Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
"-- skrytý --" 24.03.03 10:53
« Re: Prave zpetne zrcatko mensi
Ad ohlížení - to jako že otočit hlavu??? Tak to dělám jen na kole. Nedovedu si představit, že bych v autě měl otáčet hlavu dozadu. Možná tak při popojíždění rychlostí 20km/h. Otáčet hlavu např. ve stovce, znamená jet tak 50 metrů poslepu - no, děkuju pěkně, zvlášť v pražském provozu... -
"-- skrytý --" 24.03.03 10:53
Ohlidnout se je potreba v tripruhu, aby se ti nestalo, ze se do stredniho budes prerazovat zleva ty a zprava nekdo jinej. V jistym uhlu auto ob pruh nevidis. Ale na dvojpruhu nemam problem. Auto vidim jeste v zrcatku a uz vedle sebe. -
He he, moj tato tiez a tiez ucitel v autoskole cca 15 rokov mi hovoril to iste. Dve zasady: 1. vzdy a vcas dat smerovku a 2. vzdy sa obzriet, aj ked mas zrkadla. A robim to tak. Nie ze by som zrkadla nepouzival, pouzivam aby som mal prehlad o premavke aj vzadu ale pri menini pruhu co uz dolava alebo doprava sa aj obzriem. Vobec mi to nevadi a mam ovela lepsi pocit. Mozno som nikhaj ale nestacia mi zrkadla k pocitu bezpecnej jazdy. -
« Re: to našrot
ty brďo to už jsi byl až v praze? ty jseš teda bourák. Ty kdyby si jezdil na kýblu sraček s cedulkou fabia TDI jak budeš pět chválu. Na takovym hnusu se to zrcátko stejně ztratí. Dokážu si představit tu tvojí vytuněnou m r d k u . Polepená falešnejma průduchama, tutově černý folie na oknech, aby nebylo vidět jakej v ů l v tom jede, musiš tomu vyměnit brzdy aby se to dalo zastavit a furt tady bleješ nesmysly jaká je to raketa. I kdyby sis tam nalepil 100 x cedulku 4x4 nebo RS tak to nikdy nebude. -
« Re: 1,2HTP; alternator
to Diamant: S tím stylem jízdy jsem si to taky myslel, ale u motorů se vstřikováním to už není tak výrazné jak u karburátorových. Jen jsem chtěl říct, co ušetříš objemem, to musíš nahnat otáčkama. Proto je mnohem důležitější parametr moment než výkon. Když např vezmeš rozdíl mezi motorem 1.3 50kW a 1.6 55kW, co se dávala do Felicie, tak je sice rozdíl výkonu jen 5kW, ale rozdíl zátahu motoru v 1800-3500ot (nejběžnější otáčky pro jízdu) je rozdíl skoro 25Nm a to je výrazné. Většina řidičů totiž motory nerada vytáčí a jezdí s benzíny na dolní hranici optimálních otáček.

A o cem to je? O prehledu. Tak jako dobri fotbalisti jsou dobri proto ze maji porad prehled kolem sebe tak i pri rizeni je to tak ze mas prehled, vis jak daleko jsi pred kym, jak to vypada pred nim, kolem tebe atd.. potom neni problem se ohlednout... to je aspon muj nazor...