Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.03  14:55

« Re: tuning vseobecne

no preco som si kupil 44kW, pretoze som na viac vtedy nemal a xcel som minimalne verziu komfort.. verzia 50kW stala o 20tSKK viac a 55kW stala o 50tSKK viac... takze, ked to po case dovolil rozpocet, upgradol som za 30tSKK na 65kW, takze tato matematika je snad uplne jasna :))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  14:25

Uprimne nechapu proc si nekdo koupi 44kW (nebo 50kW) motor a pak na nem dela nejaky tunning. To ze je to stary OHV pomijim, protste mi prijde na hlavu koupit si hole auto a pak mu nejak zvysovat vykon, kolikrat za cenu, kterou kdybych investoval pri nakupu tak dostanu lepsi motor. Ale to ja jen tak :-) Ocividne nejsem ten typ co by tohle delal.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  13:59

Takže doporučujete mi abych si udělal upravu motoru z 50kW => 65kW(vačka,hlava,rídící jednotka) u firmy Motor-excel? Jsou to odborníci?Davají na to nějakou zaruku??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.03  13:30

v tejto oblasti sa vyskytuje vela mystifikacii, ak niekto tvrdi ze chipom prida 1.4mpi 10kW, tak je to blbost. niekto si tu tusim daval robit u ME iba chip a bolo mu povedane, ze narast vykonu bude v ramci statistickej chyby, ale zlepsi sa kultura chodu, zmizne "diera pod plynom" a o nieco aj klesne spotreba. to je podla mna seriozny pristup... ked som si tam daval robit auto, tiez som sa dozvedel, ze chip je len doplnok k tym upravam, aby datove mapy sedeli novej vacke...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  12:56

« Re: Fabia 1.4 - koroze

Asi to bude smula na kus. Nicmene je prece jedno co si mysli lidi co sem kouknou. Hlavne ze to nerezne tobe ne? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  11:40

Já si taky původně myslel,že auto se odbrzdí,napíchne na diagnostiku a podle toho udělá soft.Jsou jsou i takový kousci,že se projedou v autě a hned měněj mapy podle toho jak to zrovna jede,ale v jinejch podmínkách (třeba v zimě) auto nefunguje.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  11:34

Jasan, ja to berem, to bolo len konstatovanie, ze po dvoch rokoch, to by bola fakt brut hanba... a kamienkom sa nevyhnes ;))) kym nerozdrbu predne sklo, tak je ale asi veget ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.03  11:28

to info, ze u mna hrdza neni som sem dal, nech ludia ktori si pozru toto forum, nemaju pocit ze fabky hrdzaveju :)) aj moj (magic black) lak sa celkom drzi, az na bodky od sutrov... ktore som som v sobotu opravoval :)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  11:08

bluedream: Tvoja Fabka ma tusim necele dva roky? Tak to by bola fakt hanba, keby Ti zacala hrdzaviet... Kamos (pre Tvoje info: Martin K.) ma jednu z prvych Fabiek, tusim zaciatok '00 a hrdzu tiez nema a ten lak vyzera celkom zachovale.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.03  10:57

moja fabia tiez zazije garaz akurat vtedy ked idem nakupit do obchodaku, jazdim aj keby vonku sekery padali a takisto nic, nastastie... podla mna to bola nahodna vada laku, tak ako pisal Huf.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  09:42

Ja mam Fabiu z marca 2000, nevidela este garaz, jazdim s nou kazdy den do prace, 48tkm a nic podobne som nepostrehol, tiez mam modru farbu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.03  09:03

Jenze to vis ty a ja tedka taky, ale pred 2 roky jsem nevedel. Mne chip uz rok funguje, mam 2 roky po zaruce, takze tohle neresim. Ale kdysi jsem si na zaklade (klamave?) reklamy hovorici o ladeni motoru fakt predstavoval, ze tihle tuneri maj nejakej spesl software, napichnou notebook na auto, pulhodinku se projedou v ruznych podminkach, sesbiraj data, a po prechroustani tim softwarem to nalejou do chipu, kterej pak v aute nechaj. Coz by nemuselo nutne bejt za 100 tisic, ne? Tolik laicka predstava ...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  08:47

