Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

02.06.03  11:03

« to xtra

Vodní pumpa.
  • 00 Reagovat !

foto

02.06.03  00:00

« problem s motorom 1.2 6V

mam nasledovny problem s motorom 1.2 6V sice v Pole ale to je za jedno

s problemom som sa stretol pri motore 1.2 6V co mam v pole, z motora pocut pazvuky ako keby piskal ozubeny remen, ale remen to nie je.

zatial v ramci zaruky vymenili

- ozubeny remen
    - napinaciu kladku remena

piska to vsak dalej, zatial nevedia v mojom servise co to moze byt. piska to nepravidelne a len pri nizkych otackach cca pod 1.800 ot/min. vsimol som si, ze bezne piskaju aj fabie s tymto motorom, uz ste to niekto riesili? zrejme nejaka vyrobna vada.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 29.05.03  19:32

« Re: Test přesnosti rychloměru Fabie

Mam obutie 195/50 R15 a pri 180-ke podla tachometra idem v skutocnosti 171,6. Takze to este celkom ide. Merane na valcoch. Cez GPS-ku to vychadza tiez priblizne tak. Pre zaujimavost pri 100-vke je to 93,8 a pri 60-ke je to 55,9.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.03  14:16

195/50 R15 by mali mat o nieco mensi obvod ako 185/60 R14, tak by mi to nemalo az tak premeriavat... lenze vyriesil by to iba radar alebo GPS;
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.03  14:13

sakra.. stacilo by GPS a bolo by to presne, len kde to zohnat?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.03  14:11

No vidíte. Mně jede při tachometrových 200km/h přesně 195. To vím naprosto přesně ;o) Teda pokud to těm floydům neměří blbě...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.03  12:04

Z nedávného testu Fabky v AutoBildu po 100 tis. km: tacho 190, ve skutečnosti 176 km/h!
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 29.05.03  11:01

Někde jsem četl, že rychloměr má povolenou odchylku -0 až +10%+4km/h. Takže pokud jedeš opravdu 150, tak ti tacho může ukazovat klidně téměř 170(150 + 15 + 4)! Osobně mám pocit, že zrovna škodovka využívá spíše horní hranice :-( I ten test s nulováním počítadla vám neukáže opravdovou rychlost ale jen tu co si auto myslí že jede. Před nedávnem jsem si udělal v excelu výpočtovou tabulku na zjišťování rychlosti podle otáček motoru (nepřesnost otáčkoměru bohužel pomíjím). Takových výpočtů je na internetu vcelku mnoho, ale všechny počítají se standardním obvodem kola dle parametru (15" 195/60 apod) což je dosti nepřesné poněvadž je rozdíl v obvodu kola a odvaleném obvodu, který se měří při zátěži a rychlosti cca 60 km. U mě byl ten rozdíl cca 7 cm. Samozřejmě i má tabulka byla nepřesná protože jsem pominul jednak již uvedenou přesnost otáčkoměru a nepodařilo se mi zjistit hodnoty odvaleného obvodu ve vyšších rychlostech, kde se vlivem odstředivých sil obvod zvětšuje. Nicméně podle mé tabulky jsem zjistil, že můj tachometr proměřuje tak cca 2%, což je fajn.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.03  07:15

tak mas takovy kraviny delat ve 3 rano na dalnici :)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.03  21:12

Jsem to zkoušel porovnat s palubnim pocitacem a Tachometr ukazoval 180 km/h a pocitac 170 km/h. Jel jsem s 1,4 MPI a nebylo moc prijemny koukat na tachac, nulovat palubni pocitac, zatacet u toho a davat bacha na auta v druhym pruhu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.03  21:09

« Re: Facelift Fabie

Nic moc to nebude. Jenom decentně. Spíš se dělá na nástupci a na ...
  • 00 Reagovat !

foto

28.05.03  09:29

« Facelift Fabie

Co o něm víte? Pochlubte se svými kontakty. Jak se změní interier? Změní se i exterier???
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.03  17:28

« Re: něco na kola

WHEEL CLEANER od TURTLE WAX za cca 300 SKK velmi dobre vyledky staci nastriekat nechat 2-3 minuty posobit a zmyt a pustia aj sadze a riadna spina z disku
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.03  13:44

« Re: rucna brzda

Nechat "stočit" bubny. Na chvilku (do příští zimy) to pomůže.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.03  11:06

co sa s tymi zarezlymi paknami da robit? stava sa to tak posledne 2 mesiace...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.03  10:51

Přirezlé pakny k bubnům. Nazatahovat ruční brzdu nebo neparkovat ve vlhkém prostředí. V nejhorším případě (s autem nejde vůbec hnout) sundat zadní kola a "odmlátit palicí".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.03  10:11

« Re: něco na kola

ja kola vzdy umyjem ako posledne, ked umyvam auto, teda so samponom a ide to bez problemov. Ale mozes skusit nejaky specialny pripravok na disky... na kazdej pumpe toho maju dost..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.03  10:05

« rucna brzda

asi 5 dni som auto nepouzival a mal zatiahnutu rucnu brzdu, dnes rano som chcel ist do roboty, povolim brzdu a auto stale drzi, tak s tym "hupem" a az asi po minute sa to "odtrhlo". Predtym sa to tiez stavalo, akoby to naraz povolilo, ale az take to nebolo nikdy... Kde je problem?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.03  22:41

« Re: to TomB OMP

Kontakt [odkaz]
    Martin Kamiš
    MK-Racing
  • 00 Reagovat !

foto

26.05.03  18:13

« něco na kola

zdravím ,poradte mi prosim někdo, co si mám koupit na kola, blbě se to čistí, skoro vůbec mi to nejde. dík
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…