Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« to xmysak
Zdar. Už jsem to tu psal, ale asi se Ti nechce hledat... :o)
Taky mám Fabku TDI. Krátkou, čiplou, dobře obutou a na sportovním podvozku. Brzdy vůbec nestíhaly. Po pár experimentech jsem zkusil sportovní OMP (kotouče i desky) a je to fakt paráda. Nedá se to se sérii vůbec srovnat. Taky jsem zkoušel sportovní kotouče HPR od firmy QH a byly to proti OMP dost *. Jen lehce lepší, než origoš. Pokud je OMP 100% (vzhledem k velikosti atd.) a originál 40%, pak HPR je 50%. Snad jsem to napsal srozumitelně.
-
« Re: to jv4: aky olej do upravenej 1.4MPI?
Ad olej: ted jsem dal na doporuceni ing. Cepka 5W50, menim obycejne driv nez po 15, spis tak 10-12 tis. Auto uz mam po zaruce, takze je asi spis na me, jak se o to staram...
Ted jsem si jeste nechal udelat vyfuk - celkem pekne narostl kroutici moment v nizsich otackach, predtim to tahalo teprve tak od 4tis., ted to jde pekne uz odspodu. Ale narostl take vnitrni hluk, zejmena v 2500-3000 tis. ot. -
« Re: Okna
Taky nemam rad, kdyz se s nekym vezu a on si utira predni zamlzeny okno hadrikem - udelat mi to nekdo v mym aute, tak ho vystrcim za jizdy na mraz ;-) Ja jsem zkousel Clin proti zamlzovani a byl celkem dobrej, akorat v zime se mi delala vevnitr na skle trochu namraza, coz se mi pred aplikaci Clinu nikdy nestalo. -
« Re: to jv4: aky olej do upravenej 1.4MPI?
Vidíš,já na ten olej úplně zapomněl.Já dávám syntetiku 5W/40 Penzoil za 210 Kč/litr a měním každejch 10000 km nebo rok a půl.Jinak jestli budeš měnit olej každej rok tak stačí bohatě nějaká polosyntetika.Mně ing.Čepek akorát říkal, že se mám pokud možno vyhnout domácím značkám-mají prej nestabilní aditiva.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!