Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
"-- skrytý --" 15.04.03 10:18
« tuning vseobecne
Ja osobne verim tuningovym firmam, ktore sa nezaoberaju len ladenim sw, ale stavaju aj zavodne motory a motor-excel je zamerany skor na "hardwarovy" tuning. Vyladit novy sw len pre dany konkretny motor je casovo aj technicky narocne a tak sa mi vobec nezda zvlastne, ak sa to kupuje od firmy, ktora tento proces dobre zvladla.
Ty si tiez nekodujes novy ms office, ked potrebujes posielat svojim klientom ponuky, proste outsourcing je efektivny... -
« Re: to brzdy obecné
Možná bys mohl uvést, s jakým odborníkem jsi konzultoval kvalitu a chování dynamometrů (zejména toho na Jarově) pro měření jednonápravových vozidel s výkonem nad ca 90 kW? Psát, že je někdo *, to udělá jen větší *. Zavolej do 3 firem co dělají v Pze čipy, která brzda je lepší a pak nám napiš.
Ohledně těch čipů, ptali jsme se tam, co to je a nechtěl to říci, prý to má dohromady s dalšími 3-mi firmami, přeloženo do CZ: kupuje to od ... stejného zdroje jako Cimbu. Já žádný zdroj SW (natož nejlepší) nejsem a nikdy jsem nebyl, věříš každé lži kdo co napíše anebo vědomě generuješ lži?
Je také otázka polemiky, kdo je to tuner, jestli ten, kdo pájí EPROMy nebo ten, kdo opravdu něco ladí... Tohle ale patří do jiné rubriky (CHIPTUNING). -
Petre ty si fakt *. To uz je do nebe volajici. Klidne si dal cti Svet Monteru a nebo chod slintat do GX, ale * neser se mezi normalni lidi! Ktere Octavka 1,8T nezajima. Jestli SM a GX jsou reference k presnosti nejake brzdy, tak to asi opravdu nevis ktera bije.
Jenam vsem jasne ze nejlepsi zroj SW pro 1,8T jsi ty, tak nam to furt neopakuj
Myslim ze suplik mas prazdny a graf z brzdy jsi ani nevidel...
-
« Re: Fabia 1.4 - koroze
Ma to vydrzet 10 let a zaruka je na proreziveni, ne na zreziveni, takze na zaruku to podle me neni. Alespon na Felicii toto neuznavaji, dokud ten plech neni durch :-( V kazdym pripade je to dost zvlastni, osobne jsem si myslel, ze nastupem Fabie tato nerest Felicii a Favoritu zmizi.
Jaka je to barva na ty postizeny Fabce - je to metla? -
"-- skrytý --" 14.04.03 10:24
« Re: Fábia 1.4Mpi - motor excel
ak by nahodou niekto vedel pri akej tacho rychlosti ma 1.4 mpi s novymi 195/50 realnu rychlost 100, tak by som tie merania cez wknd skusil.. referencnu rovinu asi nenajdem, ale podla mna to ide urobit tak, ze sa urobia 2 merania na tom istom useku v opacnych smeroch a urobi sa z toho priemer.. len potrebujem tu presnu rychlost.. -
Nevím jak tyhle slabé vozidla, já mám informaci zprostředkovaně od 3 (a více) stran, že na Jarov neměřit ani zadarmo, a proč? Nechte si prý změřit poprvé, podruhé (to samé) a zaručeně nedostanete stejný výsledek, prý má vyjít druhé měření (na tamní brzdě) vždy! horší, nevím, jak to je možné. Prý Srba brzda je dobrá, zeptejte se na brzdu Jarov u SM, GX nebo kdekoliv jinde, kde trochu více rozumějí tuningu a měření výkonu. Myslete si co chcete. A ME? Na 1.8T má montovat kdesi koupené čipy, nikoliv vlastní tuning. Zas tak dobrý v SW to zdroj asi nebude?
Už má někdo v ruce graf z měření před a po úpravě? Předpokládám, že ano, asi se není čím chlubit. Já jsem ještě takové reálné srovnání neviděl a to mám v šuplíku >60 všemožných grafů z brzd.

Oddálil jsem to na konec roku. Původně jsem chtěl koupit mírně jetého Fiata Coupé 20V turbo, ale nakonec jsem zažil rozumu a od jakékoliv ojetiny upustil. Co chystám, neprozradím.