Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to harryp
měl jsem možnost v Ostravě na Rudné ve stejném úseku jet ve chvíli kdy se tam měřilo dvěma radary a hodnoty byly o 0.5% rozdílné a tehdy mi to ukázalo o 4km nižší rychlost než tachometr (naštěstí zastavili jiné auto,já jen viděl fotky posléze od známého :-) ) Celkem mě to taky zarazilo.Chtěl jsem se ho zeptat (říkal,že jako "dopravák" ty tabule neřeší,tudíž nevěděl) jak přesné jsou ty radary na sloupech,několikrát mi připadalo,že na stejném místě se stejnou rychlostí +- malinko byl výsledek o 10km rozdílný?! -
« Re: to harryp
Jezdím teď dost často v rámci své práce ať už dle manažerské smlouvy či HPP (dálnice D1 je asi jen jedna) :-))) Když jsem naposled jel Brno (Jak se to od Olomouce rozdvojuje a jede se na Prahu doleva)-Praha (Smíchov),tak to celé trvalo 1h25m a to už bylo dost nahraně a možnostech auta :-( -
« Re: to laguna
pokud naměřili 195 km/h, rychlost mohla být 189 až 201 km/h, spíše ta nižší hodnota, ještě jsem neslyšel o moderní VW, která by tachometrově ukazovala méně, než se skutečně posunovala, leč rozdíly jsou znatelné, nejde říci paušálně, že proměřuje o +10%.
Každý panel přístrojů je nastaven jinak, existuje v něm kalibrační konstanta tachometru, v měřeném bloku č. 201, mrkněte tam. -
« Test přesnosti rychloměru Fabie
Tak jsem si dnes na D1 nechal za 1.000,-Kč přeměřit tacho ;o) Jel jsem ráno (prázdná dálnice) stále tempomatových 200km/h. Pak jsem zahlédl hnědou lagunu, ale už jsem na to sral. Bylo pozdě. Naměřili mi 195km/h...
Proměřování jsem teda čekal větší. -
« raketa 1,2 HTP
Ahoj ladiči.
Přečtěte si v Auto hitu č.9 jaký úžasný motor Vám Škodovka přichystala. Tříválec (asi se zhlídla ve Wartburgu) 1,2 HTP - 40kW, úžasných 106 Nm, to přímo volá po tuningu.Možná byste s toho dostali i 46kW jako měl před 15 lety Favorit.Jinak k dalším skvělým vlastnostem patří vibrace. Nedivím se, že Škodovce klesl prodej v ČR o 10,6 %. Vlastně se divím, že neklesl víc. -
"-- skrytý --" 17.04.03 11:19
« Re: To: všechny rychle se cítící Fabie
ale keby som prisiel s 1.4 fabiou na okruh, bolo by to prinajmensom komicke :)) ked budem mat hondu S2000, ozvem sa :)) ide mi o to, ze ponukam realny test upraveneho motoru oproti neupravenemu, povodne vykonnejsiemu, da sa to uplne bezpecne testnut, po svetlach nasleduje dlha dialnicna rovinka, takze je to uplne v pohode..

Ty tabule je dobrý nápad, dávat je před obce, aby řidiči trochu přibrzdili.