Škoda Fabia
« problem s motorom 1.2 6V
mam nasledovny problem s motorom 1.2 6V sice v Pole ale to je za jedno
s problemom som sa stretol pri motore 1.2 6V co mam v pole, z motora pocut pazvuky ako keby piskal ozubeny remen, ale remen to nie je.
zatial v ramci zaruky vymenili
- ozubeny remen
- napinaciu kladku remena
piska to vsak dalej, zatial nevedia v mojom servise co to moze byt. piska to nepravidelne a len pri nizkych otackach cca pod 1.800 ot/min. vsimol som si, ze bezne piskaju aj fabie s tymto motorom, uz ste to niekto riesili? zrejme nejaka vyrobna vada.
Adyn 29.05.03 11:01
« Re: Test přesnosti rychloměru Fabie
Někde jsem četl, že rychloměr má povolenou odchylku -0 až +10%+4km/h. Takže pokud jedeš opravdu 150, tak ti tacho může ukazovat klidně téměř 170(150 + 15 + 4)! Osobně mám pocit, že zrovna škodovka využívá spíše horní hranice :-( I ten test s nulováním počítadla vám neukáže opravdovou rychlost ale jen tu co si auto myslí že jede. Před nedávnem jsem si udělal v excelu výpočtovou tabulku na zjišťování rychlosti podle otáček motoru (nepřesnost otáčkoměru bohužel pomíjím). Takových výpočtů je na internetu vcelku mnoho, ale všechny počítají se standardním obvodem kola dle parametru (15" 195/60 apod) což je dosti nepřesné poněvadž je rozdíl v obvodu kola a odvaleném obvodu, který se měří při zátěži a rychlosti cca 60 km. U mě byl ten rozdíl cca 7 cm. Samozřejmě i má tabulka byla nepřesná protože jsem pominul jednak již uvedenou přesnost otáčkoměru a nepodařilo se mi zjistit hodnoty odvaleného obvodu ve vyšších rychlostech, kde se vlivem odstředivých sil obvod zvětšuje. Nicméně podle mé tabulky jsem zjistil, že můj tachometr proměřuje tak cca 2%, což je fajn. -
« Re: Test přesnosti rychloměru Fabie
Jsem to zkoušel porovnat s palubnim pocitacem a Tachometr ukazoval 180 km/h a pocitac 170 km/h. Jel jsem s 1,4 MPI a nebylo moc prijemny koukat na tachac, nulovat palubni pocitac, zatacet u toho a davat bacha na auta v druhym pruhu :-) -
"-- skrytý --" 27.05.03 10:05
« rucna brzda
asi 5 dni som auto nepouzival a mal zatiahnutu rucnu brzdu, dnes rano som chcel ist do roboty, povolim brzdu a auto stale drzi, tak s tym "hupem" a az asi po minute sa to "odtrhlo". Predtym sa to tiez stavalo, akoby to naraz povolilo, ale az take to nebolo nikdy... Kde je problem?