Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.06  12:18

« Re: Re: Motor 1,9 TDI 74 kW

1.4 74 kw nemá problém jet kolem 5 litrů, tak aby TDI nejezdilo za 4 >:D
    alu: kam jedeš :?:
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.06  11:57

« Re: Motor 1,9 TDI 74 kW

Ahoj,
    máme fabii combi 1,9 TDI PD doma, v plný palbě (604 900,- Kč), rok 2004, máme najeto 115000 km a auto drží, ale....
    první půl rok (když byla nová) jsme lítali každý týden do servisu, srala se elektronika - spínal se alarm sám od sebe - pálili se čidla alarmu, nakonec to regionální technik z mladý boleslavi dal do kupy.
    Jinak auto drží. Jo a garanční prohlídky jsou taky pěkně drahý - standardně ve škodovce necháváme 4800 když nic jinýho nanejdou - ale téměř vždycky našli. Běžně je faktura na 10 tis i víc.
    Co se týče spotřeby držíme se měsíčního průměru okolo 5,0 - 5,3 l/100.
    Ale dá se jezdit s lehkou nohou a stabilní rychlostí po dálnici i za 3,9 l
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.06  11:42

« Re: Re:

one-z : Si piš, že to otestuju na cestě na dovču :-) Pak dám vědět.
    Čipnutý už jsem to koupil, prej to dělali nějáký profíci z ČB. Je fakt, že nezahulí, což svědčí o nějáký tý kvalitě. Je fakt, že s 74Kw jsem neměl možnost jet, ale kamarád, co mi ji testoval, říkal, že ten výkon tam je. Na brzdu s tím nejdu, nejsem takovej fanda do tuningu, celkem je mi fuk, jestli má 85, nebo 96 a kdyby měla 74Kw, tak čipovat nebudu. Spotřeba zatím dobrý, PD dle testů žere až o litr víc než stará dobrá 66 a podle PP mám teď 5/100. Počítám si spotřebu, jenže když to prd žere, tak to bude trvat trochu dýl >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.06  11:25

« Re:

alu: Nenačipovaná 74 kw dokáže uhánět skoro 220 km/h, takže ty by si je měl udělat bez problému ;-)
    A k tomu čipu, nech si tam dát původní SW a uvidíš, že stačí i obyč 74 kw ;-) >:D Po zkouknutí toho článku (ještě jsem ho nečet >:D ) moc důvěry už nemám, výkony zaostávaly nad udávanými, kouřivost se rapidně zvýšila a sptřeba taky šla dost nahoru 8-s Nejlepší dojem na mě udělal SKN, nevytahoval se zázračným výkonem a aspoň ho tak nějak splnil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.06  11:17

« Re:

Kenedz: tenhle motor má známej a nemůže si ho vynachválit, jezdí za málo, výkon dostatečný, životnost je dobrá, jako u každého TDI, akorát je přetěžovaná přední náprava.
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.06  10:18

« Bez nadpisu

one-z : Diky. Mel jsem strach o bodiky, tak jsem to chvilku po D11 mazal 190, mozna by to jeste jelo, ale mel jsem voci na stopkach, kde stojej chlupaty :-) :-( Autotip mam, ten clanek mi zrovna na klidu nepridal, ale testovali jinej motor s DPF. A ty udavany vykony s realnejma se docela lisily, akorat jim to chlastalo. Jsou to smejdi :x
    Kenedz : ujel jsem 500 kilaku ;-) , takze o nejaky spolehlivosti psat nebudu, ale prumer mam zatim neco kolem 5 l/100. Dneska jsem hopsal po Praze a kousek za a prumer 4,5 bez klimy :shock: . Tu samou trasu s benzinem za 6 - 6,5/100. 1,4 TDI je , co jsem cetl, docela hlucnej, pac tam neni poradna izolace. Ale zas to bude min papat a povinny ruceni bude nizzsi. Zalezi jen na tvy narocnosti na komfort a dynamiku...Hodne stesti pri vyberu
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.07.06  23:07

« Motor 1,9 TDI 74 kW

Zdravim vsechny lidi. Najde se nekdo kdo ma zkusenosti s motorem 1,9 TDI 74kW? Zajíma me spotreba, zivotnost, poruchovost, a pod. Premyslim o koupi v provedeni combi Elegance r.v.2003 (47 000km). Diky za reakce.
    P.S. a nebo snad 1,4 TDI 55 kW?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.07.06  21:22

« Re: Re:

