Škoda Fabia
« Re: ME
Druha verze se (z uzivatelskeho hlediska) lisi hlavne zvukem - v prvni verzi byl az neprijemne pronikavy, zejm. v oblasti 2-3tis. ot. Dle vyjadreni ME by v2 mela byt kvalitnejsi a "musi prezit auto". Dira se udala v takovem pruznem spojovacim clanku mezi 1. a 2. dilem vyfuku (nevim, jak se to jmenuje). Co se tyce ceny, myslim, ze je shodna (menili mi to v zaruce). Ohledne narocnosti montaze nevim, nejsem schopen si udelat sam temer nic :-( Ano, kat je pryc.. Zmeny oproti 65kw - je citit hlavne vetsi kroutak, v celem rozsahu otacek. -
« Re: Výměna brzdové kapaliny
Správně při každém odvzdušňování ať spojky nebo brzd je "šlápnout na pedál-povolit ventil-poté co pedál sjede dolů uzavřít ventil a povolit pedál" a toto opakovat do konečného odvzdušnění. Normálně se v normálním servisu vyměňuje kapalina tím způsobem, že se stará vysaje z nádržky speciální odsávačkou, nalije se nová a vypustí se stará kapalina z trubek a válečků přes odvzdušňováky, takže nevím co dělali, že se jim to zavzdušnilo ??? Jinak bych nedoporučoval si ji měnit sám doma, pokud by totiž došlo k nějaké poruše brzd.systému nebo nedej bože havárii z důvodů selhání brzd, a nebylo to zaznamenáno v servisní knížce tak je to na mašli. U vozů s ABS, což může být případ i té Fabie se právě každé dva roky kontrololuje ABS a současně při tom se mění kapalina, takže mělo být správně od servisu, že ti vymění kapalinu ať ji tam máš den nebo týden, když si ji tam vyměníš sám. Servis ti ručí v servisní knížce za správnou funkci celé soustavy tzn. včetně spojkového systému. -
"-- skrytý --" 01.07.03 17:41
« Výměna brzdové kapaliny
Ahoj, existuje zde někdo, kdo si na Fabii dělá pravidelnou údržbu sám a měnil už BK (z jakéhokoli důvodu, já to teď měnil po dvou letech viz servisní intervaly)? Jde mi o popis postupu, jak nejlépe odvzdušnit spojkový válec, kde je v celém systému jen jeden šroub na spojkovém válci. Metoda "otevřít odvzdušňovák - sešlápnout spojku - zavřít odvzdušňovák - pustit spojku" a opakovat vede jen k částečnému úspěchu vzhledem k tomu, že místo odvzdušnění není nejvyšším bodem soustavy, tzn. bublina může zůstat (a zůstává) v nejvyšším bodě, kterým je nejspíš část přívodní hadice a není možno ji takto vytlačit. Pro info: 1.4 16V (sestavy a odvzdušňovací místa se liší dle převodovky). Dokáže někdo popsat účinnější metodu? PS: na jiné Fabii orig. servis docílil také pouze právě popsaného uvěznění bubliny a stav prohlásil za vyhovující i po upozornění. Dík. -
« Re: ME
A v čem se verze "evo2" liší od předchozí?V kterém místě se ti ta díra udělala?Já má upravu od Motorexcelu na 65kW a velmi vážně uvažuji i o tom výfukovém svodu.Je ta novější verze dražší nebo cena se nemění?Je jeho montáž máročná?Jsem z moravy a do Prahy se mi znovu moc nechce.Katalyzátor máš pryč že? -
« ME
Podelim se o novou zkusenost s Motorexcelem - na asi pred 3 mesici montovanem svodu vyfuku (pro 1.4mpi) se udelala dira - reklamace bez sebemensiho problemu, behem pul hodiny nahrazen praskly dil novou verzi "evo2"... Vysledkem je zajimavy zvuk, nerusivy (na rozdil od predchozi verze) - to jsou zatim dojmy po asi 50km.. Citelne zvyseni kroutaku, a pokud zustane spotreba (odhadem o ,5l nizsi nez pred svodama), pak musim konstatovat max. spokojenost. -
« Fabia 1,2 12V 47 kW
Zdravím všechny majitele Fabií, právě jsem si ji pořídil. Jinak mám jeden dotaz. Nechával jsem si přidělat dálkové ovládání k centrálu a dostal jsem jen jeden ovladač. Na stránkách skoda-auto, jsem jej nenašel, ale jiný měl ovladace dva. Chtěl bych si ujasnit, zda je to možný než tam na ně vlítnu. Díky. -
« pozáručná oprava
Zdravím všetkých,
chcem sa s vami podeliť o čerstvú skúsenosť s pozáručným servisom fabie, na ktorej sa mi dva mesiace po skončení ročnej záruky pokazil servomotor, ktorý ovláda klapku vnútornej cirkulácie. Cena novej klapky spolu so servomotorom je cca 5500 SKK. No a práve mi telefonovali zo servisu, že klapku zaplatí v plnej výške Škoda a ja zaplatim len výmenu cca 300 SKK. Takže nedajte sa odbiť ani po skončení záruky... -
« Re: Otáčky
Klidně mužete i při 50 km na čtyřku,ale pokud chcete více zrychlit podřadit.Na spotřebu nejvíce
záleží jak máte zmáčknutý plyn.Při ustálené rychlosti pomalu zvedat nohu z plynu dokud auto
nezpomaluje-chce to vyzkoušet plyn jde na škodě až moc lehce.Rozdíl dělá i několik litrů při stejné rychlosti..Pokud máte palubní počítač vyskoušet na něm. -
« Otáčky
Dříve jsem měla Škoda 120,teď mám úplně novou Fabii 1,2 tříválec.Je super.Je to samozřejmě strašný rozdíl.Jen nevím,jak s tím mám správně jezdit,abych neničila motor a nebyla velká spotřeba.Ve městě v provozu jezdím skoro pořád na 3.Otáčky jsou tak mezi 20 - 30,při rychlosti 50km/hod. Když přeřadím na 4,tak to má lepší zvuk,ale klepe se to na 20 otáčkách.
Na 4 řadím tak při 60 km/hod na rovince.Jaké mají být správné otáčky?Prosím poraďte. -
"-- skrytý --" 13.06.03 10:40
« Re: Spotřeba
nie je mesto ako mesto :-) ked chodim do roboty, asi 5 km, same svetla, zacpa, tak mam problem dostat sa pod 9 litrov, niektore mestske trasy su za 6.5 a niektore dokonca za 4.9.. :-) a to mam hw poladeny 1.4 mpi.. to by xcelo ist spolu s 1.2 tu istu trasu za sebou a potom porovnat spotrebu.