Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: vw bratislava
Neviem ako teraz, ale pred asi dvomi rokmi tam robil kamos a tvrdil, ze je nemozne z tadial odnies ani olej na spinavcych rukach. Take prisne kontroly tam boli. V tej dobe mali stale premie za to, ze mali najvyssiu kvalitu zo vsetkych VW zavodov. Je ale mozne, ze sa odvtedy vela zmenilo. Ale nemyslim si, ze VW v nemecku robia nemci, skorej to budu turci, portugalci a podobni pocernejsi obcania a mam pocit, ze nasi ludia robia kvlitnejsiu pracu. BTW moze to byt aj tym, ze starsie Polo nemalo tlmiacu pasku v palubovke a tak podobne. Stare Polo bolo IMHO velmi jednoduche auto, na ktorom nebolo velmi co pokazit pri montazi. :-) -
« Re: Spotřeba
Samozřejmě na stylu jízdy záleží moc,ale osobně
s 1.2 12v ve městě bez problémů dosahuji 6 litrů.
Při normální jízdě-žádné zdržování.
Spíš je problěm mimo město-ale i při dost ostré
jízdě je spotřeba do 7 litrů.
Na popojíždky po městě je to přímo zazračné auto. -
« Re: vw bratislava
VW Bratislava nema take kvalitne spracovanie do detailu ako nemecke alebo spanielske fabriky konrektne na Pola. Na mojom Pole z BA su minimalne 3-4 nedostatky, ktore nemuseli byt a vsimol som si podobne problemy aj u inych aut Polo, ktore boli z BA. Su to detaily, ktore si niekto nevsimne (napr. tlmiaca paska v palubovke presahuje na okrajoch a nie je spravne odrezana, zlicovanie palubnej dosky v stredovej casti atd.) no tie chyby tam skratka su, z Nemecka som mal predosly model Pola a bez problemov.
okrem toho to ludi co tam robia viem, ze moralka vo fabrike ja katastrofalna, kradnu tam vsetci ako straky a tak tam maju sprisnene bezpecnostne opatrenia a namatkove osobne kontroly a aj tak odtial su schopny vyniest ludia cokolvek. naposledy sa tam podarilo vyniest volant z Pola v otvorenom dazdniku ... takze asi tolko v VW BAS -
« Spotřeba
Ještě k té spotřebě vše záleží na stylu jízdy.Pokud si někdo koupí 1.2 tak věřím ,že při normálním ježdění a né závodění bude mít spotřebu do 6 litrů.Je tam ,ale předpoklad,že nebude jezdit 90% po městě ,nebo naopak nepojede po dálnici co to dá.Pak věřím ,že to může žrat klidně 8 ,nebo 9 litrů.
Osobně zkušenost s 1.4 je ta ,že dá se jet Olomouc-Brno za 8.5 ,ale také za 5.4 .V prvním případě jedu jak prase a ve druhém jedu pohodově kolem 110 někdy i více z kopce dám nohu z plynu a spotřeba jde na nulu podle pp takže je to vše o stylu.
-
Diamant 11.06.03 21:47
« Re: 1.2 & 1.4
Suhlasim s predoslym prispevkom. 1,4-ka ma predsa len trosinku viac sily, hoci clovek si to velmi neuvedomi, lebo 1,2-ka je sprevodovana do lahka. Ale nad 100 km/h je to uz citit. Je pravda, ze 1,2 treba viacej tocit, ale zase to clovek tak nepocituje, lebo tie tri valce ho oklamu. Ale treba si na ten srandovny zvuk zvyknut. V spotrebe rozdiel urcite bude, ale ani ta 1,4-ka nie je az taka nenazrana, ako tu ktosi pisal. Spotrebu 1,2-ky neviem. Ale 1,4/50 zajazdi v dlhodobom priemere tak tesne pod 7 L. Mimo mesta nie je problem 6 L. Keby som mal na vyber, volim radsej 1,4/50. O 44 kW verzii nema vyznam uvazovat. Spotreba rovnaka, vykon nizsi. -
« 1.2 & 1.4
Tak nám do firmy dali jednu Fabii 1.2 47KW.Mimo jiné tam máme 1.4 50KW ,která má najeto 65000 ve verzi komfort.
