Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

08.04.03  19:45

« Laděný svod výfuku

Máte prosím někdo zkušenosti s laděným svodem výfuku pro Fabie 1,4MPI který nabízí firma Motor-Excel. Nezdá se Vám ta cena přehnaná?
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.03  19:31

« Vzduchový filtr

Mužete mi prosím doporučit jaky nejlepší vzduchový filtr je pro Fabii 1,4MPI 50kW která je přečipovaná? Kde je možné ho sehnat a za jakou cenu? Prosím o přesný typ filtru ne pouze výrobce. A zda je potřeba odborná montáž?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 08.04.03  19:07

« Re: Nesmyslný doplňky

Suhlasim, podla mna su originalne doplny celkom vkusne. Ale obvykle na ceste stretavam vystavu toho, co existuje na trhu (najlepsie vsetko na jednom aute) a nie toho, co navzajom ladi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.03  14:44

ja si myslim, ze tuning ma zacinat od motoru, podvozku a kolies, ked opticky tuning, tak doplnky by mali byt len decentne a navzajom dobre zladene, nielen naplacat tam z katalogu co najviac mracitiek, kridel, chromovych kluk dveri a nalepiek na veko nadrze... povedzme u fabie je najlepsie urobeny interier ten, ktory pride uz z fabriky, napr ten z RS sa mi dost paci. Takisto original sportove spoilery su dobre...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  11:33

Taky se mi nelíbí. Abych se přiznal, tak při prvním pohledu na fotku toho křídla mě napadlo, jestli nejde o humornou fotomontáž ;o)

Celkově si myslím, že většina tunerů nemá vkus.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  11:08

Vždyť jo,ale pak nechápu proč takový křídlo,který nemá žádnej účel a navíc je ošklivý (dle mýho vkusu).
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  09:17

« to Huf

A ták! To může být zajímavé! Tak to hlavně změř!
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  07:31

« Re: to Huf

Já mám MPI 85 KW, takže vačka z Octavie 2.0, do 1.4 bych nevrazil ani korunu, tohle je sice taky dědeček, ale přeci jenom se s ním díky objemu dá něco dělat.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 07.04.03  03:37

RV: Člověk snad nemusí bejt aerodynamik, aby pochopil,že křídlo na tomhle místě je v tzv.úplavu t.j je úplně k ničemu.

pokladal by som to skor za vyhodu.
    kazde auto ma vyvazenu aerodynamiku. ak si to rozhodis, napr nejakym naozaj pritlacnym kridlom, moze sa ti stat ze v 140km/h ti to auto jednoducho nezatoci, pretoze zatazeny zadok odlahci predok, auto sa stane brutalne nedotacave....
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  00:00

« to imaxim

Čéče.. Ses dal nějak na tuning... :o)

Zajímavé. Jen pokračuj! Ty máš MPI 44 nebo 50kW? Každopádně to pokud možno proměř před a po úpravě, ať máš porovnání. Znáš to. Řeči typu "jede to parádně" jsou sice pěkné, leč objektivně o ničem nevypovídající.

Testni 0-100, 0-160, 60-100 (II, IV a V), 80-120 (na III, IV a V) před a po tuningu a pak poreferuj.

Jen nechápu, ze které oktávky Ti má pasovat ta vačka...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.03  18:58

O.K. díky, já je objednám přes ME a potom mi je tam namontuje můj kolega mechanik ze skoda450.cz, proto ty detailní dotazy. Jsem zvědav na tu vačku, tuhle má ME připravenou - zbroušenou z Octavie, samotné je zajímá vliv na výkon u Fabie, takže nabízí, že měření před a potom zaplatí, na mě zůstane cena vačky a montáž. Dále připravují svody, ale by bylo i s novým softwarem. Tvrdí, že moje vačka je tak nevhodně vyrobena, že nejde upravit broušením a nová samozřejmě stojí úplně jiné peníze.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.03  18:46

« to imaxim

Nevím o tom, že by Eibach dělal jiné, než nižší pružiny. Každopádně ale na předku půjdou potáhnout nahoru na nějaký rozumný kompromis.

Jinak, Eibach na Fabii nabízí jen jedny pružiny. Respektive 2 - benzín a diesel. Snížení -35mm. Stačí tedy, že mu řekneš, že dáš Eibachy.

