel jsem z Feldy na Stilo a v prvni chvili jsem si rikal, proc tam ty talosi davaji ten CITY rezim kdyz i na normalni je to moc lehky. Dneska mam zapnuty CITY a prijde mi to tezky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  16:31

Mal si niekedy auto s posilovacom? Skus si to, za tych par tisic to JEDNOZNACNE stoji... Prechod od auta bez pos. k autu s pos. bol pre mna balzamom ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  16:29

Hm, mozno sa mylim, pripadne ma opravte vy znalejsi veci.. ale nie je na predvadzacky plna zaruka?

Ad jazdene auto: no na zly kus mozes kapnut aj u noveho, pozri si problemy kutila v teme "Ford Mondeo". Ak ale narazis na dobry kus, tak by Ti mal dat o dost vyssiu uzitnu hodnotu ako Fabia pri rovnakej, mozno dokonca vyssej zivotnosti. Faktom je, ze za tie peniaze by si mohol mat auto strednej triedy s par kilometrami a raz takym miestom ako ma Fabia. NIekde tu som zachytil, ze niektori dealeri v Cechach davaju rocnu zaruku aj na jazdene auta. Skus si to zistit. Je to vsak Tvoje rozhodnutie.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  16:26

Mezi normální fabkou a Juniorem není v jízdě (se stejným motorem) žádnej rozdíl. A jel jsem den před tím v thalii a cliu a výrazně jiný mi to taky nepřišlo. Fabka asi líp drží stopu (i když renaulty jsou rovněž pro mě úplně v pohodě), ale je zas tvrdší (což mi taky citelně nevadilo). Takže vlastně totéž, jen renaulty měly lepší motor a MNOHEM ostřejší brzdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  16:22

Ad. předváděčka. Bývá samozřejmě za dobrou cenu málo jeté auto, otázka je ale jak jeté. Hlavně prodejci s tím jezdí jak dobytci. Zrovna ten, co mi předváděl tu 1.2 mi říkal (možná si vymýšlel), jak vezl obdobný auto zákazníkovi do ČB a jak s tím jel pořád 140-160. S novým nezajetým autem. Chápete to? No jeho to není. Stejně tak mi vyprávěl známý, jehož kámoš je prodejce u fordu, jak testujou u nich na vesnici auta, který si bere přes noc domů. No pěkně děkuji. To by byla drahá sleva.
    ...
    Ad. ojetina. Ano, uvažuji o meganovi 1.4 16 V r.v. po 1999. Ale bojím se, že kápnu na blbej kus a nedoplatím se. Navíc jsem měl dosud ojetiny a znáte to, člověk jednou chce nový auto, i když to třeba není úplně racionální. Mimo to se nechci dočkat za nějakej čas opět koroze. To si můžu nechat Feldu. Ostatně být felda bezpečnější a bez koroze, tak ji nedám, protože vím co od ní můžu čekat.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  15:43

Pripadne sprav jedno: chod do autosalonu a prevez sa v Juniore a v normalnej Fabke. Potom skoc do Renaultu, Hyundaia a co ja viem kam este, prevez sa v tych autach a uvidis rozdiel. Ked vlacis aj kocik, stalo by za to mrknut sa po predvadzacke-kombiku (imaxim: dobry napad ;)).
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  15:41

Jo a nezapomeň, že kdyř to auto pojistíš při nákupu a teprve potom dovybavíš (rádio, kola ...) a vykradou tě, nedostaneš ani Kč neboť to není na prodejní faktuře a nepřipojistil jsi to. Ale abych se vrátil k meritu věci, ty máš v peřině 230000 Kč a nekoupíš si ojetinu?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  15:38

Juniora bych taky zavrh, pokud máš teď peněžní strop dej si vysokou akontaci, aby jsi měl splátky leasingu bez navýšení (min 60%) a kup si tu Fabii normální, včetně centrálu, airbagu a případně ABS v nějakém balíčku. Nebudeš litovat, naopak až budeš pořád obíhat auto, aby jsi zatlačil čudly tak teprvé poznáš peklo. Vždyť ten penežní rozdíl taky doženeš jenom tím, že si vezmeš předváděčku. Motoru bych se nebál, má ho moje kolegyně a je velmi spokojená - teda mimo dálnice.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  15:32

Taky myslim, clovek musi stejne pri koupi auta pocitat s nejakou rezervou. Ja di dal u auta za 460 000,- taky rezervu (30t) a zjistil jsem ze mi rezerva pomalu nestaci. Koupil jsem changer (ten jsem jeste dodatecne nacpal do leasingu), pak construct, zimni gumy, koberecky a ja nevim co jeste a prachy fuc :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.03.03  15:31

ad hanbenie: ak by junior splnal moje poziadavky, tak co je komu do toho, ake auto tie poziadavky splna...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  15:27

Hm, okej, 40 litrov. Zrataj, kolko k Juniorovi pridas za nastriekanie lakov (podla mna ale dost zbytocna investicia, hlavne kvoli zlodejom, ako niekto spomenul), ta priprava na radio a tie dalsie veci, ktore chces spravit. Rozdiel potom nebude tak markantny a ziskas plnohodnotne male auto. Myslim, ze za ten priplatok to stoji.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  15:25

