Škoda Fabia
« Fábia 1.4Mpi - motor excel
Tak chlapy změřte někdo ty parametry po úpravě. 0-100 a pružnost 80-120 (3,4,5 st.). Fakt by mě to moc zajímalo. Když vemu v úvahu výkon, Mk a váhu Fábky tak v ktaťasu by to mohlo dát kilo kolem 12 s možná i míň (beru v úvahu těžší převody). Ing. Čepkovi věřím, protože vím, že si hodnoty necucá z prstu jako mnozí jiní. Mám od něj udělanou Feldu 1,6 na skoro 100 ps. a jsem moc spokojený. Hele když se tam dá laděný svod, tak musí jít kat. ven ? Dík PR -
« Re: to vinklec
Grafy z brzdy nemam, ale subjektivne je rozdil poznat vyrazne.. A jestli to ma 68, 69 nebo 70kw je celkem jedno, jizdni schopnosti se tim stejne nezmeni. Btw, p. Cepkovi verim, nemyslim si, ze by jeho tvrzeni byla nepodlozena. Hlucnost se zmenila pouze po uprave svodu, ostatni zmeny byly bez vlivu na hlucnost. Filtr mam pouze vlozku JR. -
"-- skrytý --" 11.04.03 10:32
« to petr
ak by som menil iba sw v rj, tak by som urcite pozadoval meranie, lenze ja som menil hlavu, vacku, sanie a uprava rj tieto upravy len optimalizovala. Navyse ak tvrdi p. Cepek z motorexcelu, ze to ma 65kW, tak mu s jeho referenciami verim. Sam by som bol vsak rad, keby niekto z touto upravou zasiel na brzdu... -
"-- skrytý --" 11.04.03 10:28
« Re: to bluedream
k tomu filtru, mam original, ak by som menil, vymenil by som iba vlozku, otvoreny filter moze motor aj poskodit ak to nie je dobre zladene s privodom studeneho vzduchu.. takze v tomto experimentovat nebudem, mal som par dni otvoreny filter asi pred rokom a pol a takisto hlucnost bola neakceptovatelna a narast vykonu nepoznatelny ani pri maximalke na dialnici... -
"-- skrytý --" 11.04.03 10:23
« to vinklec
nemeral som to, hoci to p. Cepek z Motorexcelu ponukal, nemal som tolko casu, kedze som bol v prahe iba 1 den. verim vsak tomu udaju, nie je dovod neverit vychadzajuc zo subjektivnych pocitov. Napriklad JV4 je z prahy, ten by mohol skocit na Jarov to zmerat :)) -
"-- skrytý --" 10.04.03 13:46
« spotreba po uprave
obcas si dam kludnu jazdu a vtedy mam spotrebu nizsiu ako pred upravou a to mam sirsie gumy.. mozno to je aj tym ze teraz jazdim na v-power. spotreby sa fakt neobavaj a ked budes potrebovat aby auto zabralo, tak mas vtedy spotebu na haku :)
co sa tyka tej zivotnosti motora, motor aj tak vydrzi zo vsetkych casti auta najdlsie a jeho zivotnost je zavisla na style ako s tym motorom jazdis, ak vyuzivas max otacky na kazdom motore sa znizuje zivotnost, na druhej strane ak budes castejsie menit olej (ako odporuca p. Cepek), otacky vyuzivat vtedy ked potrebujes, liat kvalitny benzin, tak zivotnost moze byt vyssia... navyse napr vacka ktoru tam mam je vraj kvalitnejsia ako seriova.. -
"-- skrytý --" 10.04.03 13:34
« Re: to jv4
vinklec: mam tiez tu istu upravu (hlava, vacka, rj + sanie z 50kW) a som absolutne spokojny, je to dost citit. dal som tam 195/50 gumy + 7J rafky a tak sa vyrazne zlepsili aj jazdne vlastnosti, je to proste ine auto... teraz xcem upgradnut brzdy, ale na Hufom odpurucany OMP komplet nestaci rozpocet..