Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
"-- skrytý --" 24.03.03 21:06
« Re: Prave zpetne zrcatko mensi
Když přejíždím o více než o pruh vedle vlevo nebo ob pruh vpravo, do kterých ještě nemám mrtvý úhel, a zrovna si nepamatuju, jak za mnou vypadá provoz (což se děje jen když jsem unavený) tak se neohlížím, jen se opravdu podívám do zrcátka (běžně v provozu je jen "podvědomě" vnímám) - a to už periferně vidím prostor, do kterého jedu a do kterého zrcátko nevidí. Jinak to ohlížení za normálního provozu se myslím moc stíhat nedá - chce to mít pořádně nastavená zrcátka. Osobně moc lidí, kteří by si pořádně nastavovali zrcátka neznám a ti se "ohlížejí" skoro pořád a občas mám s nima docela strach.
BTW: k tomu provozu jinde - řekl bych, že není tolik zahraničních měst (myslím např. EU), kde by se jezdilo hůř než v Praze - jinde je ten provoz tak nějak předvídatelný. A už vůbec se nedá mluvit o tom, že by byl nějaký problém jezdit po mnohaproudých silnicích v emérice - tam je to vysloveně naprostá pohoda, ovšem na druhou stranu taky docela nuda.
huf: ještě mi tak přijde - v Brně jsem byl sice naposled v létě, v pracovní den a když srovnám letní provoz v Praze a v Brně, tak v Brně mi to přišlo asi taková pohoda, jako jezdit Prahou o půlnoci... -
"-- skrytý --" 24.03.03 20:55
« Re: Okna
Já je teda myju jarem - chce to udělat trochu méně ředěnou směs, aby bylo celé okno "zabublinkované" a pak setřít gumovou stěrkou na okna (čim širší, tím lepší). No a za provozu na okno ničím nešahat, aby se na něm nedělaly šmouhy - to bych vždycky střílel, když mi někdo začne "kreslit" na přední okno, protože něco vysvětluje ;o) -
"-- skrytý --" 24.03.03 16:26
« to jv4: aky olej do upravenej 1.4MPI?
ty mas rovnaku upravu ako ja, aky olej tam davas? ja tam mam zatial castrol powertec 10W/40, ale xcem tam dat castrol TXT 5W/40. Robim dobre? Inak menis olej kazdych 10000km? co potom s intervalom prehliadok po 15000? dik za info -
Jo, Prazsky provoz to je hold nieco ine ako kde my vsetci jazdime. Sorry, ale ozriet sa neznamena otocit hlavu o 180 stupnov, to ani nedokazem. Prestav si ze ju dokazem otoccit o cca 40 stupnov, plus vytocim moje oko - teda kukadlo a napriklad lavim si vidim cez plece dozadu do mrtveho uhlu zrkadla a pravi zvladam sledovat co sa deje predomnou. Aj to sa da, predstavte si. Kludne sa smejte ze som ako chameleon. Ale ide o prax a sorry, jazdil som aj v Praze, aj Kolin, Franfurt, Amsterdam, Mnichov, Atlanta, Miami, Chicago a mam pocit ze v Praze nie su bezne 7 prudove cesty ani na spojkach ... a ked niekto pred tebou zaflekuje tak je to aj tvoj problem, hold treba predvidat. Keby mal prave on aspon taky prehlad ako ja tak by ti to urcite neurobil. -
"-- skrytý --" 24.03.03 11:16
Jo, přesně, je to o přehledu. A pokud mám přehled, co se děje kolem mě, nepotřebuju se ohlížet, toť zase můj názor.
Každopádně, mnohem radši případně naberu bokem někoho zhruba stejně rychle jedoucího, než abych otočený dozadu vletěl do kufru někomu, kdo se z ničeho nic rozhodne to zadupnout. A že to není nic výjímečného, vidím denně - zrovna včera a zrovna na jižní spojce mi to v připojovacím pruhu někdo takhle zadupnul, protože usoudil, že ten 100 metrů vzdálenej kamion je moc blízko na to, aby mu tam vjel...