Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Autoradio
Klidně se do toho pust,akorat musiš koupit plasty asi za 700 na autoradio.Antena jde protáhnout po sundání plastu nad zadním oknem,mírně odchlípnout tapecírunk,středním sloupkem dveří dolů k prahu a už jsi tam.Plus natažen zvláštním vodičem přímo z baterie.Za odkládací přihrádkou zem.Dveře jdou rozdělat lehce /kličku oken špagátkem/.Harmoniku do pravých dveří za 86 Kč dostaneš koupit taky. -
« Autoradio
Mám Fabču verze JUNIOR a zdálo se mi cenově dosti drastické zaplatit 4500,- za přípravu na rádio s tím, že si ho tam později hodím sám. Nemáte s tím náhodou nějaké zkušenosti, nejde mi o zapojení (mám elektrotechn. vzděl.), ale přímo o provedení montáže (čalounění, kabely, antena, atd.)
Díky za každou zkušenost či radu. Cyb. -
« Re: FABIA RS
2 predvadecky Fabky VRS byly v praze, zbytek asi 5 prazskych byl jen na vystavku, positam ale ze jsou uz vsechny vyprodane, dalsi ukazkova je v Boleslavi (zatim nepredvadeci) a predvadeci vozidlo je v Kurimi.
Pravda je, ze u MR2003 je jen jeden sklopny klicek k RSku, u MR2004 jsou zas 2 zklopny klice.
Shanim sportovni bavlneny filtr do Octavie (velky box - vznetovy nebo vykonnejsi benziny) da se sehnat do litru? K&N stoji 2 litry a podle me vsecky bavlkneny funguji stejne. -
« Re: Vodná pumpa
na Pole som mal uplne rovnaky problem, tiez zhruba okolo 7.000 km piskanie, najazdil som s tym skoro 2.000 km, po vymene OK, ale servis tiez taral, ze este take nieco nemali a az ja som ich musel navigovat, ze je to vodna pumpa, oni by na to dodnes neprisli. -
« Re: Vodná pumpa
Tak vodní pumpa.Po 8000 km se zacalo projevovat pískáním,motor musel být zahřátý a otáčky tak do 1500.S touto chybou jsem najel ještě asi 1000km,v servisu se divili,že takovou chybu ještě neměli.Po výměně pumpy je všechno OK.Je to chyba lehce přehlednutelná,hlavně laikem.To ložisko či co je vevnitř poslechově přes šroubovák pěkně šrotilo. -
« Re: Fabia 1.4 16V 74kW
S Fabií 1,4/16V 74kW mám najeto necelých 10.000 km. Ve vysokých otáčkách si počíná dost dravě a v nízkých jede jako každý jiný motor o tomto objemu. Jezdím na benzin N98 i N95, kdy u slabšího benzinu je znát, že auto jde o něco málo hůř do otáček, ale v běžném provozu rozdíl není znatelný. Spotřebu mám při běžné jízdě dle PP 6,2 l/100 km, když tomu šlápnu za krk tak je průměr asi o litr vyšší. Faktem je, že fabie s motorem o výkonu 74kW dává oproti verzi 55 kW o sobě znát až při vyšších rychlostech (přes tachometrových 170 km/hod), kdy jízda touto rychlostí je po našich dálnicích téměř hazardem.
Pokud bych si měl znovu vybrat Fabii, tak s motorizací 1,4/55 kW, která má oproti 1,4/74kW menší spotřebu. Motor 1,2 ať už 40 nebo 47 kW bych nechtěl ani omylem :-)))
-
spotreba mesto od 7-10, prumer 6-7.5
jizda: do 4000 mrtvo :-( nad 4000 docela pohoda honicka, ale prestane to bavit.
100% zdravej motor, jede 180 v pohode
rozhodne bych bral radsi 16V 55kW ktery ma max kroutaku o 1000 otacek niz, ale tocit se necha taky... -
"-- skrytý --" 02.07.03 14:24
« Re: Výměna brzdové kapaliny
To auto (služební) se nejspíš s bublinou ve spojce narodilo. Chová se to tak, že pedál spojky vykazuje náhodnou (nepříliš velkou, ale nepříjemnou) vůli, která s rostoucí teplotou (po vyjetí se studeným autem) roste stejně, jak by rostla velikost uzavřené bubliny, pokud by byla mezi hlavním válcem (u pedálu) a ovládacím válcem spojky (kde ji tipuju). Protože auto teď prošlo výměnou BK po 2 letech a protože se stav nezměnil, pojal jsem podezření, že si servis ušetřil práci a spojkový systém A: nedělal vůbec B: udělal lajdácky. Jiný kus stejné motorizace tím netrpí, takže rozhodně to není normální (vyjádření servisu). -
« Re: ME
Jo, mel jsem asi rok 65kw, pak jsem zkusil svody (zejmena proto, ze jsem byl s prvni upravou dost spokojen). Po uprave svodu to jezdilo vytecne, narust kroutaku je znat ihned, uz od 2,5tis. tahne znatelne lepe. Ale byl jsem dost rozcarovan ze zvuku :-(. Ale ted s v2 to vypada velmi dobre i z hlediska komfortu (napr. pri rollon na trojku od nizkych otacek to mezi 2,5-2,7 kovove zazvoni a ve zbytku pasma "hluci" priblizne stejne jako original). Takze summary: abys poradne zrychlil, nemusis podrazovat na >4tis. ot. a navic pri klidne jizde pozoruji znatelne nizsi spotrebu (alespon podle pp). -
Jezisi kutile, neblbni. 1.4 74 kW je typicky 16V, dole to netahne a musi se to (relativne) hodne tocit - ale pak to hodne jede. Nech si to svoje polo, nebo jdi do dieslu, ale Fabii 16V si ty nekupuj (ta verze 1.4 55 kW je to same). S tvym "stestim" na nove vozy bych nevybiral podle znacky, ale podle zaruky, chovani prodejce a kvality servisu.