Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

15.07.03  08:00

« Re: alu disk TRITON

Triton 15´´ stojí kolem 2700-2800 Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.03  00:00

« Re: Autoradio

Díky za rady, ještě jeden dotaz. Jak hodne musím rozebrat palubku, nebo kde naleznu skryté šrouby atp? Jak hodně se dostanu do problémů se záručníma podmínkama? Jdou po tom, nebo jim to je jedno? Diky Cyb.
  • 00 Reagovat !

foto

14.07.03  12:13

« alu disk TRITON

neviete niekto kolko stoji ten skodovacky alu disk TRITON ako nahradny diel co sa dava na Octavku?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.03  03:56

« Re: Autoradio

Klidně se do toho pust,akorat musiš koupit plasty asi za 700 na autoradio.Antena jde protáhnout po sundání plastu nad zadním oknem,mírně odchlípnout tapecírunk,středním sloupkem dveří dolů k prahu a už jsi tam.Plus natažen zvláštním vodičem přímo z baterie.Za odkládací přihrádkou zem.Dveře jdou rozdělat lehce /kličku oken špagátkem/.Harmoniku do pravých dveří za 86 Kč dostaneš koupit taky.
  • 00 Reagovat !

foto

14.07.03  00:00

« Autoradio

Mám Fabču verze JUNIOR a zdálo se mi cenově dosti drastické zaplatit 4500,- za přípravu na rádio s tím, že si ho tam později hodím sám. Nemáte s tím náhodou nějaké zkušenosti, nejde mi o zapojení (mám elektrotechn. vzděl.), ale přímo o provedení montáže (čalounění, kabely, antena, atd.)
    Díky za každou zkušenost či radu. Cyb.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.03  17:00

« Re: FABIA RS

2 predvadecky Fabky VRS byly v praze, zbytek asi 5 prazskych byl jen na vystavku, positam ale ze jsou uz vsechny vyprodane, dalsi ukazkova je v Boleslavi (zatim nepredvadeci) a predvadeci vozidlo je v Kurimi.
    Pravda je, ze u MR2003 je jen jeden sklopny klicek k RSku, u MR2004 jsou zas 2 zklopny klice.
    Shanim sportovni bavlneny filtr do Octavie (velky box - vznetovy nebo vykonnejsi benziny) da se sehnat do litru? K&N stoji 2 litry a podle me vsecky bavlkneny funguji stejne.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.03  10:18

« Re: Vodná pumpa

na Pole som mal uplne rovnaky problem, tiez zhruba okolo 7.000 km piskanie, najazdil som s tym skoro 2.000 km, po vymene OK, ale servis tiez taral, ze este take nieco nemali a az ja som ich musel navigovat, ze je to vodna pumpa, oni by na to dodnes neprisli.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.03  04:19

« Re: Vodná pumpa

Tak vodní pumpa.Po 8000 km se zacalo projevovat pískáním,motor musel být zahřátý a otáčky tak do 1500.S touto chybou jsem najel ještě asi 1000km,v servisu se divili,že takovou chybu ještě neměli.Po výměně pumpy je všechno OK.Je to chyba lehce přehlednutelná,hlavně laikem.To ložisko či co je vevnitř poslechově přes šroubovák pěkně šrotilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.03  21:39

« Re: tuning 1.4 74 kW

Zkuste se podívat na www.sportmotor.cz, tam nabízejí úpravu chiptuningem Fabie 1,4/16V z 74 kW na 78 kW.
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.03  20:32

« tuning 1.4 74 kW

poraďte jak se dá vytunit 1.4 74 kW, chipovat se nedá? Zbejvá teda jenom vačka, sání a vejfuk?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.03  11:51

« Re: ME

JRko mam taky, svicky mam snad denso nebo co je to za zn. Krom fritech brzdovych desticek tam uz nemam nic jineho.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.03  08:39

Tak to jsi mě tedy ale pěkně navnadil. Jsem zvedabv jak dlouho budu odolávat než do toho taky pujdu. Chtěl bych se ale asi neprve v tom svést a poslechnout si to než ho koupim. Jaké další úpravy máš?jaké máš svíčky?Já mám ještě pouze vzduchovou vložku JR.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.03  00:00