Ta 1.2 47KW má najeto nyní nějakých 8000 km takže se možná ještě zlepší ,ale pokud mohu srovnávat tyto dvě auta tak 1.4 50kw jede lépe.Je to poznat v táhlých stoupání ,kde 1.4 jela 140 tak 1.2 má codělat ,aby se udržela na 120.Kde je poznat ještě rozdíl tak je maximálka,kde 1.4 na rovince jde ke 180km/h a 1.2 ve 160 už moc nechce jet a je v ní o poznání větší hluk přece jenom tříválec se začne projevovat a hodně se točí.Pro normální ježdění se s ní dá jezdit,ale ve 130 tuším točila 4100 což je o poznání více než 1.4.
Spotřebu nevím není tam palubní počitač ,ale na té 1.4 je celková spotřeba 6.3,ale je to firemní auto takže žádné loudání. -
« Re: porovnání 1.2HTP 47kW a 50 kW
porovnavas trochu neporovnatelne ;o)
1.4 44 kW je 8V motor 1.2 47 kW je 12V motor, preto je rozdiel v charakteristike, ked 1.4 sa tocit nemusi a tah ma zo spodneho spektra otacok a 1.2 12V sa tocit nad 3.000 ot/min musi, inak to nejde
1.4 TDi je super, aj co sa tyka pruznosti aj spotreby a hlavne kurtiaci moment 195 Nm / 2.200 ot/min je skvely. -
Taky se pdělím o zkušenosti. Právě jsem se vrátil z předváděčky 1,4 TDI PD a 1,2 47 kW 12 V. Opravdu jsem byl mile překvapen, u TD to jenom chtělo více plynu u rozjezdu, potom opravdu dobrý, dá se s tím jen tak kochat a když je potřeba tak na 5 z 80/km akcelerace velmi slušná, ale dá se s tím i trochu pozávodit-akorát je nutno si zvyknout, že ve 4 000 ot. motor umře jako 1,9 TDI PD, jinak asi na naše poměry super i díky tomu že byla na 15" kolech, takže chovala velmi dobře i v zatáčkách. Pak jsem hned přesednul do "papírově" slabší 1,2 47 12V Combi a pocity taky dobrý. Chce to točit kapku více než 1,4 44 i potažmo i 50 kW. Alespoň tak 3 500 ot.a pak se mi to zdálo o dost živější než padesátka. Takže sumasumárum dobrý pocit z obou motorů a dalo by se spíše říci velmi příjemné překvapení z 1,4 TDI PD. BTW spotřebu jsem nesledoval-zkoušel jsem výkony a chování motorů v různých režimech. -
1.4 44 kW som sa vozil asi pred 2-3 rokmi, teraz mam 1.2 40 kW a je to asi rovnake teda zda sa mi ak si dobre pamatam, ze 1.4 mala dlhsie sprevodovanie, pri motore 1.2 treba radit castejsie. inak dlhodoba spotreba po 7.000 km je 6.5 l/100 km, z toho 80% jazda po meste, mimo mesto pri jazde okolo 100 km/h je to okolo 5.5 l/00 km -
« porovnání 1.2HTP 47kW a 50 kW
Jaký je rozdíl ve svezení v silnější 1.2 (47kW) a starší výběhovou 1.4Mpi (44 nebo 50 kW). Slyšel jsem, že je to skoro stejné?! To se mi ale fakt nechce věřit - papírově je 1.4 přece jenom o kus jinde. Nemáte někdo zkušenosti? Jo a co porovnání spotřeby? Dík za postřehy.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!