Škoda Fabia
"-- skrytý --" 08.04.03 14:44
« Re: Nesmyslný doplňky
ja si myslim, ze tuning ma zacinat od motoru, podvozku a kolies, ked opticky tuning, tak doplnky by mali byt len decentne a navzajom dobre zladene, nielen naplacat tam z katalogu co najviac mracitiek, kridel, chromovych kluk dveri a nalepiek na veko nadrze... povedzme u fabie je najlepsie urobeny interier ten, ktory pride uz z fabriky, napr ten z RS sa mi dost paci. Takisto original sportove spoilery su dobre... -
matuS 07.04.03 03:37
« Re: Nesmyslný doplňky
RV: Člověk snad nemusí bejt aerodynamik, aby pochopil,že křídlo na tomhle místě je v tzv.úplavu t.j je úplně k ničemu.
pokladal by som to skor za vyhodu.
kazde auto ma vyvazenu aerodynamiku. ak si to rozhodis, napr nejakym naozaj pritlacnym kridlom, moze sa ti stat ze v 140km/h ti to auto jednoducho nezatoci, pretoze zatazeny zadok odlahci predok, auto sa stane brutalne nedotacave.... -
« to imaxim
Čéče.. Ses dal nějak na tuning... :o)
Zajímavé. Jen pokračuj! Ty máš MPI 44 nebo 50kW? Každopádně to pokud možno proměř před a po úpravě, ať máš porovnání. Znáš to. Řeči typu "jede to parádně" jsou sice pěkné, leč objektivně o ničem nevypovídající.
Testni 0-100, 0-160, 60-100 (II, IV a V), 80-120 (na III, IV a V) před a po tuningu a pak poreferuj.
Jen nechápu, ze které oktávky Ti má pasovat ta vačka... -
« Re: to Huf
O.K. díky, já je objednám přes ME a potom mi je tam namontuje můj kolega mechanik ze skoda450.cz, proto ty detailní dotazy. Jsem zvědav na tu vačku, tuhle má ME připravenou - zbroušenou z Octavie, samotné je zajímá vliv na výkon u Fabie, takže nabízí, že měření před a potom zaplatí, na mě zůstane cena vačky a montáž. Dále připravují svody, ale by bylo i s novým softwarem. Tvrdí, že moje vačka je tak nevhodně vyrobena, že nejde upravit broušením a nová samozřejmě stojí úplně jiné peníze. -
« to imaxim
Nevím o tom, že by Eibach dělal jiné, než nižší pružiny. Každopádně ale na předku půjdou potáhnout nahoru na nějaký rozumný kompromis.
Jinak, Eibach na Fabii nabízí jen jedny pružiny. Respektive 2 - benzín a diesel. Snížení -35mm. Stačí tedy, že mu řekneš, že dáš Eibachy.
BTW, já mám taky na zadku nové desky OMP. -
« Re: to imaxim
Poskakování vypadá tak, že na dobrém asfaltu nemám při rychlém průjezdu problém, prostě kola drží, ale když je hrbolatý či vlnitý povrch odpochoduju s autem nedotáčivě ke straně, takže to vypadá, že tlumiče nestíhaj. Čepek z ME mi doporučoval i výměnu destiček na zadku + samozřejmě komletní předek. Jak vezmu Eibach, jak mám ty pružiny specifikovat? Nebo je mám objednat rovnou u HP, ale já nechci s výškou níž, takže není lepší zůstat na předku s originálama, resp. jsou nějaké Eibach stejně velké a přitom kvalitnější? -
« Re: to Huf
To jsem jaksi to nepochopil s tím komplet HP podvozkem, na webu nabízejí k tlumičům taky jenom zadní pružiny. Výšká se mi kvůli terénu snižovat moc nechce, spíš mě vadí, jak v nerovné zatáčce začnu poskakovat ke krajnici. Ad lak - jám mám to auto rok=jedna zima a ta krupice pod lištami mě děsí, to mi začne téct rez po dveřích? Co tě OMP stály? -
« to imaxim
Ty tlumiče HP jsou sice nastavitelné, ale ne tak, jak si přestavuješ. V krabici příjdou ve stavu, že jsou asi 1cm nad minimem, což odpovídá standardní výšce na standardních pružinách. Pokud na ně namontuju pružiny nižší o 35mm (Eibach pro kit - doporučená kombinace), snížím auto o cca 35mm s tím, že můžu jít až na -45mm, ale taky na cca 0mm snížení.
Suma sumárum, pokud chceš mít auto nižší a stabilnější, kup komplet HP podvozek, nebo přikup pružiny Eibach, popřípadě HR.
Ad lak> C´est la vie. Auto je spotřebák a na cestách je v zimě a po zimě bordel. Nic s tím neuděláš.
K OPM řeknu tolik. Až je sjedu, koupím je zase. To by mělo pro Tvou volbu stačit. Huf by na auto věc horší než výbornou opakovaně nedal. -
« Re: to Huf
Pružiny přijdou nové jenom dozadu, vpředu prý z dúvodu štelovatelnosti lze použít originální. Desky a kotouče jsem ještě neobjednal, neboť na začátku května jedu do Španělska (7tkm), takže ještě dobrousím originály, to platí i pro tlumiče. Tvoji OMP volbu registruji, musím se tam ještě poradit, zatím jsem to odkejvnul jako správný směr. Ale sere mě teď lak, na kapotě a dveřích má od kamínků odrazy (je lak slabý či příliš tvrdý) a dneska jsem se koukal pod spodní lišty u oken a je tam kprupice v laku jak z hloubkové rzi - to jsem zvědav co na to v servise. -
« KN Filtr
Tak jsem dnes navštívil Motor Excel a namontoval KN filtr, nechci předbíhat, ale mám pozitivní pocit s ochoty motoru jít rychleji a lehčeji do otáček. Rovnou jsem se domluvil na výměnu ostřejší vačky a objednal jsem si tlumiče HP a tvrzené kotouče a destičky, nějak mi přijde ten podvozek už nedostatečný a originály mají nejlepší za sebou - najeto 55tkm, takže budou změny!