Škoda Fabia
« Re: 1,2HTP; alternator
to Diamant: S tím stylem jízdy jsem si to taky myslel, ale u motorů se vstřikováním to už není tak výrazné jak u karburátorových. Jen jsem chtěl říct, co ušetříš objemem, to musíš nahnat otáčkama. Proto je mnohem důležitější parametr moment než výkon. Když např vezmeš rozdíl mezi motorem 1.3 50kW a 1.6 55kW, co se dávala do Felicie, tak je sice rozdíl výkonu jen 5kW, ale rozdíl zátahu motoru v 1800-3500ot (nejběžnější otáčky pro jízdu) je rozdíl skoro 25Nm a to je výrazné. Většina řidičů totiž motory nerada vytáčí a jezdí s benzíny na dolní hranici optimálních otáček. -
"-- skrytý --" 21.03.03 10:59
« Re: Prave zpetne zrcatko mensi
Kamos s Octavkou kvuli nemu dvakrat malem boural pri prerazovani se z leveho do praveho pruhu. Ani nahodou v nem nevidis tolik, co v normalnim. Overil jsem si, ze ma mrtvy uhel, zatimco normalni ne. Je to hnus. Dalsi z rady hnusu, kterymi VW shazuje svoje jinak vcelku dobry auta. Dalsi neverending story byly zamky a zabezpeceni ... -
Diamant 20.03.03 20:53
« Re: Prave zpetne zrcatko mensi
Taketo male spatne zrkadlo sa objavilo uz v roku 1998 na Golfe IV. Dost mi to vadilo ale zvykol som si. A ani na Fabii mi nevadi. Vidim v tom, co treba a asi by mi to velke zrkadlo uz aj vadilo. Ale asi to bude z dovodu uspory kazdej koruny a zaroven zlepsenie aerodynamiky. Vsade trosku. -
« Re: ZRCATKO
ale jo to ja vím,dokonce jsem slyšel také nazor,že kdyby bylo na pravé straně zrcatko velké tak by se Fabie převratila :o) Ale ja spis myslel oficielní důvod,nějaké zdůvodnění proč ma fabia menší pravé zrcatko ,přeci musí byt,i když už ted je jasné ,že bude asi hloupe. -
Diamant 19.03.03 21:09
« 1,2HTP; alternator
kutil> Maloobjemovy motor je skutocne cestou k uspore. Kazdy motor ma totiz pre dane otacky aj isty minimalny vykon, ktory vie podat. Tento vykon je obvykle stale prilis vysoky. Omnoho vyssi, nez aky treba na udrzanie auta v chode. A cim vyssi vykon auto podava, tym vyssia je spotreba. Samozrejme silne motory maju aj ine pneu, takze ta spotreba este viacej stupne.
To sa velmi mylis, ked si myslis, ze styl jazdy spotrebu neovplyvnuje. By si sa divil, ako velmi. Dokonca este aj 2,8 litrovym motorm s 200 kW, automatikou a 1650 kg sa da zajazdit omnoho priaznivejsia spotreba, nez bezne. Len to uz nie je tak vyrazny rozdiel ako pri malom motore a manualnej prevodovke.
Ludia, uz tu prestante s tymi blaznivymi cenami za alternator. Podla typu, vyrobcu a druhu alternatora sa ceny hybu od 9000 do 14000 Kc s DPH. Ale to je komplet novy alternator. Obvykle sa udrzba obmedzuje na vymenu uhlikov resp. neskor aj lozisk a to nemoze v ziadnom pripade stat 23000. Snad 2300, aj to je uz dost. -
« Re: alternator
na feldu-2800kč.ještě k té ceně 25000kč pro fabii.....výrazně vyšší cena alternátoru je dána jeho vysokým 90 amperovým vykonem ,který je nutný kvůli elektrohydraulickému posilovači řizení a elektrickym topným tělesům ve vyměniku topení....tolik jakžtakž presná citace.no -pokud je to tak-co vy na to.dříve či později alternátor asi odejde.....

Dík.