Škoda Fabia
Diamant 24.04.03 19:41
« Re: Test tacho
Len pre info. Presnost otackomera je podla vyrobcu napriklad pre 3000 otacok v rozmedzi 2970-3120. To je -1% az +20%. Takze presnost "maximalna". Tym padom aj vysledky prepoctu cez obvod kolies a prevodove pomery su s presnostou do 20%. Takze vlastne pri 3000 otackach na otackomeri moze ist auto 110 km/h ale aj 132 km/h. -
Diamant 24.04.03 19:34
« Re: Test tacho
To nulovanie priemernej rychlosti na PP je riesenim. Ukazuje samozrejme presnejsie ako tachometer. Ale porovnanim rychlosti na PP a tachometri iba zistis ich vzajomnu odchylku. Ale nech by si obul na Fabiu komplet kolesa z Octavie (teda celkovo vacsie - jedna Fabia u nas ma take gumy), tak ti to pri tych istych otackach ukaze stale to iste. -
« Upravená hlava, vačka a řídící jednotka
Mam dotaz jak se projeví spotřeba benzínu po úpravě hlavy motoru, vačky a řídící jednotky u 1,4MPI? Jedná se o úpravu na 65kW u firmy Motor-excel.Uvažuji u této úpravě, tak bych se o tom rád dozvěděl co nejvíc než si to nechám upravit.Máte s tím někdo nějaké zkušeností??Dík za každou radu!! -
« Test tacho
Pokud máte palubní PC, tak si můžete snadno dost přesně otestovat tacho. Jeďte určitou rychlostí a současně vynulujte průměrnou rychlost a to co se vám hned objeví je okamžitá rychlost dle PC, které je přesnější, než tachometr. Druhá možnost je spočítat skutečnou rychlost podle otáčkoměru, převodů a obvodu pneu. U mě to sedlo ve srovnání s PC dost dobře a tacho ukazuje cca o 8% víc při 140 km/h. -
« palubni pocitac u fabie combi classic
dobry den,
mohly by mi nekdo rici, zda ve verzi classic je mozne mit palubni pocitac (multifinkcni ukazatel) ? udajne neni mozne ho dokoupit, ale ze pry je automaticky montovan pokud je ve vybave automaticka klimatizace. nebo to je jen ukazatel teploty ?
dekuji
Diamant 22.04.03 22:11
« Re: Test přesnosti rychloměru Fabie
Ja som si to dal premerat lacnejsie. Stalo ma to myslim 500,- Sk a mam za to 10 hodnot. Ale ja som to meral na valcoch. Inak presnost velmi zalezi na pneumatikach. Ja mam standardne 195/50 R15 a pri tacho 180 valce ukazali 171,6. Ale na zimnych to bolo este menej. -
matuS 22.04.03 06:51
« Re: tuning vseobecne
STAVROS> vsetko sa da, len treba mat peniaze.
vcera som cital SPEED, je tam manik s imprezou, ma to zmeneny obsah na 2.3 litra, STi hlavu, speci piesty, speci kluky atd atd, dvojstupnovy NOS...auto ma namerany vykon 650kW na kolesach, ma tam specialnu automaticku prevodovku, 1/4 milu to robi za 9.4s, je to najrychlejsia impreza na svete a najrychlejsie AWD v australii :-) ale nikto ti nepovie kolko minul -
« Re: to harryp
měl jsem možnost v Ostravě na Rudné ve stejném úseku jet ve chvíli kdy se tam měřilo dvěma radary a hodnoty byly o 0.5% rozdílné a tehdy mi to ukázalo o 4km nižší rychlost než tachometr (naštěstí zastavili jiné auto,já jen viděl fotky posléze od známého :-) ) Celkem mě to taky zarazilo.Chtěl jsem se ho zeptat (říkal,že jako "dopravák" ty tabule neřeší,tudíž nevěděl) jak přesné jsou ty radary na sloupech,několikrát mi připadalo,že na stejném místě se stejnou rychlostí +- malinko byl výsledek o 10km rozdílný?! -
« Re: to harryp
Jezdím teď dost často v rámci své práce ať už dle manažerské smlouvy či HPP (dálnice D1 je asi jen jedna) :-))) Když jsem naposled jel Brno (Jak se to od Olomouce rozdvojuje a jede se na Prahu doleva)-Praha (Smíchov),tak to celé trvalo 1h25m a to už bylo dost nahraně a možnostech auta :-( -
« Re: to laguna
pokud naměřili 195 km/h, rychlost mohla být 189 až 201 km/h, spíše ta nižší hodnota, ještě jsem neslyšel o moderní VW, která by tachometrově ukazovala méně, než se skutečně posunovala, leč rozdíly jsou znatelné, nejde říci paušálně, že proměřuje o +10%.
Každý panel přístrojů je nastaven jinak, existuje v něm kalibrační konstanta tachometru, v měřeném bloku č. 201, mrkněte tam.