Rozdíl mezi Fabkou Junior Easy a Classic Easy je tuším 40 t.
    ..
    O těch brzdách jsem taky někde něco zachytil, ale už nevím o co šlo.
    ..
    Stříknout bych si nechal nárazníky někde jinde než u prodejce (tak za třetinu ceny - ještě aby netrefil barvu, to bych pak už mohl rovnou polepit nálepkama a propagovat nějakej cirkus). Ale nestříknutý to fakt může být docela dobrý zabezpečení proti zlodějům. To by se mi líbilo.
    ...
    Máš s tím motorem víc zkušeností? Co dálnice? Táhlý kopce ve třech lidech?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  15:19

este ad hanbenie: musim tentoraz uplne vynimocne suhlasit s Petrom: podla auta sa clovek neposudzuje. Auto je dopravny prostriedok, ktory Ta musi dopravit z miesta A do miesta B. Musi splnat _Tvoje_ poziadavky. Tiez sa spytaj manzelky: urcite okrem posilovaca uvita aj ine "blbosticky". Inak, nema konkurencia standardne 2 airbagy, mozno aj 4???
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.03.03  15:19

ten motor, vela od toho necakaj, do mesta ok, ale cestuje sa s tym horsie, predbiehanie, kopce na dialnici, najma ak ides nabaleny na dovolenku..

co sa tyka priplatkovej vybavy, kazda navsteva servisu nieco stoji... neviem, ci sa tie narazniky daju strieknut, lebo ak sa to ma lakovat, musi to mat specialnu upravu a to neviem ci narazniky juniora tu upravu maju... priprava na radio, tiez Ta to vyjde drahsie ked si to nechas robit dodatocne, ja som si nepriplatil napriklad za 4 repraky naviac za 1700 SKK a len praca + kable by bola drahsia ak by som si to tam xcel dat dorobit.. alebo odkladaci priestor pod sedadlom vodica za 800 SKK, ta ista story..
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  15:18

Jsem trošku pozadu s reakcema, musím občas i pracovat a než dopíšu svoji reakci už jsou tam čtyři další (to si nestěžuji, naopak to kvituji s velkým povděkem).
    Ano, bude s tím jezdit i žena. Není to žádná amazonka, ale dosud jezdila v mé Š 120 (tam měla fakt problémy, byl to speciální kus), tchánově starém Toledu, později Favorit, Forman, Felicia Combi - teď už zvládne Fabku bez posilovače levou zadní.
    Později mě bude absence některé výbavy určitě mrzet (možná i dřív), ale je to samozřejmě o penězích, tak se soustředím opravdu jen na to, co je nezbytný pro mě (2krát airbag, dodatečně rádio případně centrál, nosič na střechu, zámek zpátečky, imobilizér to má, a toť vše).
    Taky bych bral Clio, zvlášť při dnešní nabídce 1.5 Dci za 300 t., ale nemám na to.
    Mnoho ND na Fabii jsou srovnatelné, ale mnoho je jich pořád levnějších (porovnával jsem to s thalií, kde třeba čelní sklo a přední nárazník (skoro 9t.), jsou bezmála dvojnáseobně drahé. Navíc po uplynutí záruky si s tím poradí každej zručnější mechnik, protože bude mít s Fabkou víc zkušeností než třeba s thalií (možná budou i levnější ND z druhovýroby - v tom se nevyznám).
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  15:14

hm, ad bezpecnost: niekde (autorevue.cz?) som cital test Juniora a vysla tam o dost dlhsia brzdna draha ako pri normalnej Fabke. Aky je cenovy rozdiel Junior vs. normalna zakladna Fabka, ktora ma aspon posilovac?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  15:13

Nechci polemizovat o vhodnosti, ale F1,2 v pohodě "uveze" 3 dospělý lidi (250 kg) a akceleruje bez prob. V tvém případě bych asi zaše za dealerem jednoho a pro kontrolu i druhého salonu a nechal si poradit. V levné F. žádný prob. není a jestli chceš šplíchat blatníky, tak v servisu tě to příjde dost draho, to už si radši kup šplíchnutý auto a když na něj nemáš tak budeš hold mít plastový blatníky, alespoň to nikdo neukradne. Proč by se měl za to člověk stydět jak tu někteří chytráci píší (chytrák = anglicky smarty)?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.03.03  15:08

ak by som si mal ja vybrat na tvojom mieste, zoberiem to najlacnejsie 5D clio.. cena porovnatelna, ale neporovnatelne lepsie ako junior. sam mam fabiu, ale junior, to je fakt des..
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  15:07

« Re: Servisy - Hradec Králové

A jaká to vlastně byla závada, a po jaké době se opakuje? V HK jsou 4 dealeři Škoda: Autocentrum a Verold na bří Štefanů, APA v Kuklenách a Palace, tak si vyber. K Palace bych také nešel, pokud ti na tom autu záleží...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…