Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Okna
Taky nemam rad, kdyz se s nekym vezu a on si utira predni zamlzeny okno hadrikem - udelat mi to nekdo v mym aute, tak ho vystrcim za jizdy na mraz ;-) Ja jsem zkousel Clin proti zamlzovani a byl celkem dobrej, akorat v zime se mi delala vevnitr na skle trochu namraza, coz se mi pred aplikaci Clinu nikdy nestalo. -
« Re: to jv4: aky olej do upravenej 1.4MPI?
Vidíš,já na ten olej úplně zapomněl.Já dávám syntetiku 5W/40 Penzoil za 210 Kč/litr a měním každejch 10000 km nebo rok a půl.Jinak jestli budeš měnit olej každej rok tak stačí bohatě nějaká polosyntetika.Mně ing.Čepek akorát říkal, že se mám pokud možno vyhnout domácím značkám-mají prej nestabilní aditiva. -
"-- skrytý --" 24.03.03 21:06
« Re: Prave zpetne zrcatko mensi
Když přejíždím o více než o pruh vedle vlevo nebo ob pruh vpravo, do kterých ještě nemám mrtvý úhel, a zrovna si nepamatuju, jak za mnou vypadá provoz (což se děje jen když jsem unavený) tak se neohlížím, jen se opravdu podívám do zrcátka (běžně v provozu je jen "podvědomě" vnímám) - a to už periferně vidím prostor, do kterého jedu a do kterého zrcátko nevidí. Jinak to ohlížení za normálního provozu se myslím moc stíhat nedá - chce to mít pořádně nastavená zrcátka. Osobně moc lidí, kteří by si pořádně nastavovali zrcátka neznám a ti se "ohlížejí" skoro pořád a občas mám s nima docela strach.
BTW: k tomu provozu jinde - řekl bych, že není tolik zahraničních měst (myslím např. EU), kde by se jezdilo hůř než v Praze - jinde je ten provoz tak nějak předvídatelný. A už vůbec se nedá mluvit o tom, že by byl nějaký problém jezdit po mnohaproudých silnicích v emérice - tam je to vysloveně naprostá pohoda, ovšem na druhou stranu taky docela nuda.
huf: ještě mi tak přijde - v Brně jsem byl sice naposled v létě, v pracovní den a když srovnám letní provoz v Praze a v Brně, tak v Brně mi to přišlo asi taková pohoda, jako jezdit Prahou o půlnoci... -
"-- skrytý --" 24.03.03 20:55
« Re: Okna
Já je teda myju jarem - chce to udělat trochu méně ředěnou směs, aby bylo celé okno "zabublinkované" a pak setřít gumovou stěrkou na okna (čim širší, tím lepší). No a za provozu na okno ničím nešahat, aby se na něm nedělaly šmouhy - to bych vždycky střílel, když mi někdo začne "kreslit" na přední okno, protože něco vysvětluje ;o) -
"-- skrytý --" 24.03.03 16:26
« to jv4: aky olej do upravenej 1.4MPI?
ty mas rovnaku upravu ako ja, aky olej tam davas? ja tam mam zatial castrol powertec 10W/40, ale xcem tam dat castrol TXT 5W/40. Robim dobre? Inak menis olej kazdych 10000km? co potom s intervalom prehliadok po 15000? dik za info -
« Re: Prave zpetne zrcatko mensi
Jo, Prazsky provoz to je hold nieco ine ako kde my vsetci jazdime. Sorry, ale ozriet sa neznamena otocit hlavu o 180 stupnov, to ani nedokazem. Prestav si ze ju dokazem otoccit o cca 40 stupnov, plus vytocim moje oko - teda kukadlo a napriklad lavim si vidim cez plece dozadu do mrtveho uhlu zrkadla a pravi zvladam sledovat co sa deje predomnou. Aj to sa da, predstavte si. Kludne sa smejte ze som ako chameleon. Ale ide o prax a sorry, jazdil som aj v Praze, aj Kolin, Franfurt, Amsterdam, Mnichov, Atlanta, Miami, Chicago a mam pocit ze v Praze nie su bezne 7 prudove cesty ani na spojkach ... a ked niekto pred tebou zaflekuje tak je to aj tvoj problem, hold treba predvidat. Keby mal prave on aspon taky prehlad ako ja tak by ti to urcite neurobil.