Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
"-- skrytý --" 27.07.03 09:39
« Symphony s CD
Nevite nahodou nekdo jestli a jak se da vyndat tohle radio ? Jsou tam takove tenke zarezy na kazde strane , ale jestli je to urcene na vyndani radia netusim . Taky bych se rad dozvedel co je to za znacku a za kolik se k tomu da sehnat menic ? Diky . -
« Re: Re:
pokud se zavada - ta sama opakuje 3x (2x opraveno) nebo je to zavada prvni, ale je neodstranitelna - je ze zakona moznost zruseni kupni smlouvu, vraceni penez a nahrada jine skody zpusobene zavadou, viz obchodni zakonik.
Neni nutny ani pravnik, staci potvrzeni autor. servisu o vyrobni vade a neodstranitelnosti zavady. Na vyrobce se neni nutne obracet, nybrz na prodejce. U vyrobce si to preci nekupoval, to je vec prodejce at se pak obraci na koho chce. Prodejce je povinen vratit penize a to do 14 dnu.
Neucini-li tak, pribudou mu pak jeste soudni poplatky. On tak ucini, protoze to dobre vi.
Chce to vsak pocinat si dost razantne a nedat se zastrasit. S pristupem ponizeneho sluzebnicka se pak clovek dozvida same "ne to nejde... to nelze a td". Chce to precist si par paragrafu a ty pak uplatni ... hodne stesti.
....skodovku bych si proste nekoupil, neverim jim... -
« Vibrace volantu
Tak mam auticko od patku v servisu. Vymenili vsechno na predni naprave co se toci, ale nepomohlo to. Dalsi postup musi pry konzultovat s vyrobcem. Doufam, ze do konce tydne budu vedet vic. Pokud se jim ta zavada odstranit nepodari, budu pozadovat nejakou satisfakci, nebo vraceni penez. At je to jakkoliv, nove auto musi byt po vsech strankach v poradku. Mel jsem predtim Felicii a tam bylo rizeni i po 100tkm OK... -
« Re:
Vitej v klubu. Tohle je takova svinarna ze jsem z toho nestastnej. Pokud ti to pomuze tak :
Navstevy v servisech...
1. Nic jsme nezjistili ale kola jsme preventivne vyvazili - 500Kc (jo pane zaruka je jen pul roku nebo 10.000km) --- klepe dal
2. Jo asi to klepe vyvazime vam kola (po ukazani dokladu ze byly vyvazeny prej prevazi zdarma) --- klepe dal
3. No prohodili jsme kola zkuste to --- klepe dal
Zmenil jsem servis
1. No nic je to v pohode
2. Zavolal jsem reditele servisu - No asi to klepe nebojte dame to dohromady --- klepe dal
3. Jo to muze byt i poloosami !!! zkusime s tim neco udelat --- na rozsudek cekam ale asi tusite jak to dopadne.
Mezitim jsem kontaktoval Boleslav a oni prej ze od toho jsou jejich ,,znackove,, servisy.
Obrazek si udelejte sami ale auto za 330 000 ikdyz je to FABIA by sakra melo jezdit a ne stat v servisech.
Pokud jsi jiz zavadu odstranil dej vedet cim to teda bylo u tebe... -
« Re:
Nechci Tě nějak vystrašit, ale slyšel jsem o jednom člověku v okolí, že měl dá se říct podobnou závadu - vibrace ve volantu. nepomohlo vyvažování kol, ani kompletně nová kola )disky s pneu). Došlo to tak daleko, že servis odeslal auto na pozorování do Boleslavi. Výsledek bohužel neznám - zda mu auto vyměnili, nebo odstranili závadu. -
« Bez nadpisu
Mám tři měsíce starou Fábii 1,2 12V v provedení Creation. Má najeto 3000km a posledních 500km pozoruji vibrace volantu při rychlosti 80-100 km/h. V servisu vyvážili kola, ale to nepomohlo. Je to velmi nepříjemná závada a zdá se mi, že se to zhoršuje. Nemá někdo náhodou zkušenost se stejnou závadou. Díky za radu. -
« Re: Autoradio
Se zárukou to nevím, ale rozebrat dveře nejde až tak snadno. Dělal jsem to u Calssicu snad je to u Juniora stejné.
1. Sundat kličku stah. oken (provázkem to neumím), stačí posunout distanční kroužek kličky ve směru mřížek pro repro.
2. Slabým šroubovákem opatrně vypáčit kryt kolem ovládání zrcátka (zatlačit na západku u kliky dveří) pod ní je jeden šroub čalounění.
3. Vyndat plast odkládací misky v madle dveří. Tahnout k sobě a vysunout nahoru (mě se ty západky podařilo ulomit). Vrchní kryt madla dveří posunout dopředu a sundat nahoru. Objeví se další šrouby čalounění.
4. Vyšroubovat šrouby ve spodní části dveří.
Pak již jen silnějším tahem odcvakat čalounění z plastových klipsen a vysunout nahoru z těsnění skla dveří.
Snad jsem na nic nezapoměl. Všechny šrouby jsou torx (hvězdička).