Tak blahopřeji k fabince >:D Už jsi zkoušel Vmax?
    Tu tvojí otázku jsem si čet a myslel jsem, že sem ti odpovídal :shock: Asi už blbnu >:D
    Jinak kup si AutoTip číslo 15, dneska vyšel, věnují se tam Chiptuningu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.06  18:51

« Re:

Je to 01, model 02, což nevim v čem se liší. 114t km v D za 220000,-, což je až moc podezřele dobrá cena.....
    Že lítala v D odpovídá i tomu stabilizátoru, protože je původní. Já ho měnil po 40000, plus tyčky. Je to v plný palbě, zatím jsem spokojenej, prověrka bude za 14 dní na cestě k móři. Přemejšlel jsem nad O1, ale pak byla tahle a neodolal jsem. Rozdíl cca 60 tisic, taky neni zanedbatelnej. Jen jsem měl strach, aby nebyla bouchlá, ale už dva servisáci mi potvrdili, že nebyla.
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 24.07.06  18:08

« Bez nadpisu

:D >:D >:D tak to radši uhni >:D >:D >:D
    jo to aygo má skvělý motor,jezdí to parádně a spotřeba je 5.5l :-)
    A z kterého roku máš tu fabku???A kolik jsi za ni vysolil??
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.06  18:04

« Re:

To doufam ze ti nejakej rok vydrzi. Za sest? let vyroby uz by to meli mit vychytany!!! Ja myslel, ze do Ayga davaj tak 40Kw?! :shock: To musi bejt delo.... Tak az uvidim na silnici flotilu techto tri vozu, uhybam vykonu do pangejtu >:D
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 24.07.06  17:57

« Bez nadpisu

A když sečtu výkon všech aut co mám doma tak se věc má tak:
    Fabia 1.2HTP=40kw :shock:
    Aygo 1.0VVT-i=50kw
    stovka=35.3kw
    Celkem je to závratných 125.3Kw >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 24.07.06  17:54

« Bez nadpisu

Tak obecně je to jeden z největších problémů fábie,ale já ji mám novou,kupovanou v květnu,tak snad ještě nějaký rok vydrží :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.06  17:20

« Re:

:lol: Jako myslis, kdyz sectes vykon vsech aut doma?? >:D Mel jsem doted 1,4 44Kw, spokojenost, kor ted, kdyz se neda poradne jezdit, ale trosku to papkalo. Po Praze brutus a kombinace, kdyz jsem se dostal na 6,5, to jsem si piskal. Naftu jsem nikdy nemel, tak doufam ze to nebude stat ranec na udrzbe......uz ted se hlasi stabilizator, ale na to jsme my, majitele Fabii, zvykli, ze?! :roll:
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 24.07.06  17:01

« Bez nadpisu

Tak hlavně aby to jezdilo a spolehlivě sloužilo >:D
    Stejně máme skoro stejně silné motory.Já mám benzinové 1.2 turbo/40kw. >:D >:D
    Taky jezdím jak drak >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.06  15:34

« Re: Fabia 96Kw??

Tak ji mám doma. Jede jako drak, spotřeba zatim nic moc, ale to bude tím, že se opájím sílou, koňskou sílou :-) "Díky" za vaše postřehy na mou otázku >:-[] Už je to pasé. A já jedu......
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.06  15:00

« Fabia 96Kw??

Tak, po dlouhých obstrukcích s výběrem auta se zítra jedu kouknout s prachama v kapse na Fabii v kombíku a naftě. Mám jen jednu otázku : má čiplej motor TDI 74KW na 96Kw. Vydrží ten zbytek? Převodovka, spojka a tak?? Auto je v pohodě, po výměně rozvodů a garančce, tak z toho strach nemám, ale aby se mi to nevysypalo za 20t km 8-s Dzenkujem bardzo :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.06  17:18

« Re: Re: Re: Omezovač rychlosti

Pěkný popis dobré funkce. Hodilo by se, kdyby to někdo dělal jako samostatný modul pro dodatečnou vestavbu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.06  16:59

« Re: Re: Omezovač rychlosti

Tak tady nemachruj :mrgreen:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.06  14:58

« Re: Omezovač rychlosti

To vše a ještě více má nová Honda Civic, dají se předvolit 2 rychlosti, např. 50 a 90 a jakmile se těchto rychlostí dosáhne, tak na displeji se objeví velké varování s pípaní :!: No, je to dokonalé :!: Ale jak říkám: Má to Honda Civic :!: ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…