Dobrá,to o tom GX je nepodloženej zdroj budu teda mluvit o tom co jsem zažil.ME netvoří možná sám svůj vlastní soft,ale dokáže nabídnout několik verzí.Vačka se časuje a jsou schopni třeba měnit i různé škrtící klapky,jelikož se každej kus chová trochu jinak.Jestli tuner ladí nebo jenom prodává krabicovej univerzál je snad jasný.Kdo nevytvořil žádnej závodní motor asi nebude ladič.Tu feldu 1.3 myslíš od koho ?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  08:46

jenze tuning na miru by nestal 20 000,-. Ten by stal asi trosku vic, nemyslis? I me chiptuning laka, ale prece neprijdu o zaruku na vuz. A at mi nikdo nevyklada, ze to servis nepozna.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.03  08:24

Jo, mas Petre pravdu v tom, ze PR tuningovovych firem hovori o presnem siti na miru a zatim ve velke vetsine nabizi drahou konfekci.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  05:59

O které firmě se tu bavíte?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  00:00

"ak je to kvalitne, je mi to uplne jedno ako sa to ku mne dostane..."

Je to jen můj názor, myslím, že ten kdo nabízí kvalitní produkty nemusí tajit původ a bránit se porovnání s něčím jiným. Neodbíhal bych k nějaké jiné cause, ale názor na toto odvětví jsem si jakýsi udělal z vécero případů.

Ale k věci, když to "tuner" (pře)kupuje, tak co vlastně ladí? Ladění je šití / nastavení na míru a když to kupuje, je to "krabicový produkt" pro univerzální použití a nejde to nijak poladit. Předpokládám, že ty Feldy co tam mění i vačku poladit umí (viděl někdo jak a v čem?), to by jinak byla docela sranda. Přestože je to zásadní informace, odpověď na ni chybí.

www.chiptuning.cz/co_je_to_chiptuning.… - z tohoto si také uděláte obrázek, že ta firma software ladí, přitom to není pravda

Od slov k činům, má tu někdo z Královéhr. kraje poladěnou Fel 1.3 od té firmy? Chtěl bych vidět / srovnat ten brutální Mk s jinou Fel. 1.3.

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.03  15:53

to zavana demagogiou, najprv sa vyjadris vseobecne a ked sa snazime argumentovat zuzis svoje tvrdenia len na nejake konkretne pripady...

za kazdu firmu maju hovorit vysledky a ME tie vysledky ma dost slusne. Ak si si vybral firmu bez toho aby si mal referencie ako u danej firmy dopadne uprava tvojho motoru a teraz places nad rozliatym mliekom je to iba tvoj problem.

takze vkladat negativny podton tej skutocnosti, ze niekto ponuka sw, ktory kupil od niekoho ineho, sa mi zda dost nelogicke, ak je to kvalitne, je mi to uplne jedno ako sa to ku mne dostane...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  15:27

Kdo dělal či nedělal motory pro Metalex a pro AMG nevím. Že já jsem dělal pro NASA, a co to znamená, že umím postavit raketu? Jsem uvedl, že ME do tohoto typu softwaru nedělá, ne vlastními silami, toť vše a tečka konec. Špatně sis to vyložil.

p.s.: pokud z toho někdo vyvodil, že je to tím pádem špatná firma, jeho problém.

p.s.2: kde jsi vzal že GX prodává čipy MTM? Zkus se zeptat u MTM, koho ti doporučí jako svého dealera v ČR, GX tam napsán nebyl.

• « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  13:08

Bludream- Mluvíš mně z duše.GX taky prodává čipy MTM atd.Co dělal takovej Mr.Cimbu když ing.Čepek dělal motory pro Metalex a hlavy válců pro AMG ? Petr se tady zase snaží házet špínu na kdekoho.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…