« Re: Fabia 1.4 16V 74kW

S Fabií 1,4/16V 74kW mám najeto necelých 10.000 km. Ve vysokých otáčkách si počíná dost dravě a v nízkých jede jako každý jiný motor o tomto objemu. Jezdím na benzin N98 i N95, kdy u slabšího benzinu je znát, že auto jde o něco málo hůř do otáček, ale v běžném provozu rozdíl není znatelný. Spotřebu mám při běžné jízdě dle PP 6,2 l/100 km, když tomu šlápnu za krk tak je průměr asi o litr vyšší. Faktem je, že fabie s motorem o výkonu 74kW dává oproti verzi 55 kW o sobě znát až při vyšších rychlostech (přes tachometrových 170 km/hod), kdy jízda touto rychlostí je po našich dálnicích téměř hazardem.
    Pokud bych si měl znovu vybrat Fabii, tak s motorizací 1,4/55 kW, která má oproti 1,4/74kW menší spotřebu. Motor 1,2 ať už 40 nebo 47 kW bych nechtěl ani omylem :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.03  18:23

spotreba mesto od 7-10, prumer 6-7.5
    jizda: do 4000 mrtvo :-( nad 4000 docela pohoda honicka, ale prestane to bavit.
    100% zdravej motor, jede 180 v pohode
    rozhodne bych bral radsi 16V 55kW ktery ma max kroutaku o 1000 otacek niz, ale tocit se necha taky...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.07.03  14:24

« Re: Výměna brzdové kapaliny

To auto (služební) se nejspíš s bublinou ve spojce narodilo. Chová se to tak, že pedál spojky vykazuje náhodnou (nepříliš velkou, ale nepříjemnou) vůli, která s rostoucí teplotou (po vyjetí se studeným autem) roste stejně, jak by rostla velikost uzavřené bubliny, pokud by byla mezi hlavním válcem (u pedálu) a ovládacím válcem spojky (kde ji tipuju). Protože auto teď prošlo výměnou BK po 2 letech a protože se stav nezměnil, pojal jsem podezření, že si servis ušetřil práci a spojkový systém A: nedělal vůbec B: udělal lajdácky. Jiný kus stejné motorizace tím netrpí, takže rozhodně to není normální (vyjádření servisu).
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.03  13:50

Jo, mel jsem asi rok 65kw, pak jsem zkusil svody (zejmena proto, ze jsem byl s prvni upravou dost spokojen). Po uprave svodu to jezdilo vytecne, narust kroutaku je znat ihned, uz od 2,5tis. tahne znatelne lepe. Ale byl jsem dost rozcarovan ze zvuku :-(. Ale ted s v2 to vypada velmi dobre i z hlediska komfortu (napr. pri rollon na trojku od nizkych otacek to mezi 2,5-2,7 kovove zazvoni a ve zbytku pasma "hluci" priblizne stejne jako original). Takze summary: abys poradne zrychlil, nemusis podrazovat na >4tis. ot. a navic pri klidne jizde pozoruji znatelne nizsi spotrebu (alespon podle pp).
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.03  12:51

Jezisi kutile, neblbni. 1.4 74 kW je typicky 16V, dole to netahne a musi se to (relativne) hodne tocit - ale pak to hodne jede. Nech si to svoje polo, nebo jdi do dieslu, ale Fabii 16V si ty nekupuj (ta verze 1.4 55 kW je to same). S tvym "stestim" na nove vozy bych nevybiral podle znacky, ale podle zaruky, chovani prodejce a kvality servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.03  12:51

Ty jsi měl nejpve upravu na 65kW a poté jsi si dokoupil i svody?Jsem s tou upravou (65kW) velice spokojen jen skoda ze ten zátah je až od 4tis. ot. Ale pak to žije. Se svodem je to hned od 3tis.ot?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.03  12:43

« to Kutil (Fabia 1.4 16V 74kW)

Jezdil jsem ve 2. Podle mně to jako 74kW nejede. Navíc nesmyslně potřebuje palivo Natural 98.

Aby jela, musíš jít nad 4.500ot a až do omezovače. Otázkou je, jak moc je ta nabídka výhodná.

Fabia moc dobrých motorů nemá...
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.03  12:06

« Fabia 1.4 16V 74kW

Ahoj, sháním malé auto a tak jsem koukal i po Fabii. Zkusil jsem 1.2 40kW a je to dost děsný zvuk, o výkonu ani nemluvit. Teď mám nabídku na Fabii 1.4 74kW. Jaká je s ním Fabka? Na co si mám dát pozor? Jakou má spotřebu?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…