Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

24.03.03  11:10

« Re: Prave zpetne zrcatko mensi

hmm no ja jezdim docela casto D1 -> jizni spojka az na d5 na Plzen a na spojce pod 100kmh nejdu, pokud ovsem neni Stau :-) A ohlizim se vetsinou vzdycky.

A o cem to je? O prehledu. Tak jako dobri fotbalisti jsou dobri proto ze maji porad prehled kolem sebe tak i pri rizeni je to tak ze mas prehled, vis jak daleko jsi pred kym, jak to vypada pred nim, kolem tebe atd.. potom neni problem se ohlednout... to je aspon muj nazor...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.03.03  10:53

Ad ohlížení - to jako že otočit hlavu??? Tak to dělám jen na kole. Nedovedu si představit, že bych v autě měl otáčet hlavu dozadu. Možná tak při popojíždění rychlostí 20km/h. Otáčet hlavu např. ve stovce, znamená jet tak 50 metrů poslepu - no, děkuju pěkně, zvlášť v pražském provozu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.03.03  10:53

Ohlidnout se je potreba v tripruhu, aby se ti nestalo, ze se do stredniho budes prerazovat zleva ty a zprava nekdo jinej. V jistym uhlu auto ob pruh nevidis. Ale na dvojpruhu nemam problem. Auto vidim jeste v zrcatku a uz vedle sebe.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.03  10:21

He he, moj tato tiez a tiez ucitel v autoskole cca 15 rokov mi hovoril to iste. Dve zasady: 1. vzdy a vcas dat smerovku a 2. vzdy sa obzriet, aj ked mas zrkadla. A robim to tak. Nie ze by som zrkadla nepouzival, pouzivam aby som mal prehlad o premavke aj vzadu ale pri menini pruhu co uz dolava alebo doprava sa aj obzriem. Vobec mi to nevadi a mam ovela lepsi pocit. Mozno som nikhaj ale nestacia mi zrkadla k pocitu bezpecnej jazdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.03  10:05

« to smarty

Po paříži jsem jezdil Meganem. To byla *. Nejlepší srandu jsem ale zažil v Římě, když jsem po něm lítal v oktávce 20V turbo s navigátorem domorodcem a natrhával prdelky divokým italům :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.03  09:37

me tatik (byvaly ucitel autoskoly 15let) vzdycky ucil ze se MAM ohlidnout, tak to delam, i doprava i doleva.. a vyhovuje mi to...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.03  09:35

« Re: to našrot

a ja s nim jezdil i po Parizi a taky pohoda, vubec mi neprijde ze je to nevyhoda, naopak se aspon vic nekam vejdes... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.03  09:09

« to coswort

Takovou reakci vypotí jen chudák. Škoda, že se trápíš.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.03  23:51

Přestože mám v Octávce velké PZ (od MR02), plus malé širokoúhlé, přesto se občas raději ohlédnu za sebe (reflex), už se to párkrát vyplatilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.03  23:12

« Re: to našrot

ty brďo to už jsi byl až v praze? ty jseš teda bourák. Ty kdyby si jezdil na kýblu sraček s cedulkou fabia TDI jak budeš pět chválu. Na takovym hnusu se to zrcátko stejně ztratí. Dokážu si představit tu tvojí vytuněnou m r d k u . Polepená falešnejma průduchama, tutově černý folie na oknech, aby nebylo vidět jakej v ů l v tom jede, musiš tomu vyměnit brzdy aby se to dalo zastavit a furt tady bleješ nesmysly jaká je to raketa. I kdyby sis tam nalepil 100 x cedulku 4x4 nebo RS tak to nikdy nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.03  20:23

« to našrot

No já s ním jezdil i Po praze a Brně (nejednou) a pohoda.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.03.03  18:02

« Re: 1,2HTP; alternator

Diamant: a pak si takováhle skupina lidí stěžuje, že japonci nejezdí ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.03.03  18:01

« Re: to Viados

huf: ono jezdit po Praze a po Zlíně s malým pravým zrcátkem je docela sakra rozdíl... V malým vidíš do pruhu vedle, ale už těžko ob či ob dva pruhy. To už nezachrání ani jeho vypouklost.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.03  12:29

« to stakl

Dost obtížné. To neví ani některé časopisy. Oktávku dáva jeden do nižší střední, jiný do střední...

Jedni se evidentně řídí délkou vozu a jiní do ní míchají rozvor.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.03  12:27

« to Viados

Kámoš má asi problém s viděním. Já mám to malé taky a nikdy mě nezradilo. Holt není dobré svádět všechno na techniku.

Tím nechci ospravedlňovat tuto šetřivost VW, ale jen říkám, že jde o *. Je dost důležitějších věcí, které tu nikdo nezmínil.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 21.03.03  21:03

Je to sice pravda, ze dost velka skupina ludi nerada motor vytaca. A prave im ten trojvalec moze vyst v ustrety, lebo aj ked je motor vytoceny na 4000 otacok, vodic ma dojem, ze ide len na 3000. Proste to tak nevnima.
  • 00 Reagovat !

foto

21.03.03  18:51

« OFF Třídy aut

Nevíte někdo kde najít kritéria (popis), ktrá rozhodují o zařazení aut do jednotlivých tříd: nižší střední, vyšší střední apod.
    Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.03  16:06

to Diamant: S tím stylem jízdy jsem si to taky myslel, ale u motorů se vstřikováním to už není tak výrazné jak u karburátorových. Jen jsem chtěl říct, co ušetříš objemem, to musíš nahnat otáčkama. Proto je mnohem důležitější parametr moment než výkon. Když např vezmeš rozdíl mezi motorem 1.3 50kW a 1.6 55kW, co se dávala do Felicie, tak je sice rozdíl výkonu jen 5kW, ale rozdíl zátahu motoru v 1800-3500ot (nejběžnější otáčky pro jízdu) je rozdíl skoro 25Nm a to je výrazné. Většina řidičů totiž motory nerada vytáčí a jezdí s benzíny na dolní hranici optimálních otáček.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.03  14:09

Taky jsem měl tu čest. Na jížní spojce v Praze se v tom dojebaným zrcátku ztratí kamion i s návěsem. Jo hlavně že někdo ušetřil €1.68 za kus.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.03  11:50

tiez som si zvykol na to mensie prave zrkadlo, co i ine aj zostavalo :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…