BTW, já mám taky na zadku nové desky OMP.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.03  14:40

« Re: to imaxim

Poskakování vypadá tak, že na dobrém asfaltu nemám při rychlém průjezdu problém, prostě kola drží, ale když je hrbolatý či vlnitý povrch odpochoduju s autem nedotáčivě ke straně, takže to vypadá, že tlumiče nestíhaj. Čepek z ME mi doporučoval i výměnu destiček na zadku + samozřejmě komletní předek. Jak vezmu Eibach, jak mám ty pružiny specifikovat? Nebo je mám objednat rovnou u HP, ale já nechci s výškou níž, takže není lepší zůstat na předku s originálama, resp. jsou nějaké Eibach stejně velké a přitom kvalitnější?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.03  13:43

« to imaxim

HP už jsem dlouho nesledoval, tak jsem jen myslel, že nabízí komplet. V tom případě vem když tak Eibach.

To poskakování ke krajnici specifikuj.

OMP vyšly na necelých 7tisíc komplet předek.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.03  11:04

To jsem jaksi to nepochopil s tím komplet HP podvozkem, na webu nabízejí k tlumičům taky jenom zadní pružiny. Výšká se mi kvůli terénu snižovat moc nechce, spíš mě vadí, jak v nerovné zatáčce začnu poskakovat ke krajnici. Ad lak - jám mám to auto rok=jedna zima a ta krupice pod lištami mě děsí, to mi začne téct rez po dveřích? Co tě OMP stály?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.03  23:46

« to imaxim

Ty tlumiče HP jsou sice nastavitelné, ale ne tak, jak si přestavuješ. V krabici příjdou ve stavu, že jsou asi 1cm nad minimem, což odpovídá standardní výšce na standardních pružinách. Pokud na ně namontuju pružiny nižší o 35mm (Eibach pro kit - doporučená kombinace), snížím auto o cca 35mm s tím, že můžu jít až na -45mm, ale taky na cca 0mm snížení.

Suma sumárum, pokud chceš mít auto nižší a stabilnější, kup komplet HP podvozek, nebo přikup pružiny Eibach, popřípadě HR.

Ad lak> C´est la vie. Auto je spotřebák a na cestách je v zimě a po zimě bordel. Nic s tím neuděláš.

K OPM řeknu tolik. Až je sjedu, koupím je zase. To by mělo pro Tvou volbu stačit. Huf by na auto věc horší než výbornou opakovaně nedal.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.03  21:29

Pružiny přijdou nové jenom dozadu, vpředu prý z dúvodu štelovatelnosti lze použít originální. Desky a kotouče jsem ještě neobjednal, neboť na začátku května jedu do Španělska (7tkm), takže ještě dobrousím originály, to platí i pro tlumiče. Tvoji OMP volbu registruji, musím se tam ještě poradit, zatím jsem to odkejvnul jako správný směr. Ale sere mě teď lak, na kapotě a dveřích má od kamínků odrazy (je lak slabý či příliš tvrdý) a dneska jsem se koukal pod spodní lišty u oken a je tam kprupice v laku jak z hloubkové rzi - to jsem zvědav co na to v servise.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.03  11:49

« to imaxim

HP? dobrá volba. Pružiny necháš origoš?

A jaké jsi objednal kotouče?
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.03  10:41

« OFF TOPIC

Včera odpoledne jsem na D1 směrem na Brno viděl zajímavou kombinaci. Žlutou Ultimu GTR pronásledovalo červené Porsche Turbo (996). Tankovali na Shellu, byli to takoví dva mladí kluci, kteří si ta auta vysloveně užívali...
  • 00 Reagovat !

foto

04.04.03  21:14

« KN Filtr

Tak jsem dnes navštívil Motor Excel a namontoval KN filtr, nechci předbíhat, ale mám pozitivní pocit s ochoty motoru jít rychleji a lehčeji do otáček. Rovnou jsem se domluvil na výměnu ostřejší vačky a objednal jsem si tlumiče HP a tvrzené kotouče a destičky, nějak mi přijde ten podvozek už nedostatečný a originály mají nejlepší za sebou - najeto 55tkm, takže budou změny!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…