Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.06  09:49

« Bez nadpisu

Tom J. tych 180km/h bolo s 1,4 16V 100k Fabiou pri plnom plyne, po rovine? Co bol silny protivietor? Tachometrovo musi ist aspon 190 az 200km/h inak je niekde chyba (znizeny vykon) alebo nedodrzanie rozmeru pneu (mensi priemer - mensia dosiahnutelna rychlost), ale zas lepsie zrychlenie
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.06  04:35

« Bez nadpisu

to David K.
    S tim com. rail mas pravdu, jsem slysel ze "cerpadlo tryska" je pomerne draha na vyrobu a meli by problemy s emisema a plnenim Euro norem.Nevim co je na tom pravda, ale zkusim zjistit info. primo u zdroje ;-)
    to one-z
    Ja jsem s moji udelal tachometrovych 180 km/h, ale spotreba hroziva.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  16:22

« Bez nadpisu

Tyto informace byli zverejneny uz asi pred mesicem v nejakem casopise a byli uz i na netu.Tyto motory se tykaji nove Fabie tak nevim jestli je tam budou davat uz letos. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.06  20:34

« Re: Motory pro fabii

To jsou zajímavé informace, odkud pocházejí?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.06  19:52

« Bez nadpisu

Toto jsou motory ktere se budou davat do Fabii:
    1,2 HTP 70PS,1,6 86PS,1,4FSi 125PS,1,4TSi Tubro 170PS,1,4TDi 70PS,1,4TDi 80PS,1,9TDi 105PS, ale od roku 2008 bude zrusen a nahrazen 1,6 Com.Rail. :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.06  19:50

« Re:

To David K.to je spíš reakce na změněné daně v některých zemích kde se platí dle výkonu motoru.První byla 1.4 TDI z 55-59kw nyní i benz.1.4 to samé.Něco mě říká,že i zřejmě 1.2 12v brzy bude mít 51kw což je další hranice/zřejmě místo 47kw/.Tyto motory na brzdě toho dosahují bez problémů už teď,takže zřejmě bude malá úprava softweru.
    To One z:motor 1.4 55kw zmizí z nabídky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.06  19:38

« Re:

Taky jsem to už čet a vrtá mi hlavou co bude dostávat hatchback, to jí jako chtěj nechat 55kw :-( Nikde jsem o hatchbacku nenašel ani zmínku.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.06  19:27

« Bez nadpisu

V červnu tohoto roku dostane Fabia sedan, Fabia kombi a Octavia liftback výkonnější benzínovou čtrnáctistovku. Místo motoru 1.4 16V 55 Kw se bude montovat verze s výkonem 59 kW. Provedení 1.4 16V 74 kW ve Fabii i nadále zůstane. Tento krok je bezesporu reakcí na výkonnější motory stejného obsahu, které začíná do svých vozů dávat konkurence. Fabii by ale prospěla ještě další změna: motor 1.2 12V 47 kW by se měl stát základní motorizací, přičemž verze 1.2 HTP 40 kW by byla zcela zrušena. Na těžkou Fabii (a koneckonců i Polo) rozhodně není 40 kW dostatečný výkon. :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.06  15:19

« Re:

Kolik ti jede nejvíc ta tvoje HTP. Známej ji chvíli měl a na dálnici udělal 170km/h Surprised není to nějak moc (měl tu slabší)
    Toz to ti nepovim, protoze to nevim :-) Nejvic sem s tim jel 160 podle tacha ...coz muze byt tak 145 realnejch. Jeste by to jelo, takze tu maximalku co ma v technicaku to da urcite. Vic fakt nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.06  14:41

« Bez nadpisu

to:NiceOne
    Kolik ti jede nejvíc ta tvoje HTP. Známej ji chvíli měl a na dálnici udělal 170km/h :-O není to nějak moc (měl tu slabší)
  • 00 Reagovat !

foto

20.02.06  12:13

« Spam

První video na světě Škoda Roomster na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.06  19:58

« Re: Re: Re:

Já sem se rozhod, že koupim 1.4 16V (55 nebo 74kw), tak už mě to nic nevyvrátí >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.06  19:54

« Re: Re:

To potom teda přichází otázka proč kupovat 1.4 16V, když 1.2 HTP má skoro stejný výkon, menší spotřebu, je levnější a má lepší povinné ručení Confused
    Protoze ma prijemnejsi chod, lepsi tocivy moment, asi bude mit vyssi zivotnost,... no za ty prachy mi to urcite nestoji :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.06  19:46

« Re:

To potom teda přichází otázka proč kupovat 1.4 16V, když 1.2 HTP má skoro stejný výkon, menší spotřebu, je levnější a má lepší povinné ručení :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.06  19:43

« Re:

Ale je pravda kazda brzda ukaze neco jineho asi ne moc rozdil ale nikdy ne stejne cislo.Je to pouze orientacni.
    Jasne, ale vzhledem k tomu, ze oni jezdi porad na stejnou brzdu, tak se daji minimalne srovnat ty auta v jejich testech.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.06  19:39

« Bez nadpisu

To NiceOne:taky ctu Svet motoru a byl jsem prekvapen kdyz jsem tu tabulku uvidel.Posledni dobe to davaji skoro vse na brzdu.Ale je pravda kazda brzda ukaze neco jineho asi ne moc rozdil ale nikdy ne stejne cislo.Je to pouze orientacni. :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

19.02.06  19:36

« Bez nadpisu

To one-z:1.4 55kw co jsem viděl naměřily něco přes 60kw.U 74kw výkon celkem souhlasil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.06  19:31

« Re: Výkony

NiceOne napsal, že na brzdě naměřili 40kw - 46kw a 47kw - 56,5kw.
    Nechci to vyvracet, ale zajímal by mě výkon 1.4 16V 55kw i 74kw Question Question

To ti nepovim, ale kdyby byl zajem tak v SM merili vsechny 1.4 TDI - 51kW 55kW 59kW. Zajimave bylo ze zatimco oboum slabsim namerili vyssi vykon nez udava vyrobce, tak te nejsilnejsi namerili 59kW, takze rozdil mezi tema motorama byl jenom v kroutaku.
    V SM ted u hodne aut, ktere testuji meri vykon. Nejen Skodovkam. Je to zajimave srovnani.
    BTW: Ten 40kW HTP mel velice dobrej kroutak 116Nm v nizsich otackach nez udava vyrobce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.06  19:12

« Výkony

NiceOne napsal, že na brzdě naměřili 40kw - 46kw a 47kw - 56,5kw.
    Nechci to vyvracet, ale zajímal by mě výkon 1.4 16V 55kw i 74kw :?: :?:
  • 00 Reagovat !

foto

19.02.06  17:06

« Spotřeba

Mám 1,4 44kw. Měřil jsem spotřebu plná/plná. PP ukazuje 6,2l
    Můj výpočet : 6,44l - 50%město, zbytek okresky bez dálnic.
    Jenom bych chtěl srovnání.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…