Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
"-- skrytý --" 16.04.03 14:55
« Re: tuning vseobecne
no preco som si kupil 44kW, pretoze som na viac vtedy nemal a xcel som minimalne verziu komfort.. verzia 50kW stala o 20tSKK viac a 55kW stala o 50tSKK viac... takze, ked to po case dovolil rozpocet, upgradol som za 30tSKK na 65kW, takze tato matematika je snad uplne jasna :)) -
Uprimne nechapu proc si nekdo koupi 44kW (nebo 50kW) motor a pak na nem dela nejaky tunning. To ze je to stary OHV pomijim, protste mi prijde na hlavu koupit si hole auto a pak mu nejak zvysovat vykon, kolikrat za cenu, kterou kdybych investoval pri nakupu tak dostanu lepsi motor. Ale to ja jen tak :-) Ocividne nejsem ten typ co by tohle delal. -
"-- skrytý --" 16.04.03 13:30
v tejto oblasti sa vyskytuje vela mystifikacii, ak niekto tvrdi ze chipom prida 1.4mpi 10kW, tak je to blbost. niekto si tu tusim daval robit u ME iba chip a bolo mu povedane, ze narast vykonu bude v ramci statistickej chyby, ale zlepsi sa kultura chodu, zmizne "diera pod plynom" a o nieco aj klesne spotreba. to je podla mna seriozny pristup... ked som si tam daval robit auto, tiez som sa dozvedel, ze chip je len doplnok k tym upravam, aby datove mapy sedeli novej vacke... -
"-- skrytý --" 16.04.03 09:03
Jenze to vis ty a ja tedka taky, ale pred 2 roky jsem nevedel. Mne chip uz rok funguje, mam 2 roky po zaruce, takze tohle neresim. Ale kdysi jsem si na zaklade (klamave?) reklamy hovorici o ladeni motoru fakt predstavoval, ze tihle tuneri maj nejakej spesl software, napichnou notebook na auto, pulhodinku se projedou v ruznych podminkach, sesbiraj data, a po prechroustani tim softwarem to nalejou do chipu, kterej pak v aute nechaj. Coz by nemuselo nutne bejt za 100 tisic, ne? Tolik laicka predstava ... -
Dobrá,to o tom GX je nepodloženej zdroj budu teda mluvit o tom co jsem zažil.ME netvoří možná sám svůj vlastní soft,ale dokáže nabídnout několik verzí.Vačka se časuje a jsou schopni třeba měnit i různé škrtící klapky,jelikož se každej kus chová trochu jinak.Jestli tuner ladí nebo jenom prodává krabicovej univerzál je snad jasný.Kdo nevytvořil žádnej závodní motor asi nebude ladič.Tu feldu 1.3 myslíš od koho ? -
"ak je to kvalitne, je mi to uplne jedno ako sa to ku mne dostane..."
Je to jen můj názor, myslím, že ten kdo nabízí kvalitní produkty nemusí tajit původ a bránit se porovnání s něčím jiným. Neodbíhal bych k nějaké jiné cause, ale názor na toto odvětví jsem si jakýsi udělal z vécero případů.
Ale k věci, když to "tuner" (pře)kupuje, tak co vlastně ladí? Ladění je šití / nastavení na míru a když to kupuje, je to "krabicový produkt" pro univerzální použití a nejde to nijak poladit. Předpokládám, že ty Feldy co tam mění i vačku poladit umí (viděl někdo jak a v čem?), to by jinak byla docela sranda. Přestože je to zásadní informace, odpověď na ni chybí.
www.chiptuning.cz/co_je_to_chiptuning.… - z tohoto si také uděláte obrázek, že ta firma software ladí, přitom to není pravda
Od slov k činům, má tu někdo z Královéhr. kraje poladěnou Fel 1.3 od té firmy? Chtěl bych vidět / srovnat ten brutální Mk s jinou Fel. 1.3. -
"-- skrytý --" 15.04.03 15:53
to zavana demagogiou, najprv sa vyjadris vseobecne a ked sa snazime argumentovat zuzis svoje tvrdenia len na nejake konkretne pripady...
za kazdu firmu maju hovorit vysledky a ME tie vysledky ma dost slusne. Ak si si vybral firmu bez toho aby si mal referencie ako u danej firmy dopadne uprava tvojho motoru a teraz places nad rozliatym mliekom je to iba tvoj problem.
takze vkladat negativny podton tej skutocnosti, ze niekto ponuka sw, ktory kupil od niekoho ineho, sa mi zda dost nelogicke, ak je to kvalitne, je mi to uplne jedno ako sa to ku mne dostane... -
Kdo dělal či nedělal motory pro Metalex a pro AMG nevím. Že já jsem dělal pro NASA, a co to znamená, že umím postavit raketu? Jsem uvedl, že ME do tohoto typu softwaru nedělá, ne vlastními silami, toť vše a tečka konec. Špatně sis to vyložil.
p.s.: pokud z toho někdo vyvodil, že je to tím pádem špatná firma, jeho problém.
p.s.2: kde jsi vzal že GX prodává čipy MTM? Zkus se zeptat u MTM, koho ti doporučí jako svého dealera v ČR, GX tam napsán nebyl.