Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

19.08.03  09:17

« Re: Spotřeba Fabie Combi 1,4 16 V

Hmm ale podle me je TDI PD 96kW s 6ti kvaltem technologicky mnohem vys nez 1.8T Ale nafta hybe evropou a masiruje lidi. Osobne TDI miluju ale po sjeti 1.8T bych si v RS modelu taky predstavoval benzin misto nafty...
  • 00 Reagovat !

foto

19.08.03  09:02

« Pomozte pri rozhodovani - ABS nebo elektrina

Chcem si kupit auto, neviem sa rozhodnut. Mam si dat do auta radsej elektrinu (t.j. el. okna a spetne zrkadla el. vyhrievane atd...), alebo radsej kupit ABS. Jedna sa o motor 1.2 47kw
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.03  07:35

« Re: zaruka

Pravidelné prohlídky v autorizovaném servisu musíš absolvovat u každého nového auta pokud chceš aby ti platila záruka. Vždy jde o standardní výměny oleje, svíček apod.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.03  07:28

to rybiz: Fabia RS je sice uhlak, ale s tou tvoji ctrnactkou by ses na ni nechytal ani v nejmensim. Sice jsem ji nezkousel, ale urcite to pojede super-relativne. Na Fabii myslim. Jasne ze Impreza STI bude rychlejsi. 1,8T by byla dobra, ale jsme v Cechach, takze zapomente, ze nas nemci nechaji neco poradnyho prodavat.
  • 00 Reagovat !

foto

19.08.03  00:00

« zaruka

Ahoj, sem lamer. Omluvte muj zacatecnicky pristup.
    Rozmyslim se mezi Getzem a Fabii. Getz ma triletou zaruku s tim, ze kazdy rok musim absolvovat nejakou prohlidku vozu, kterou si platim z vlastni kapsy. Je neco podobneho i u Fabky? (a kdyz uz sem tu, ktere auto byste vzali vy? vyhody, nevyhody?)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.08.03  23:49

Mam Combi 1,4 16 V 74kW a jsem velice spokojen, predtim jsem mel Filcku 1.6 55kW a to byla tragedie ! Co se tyka spotreby tak mam najeto za tri mesice neco malo pres 6tisic , dlouhodoba spotreba 7.1, temer po celou dobu zapnuta klima . Jinak neni problem drzet spotrebu na stredne dlouhe trasy okolo 6.5 litru . dokonce jsem si vytvoril osobni rekord , na zpatecni ceste z Chorvatska (1200km) jsem mel pri prumerne rychlosti 82km/h , tri lidi + bagaz spotrebu 6.2 . To si myslim ze uz se mi nepovede !
    Na druhou stranu se mi ale povedla spotreba Praha-Hracholusky (140km) rovnych 9 litru , taky ujde ne ?
    Tehdy jsem jel sam a s prazdnym autem ! A co se tyka toho ze je lina , rad si da dalnici vychutnavam hulici 1.9 TDI 66kW . U tohoto motoru si myslim ze velmi zalezi na citu konkretniho ridice (asi jsem velmi citlivy-)))))). Bohuzel , jako mnoho dalsich jsem doufal ze RSko bude v benzinu napr. 1.8T , ale zmylil jsem se , je to zase smradlava petrolejka ,i kdyz priznavam ze svizna !
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.03  21:59

« 3 smarty

Kompresor??? Po zjištění ceny si to jistě rozmyslíš. Lepší je Fabku prodat a koupit něco od přírody silnějšího. Kéž by někdo v MB zažil rozum a vyvinul Fabii RS 1.8T ze sedáky z oktávky RS.
  • 00 Reagovat !

foto

18.08.03  17:20

« Š Fabia - zklamání nad kvalitou

Zdravím, máme doma mj. Fabku 1,4 44 kw, po třech letech najeto 20000 km, ale po 10 tis. km kompletně výměna řízení, po 14 tis. km těsnění pod hlavou, teď po 20 tis. km výměna stabilizátoru a tyček. První dvě opravy na účet škodovky, třetí už za 3000 Kč přesto, že jde evidentně o výrobní vadu, to by mi nepřispívali 70 % na materiál. Jsem fanda Škodovek, sám jezdím OC TDi, kde kromě nesnesitelného a nekonečného vrzání všeho plastového nedošlo k vážným poruchám. Nicméně, přístup Škodovky k evidentním výrobním vadám Fabie mě velmi zklamal. Kvalitou se dostala na úroveň Fiata Bravo, kterého jsem taky kdysi měl. Příští rok budeme obměňovat vozový park a přecházíme k Mazdě, já 6 žena 2. Bye bye Škoda-auto. Never ever.
  • 00 Reagovat !

foto

18.08.03  16:28

« kompresor

co takhle dat do 100PS fabie kompresor ? asi callnu michalovi co by se s tim dalo udelat :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.03  16:20

« Re: 2 smarty

hmm ale reknu ti ze prejizdeni z pruhu do pruhu kde jsou vyjete koleje pri tom silenym rozvoru je peknej hnus... radsi bych tenhle motor ve fabce :-) nebo octa RS... superb je opravdu aspon pro mne moc velky auto... (i kdyz sluselo by mi :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.03  14:54

« 2 smarty

Jo jo... Superb 1.8T s čipem je velice fajn kombinace. Ačkoliv je to na můj vkus dost kráva (ve smyslu, že nepotřebuju takový prostor), tak po pár posledních letních týdnech plných děsivých autonehod už uvažuju o tom, že do budoucna chci něco podobného. Navíc, u Superbu není problém zlomit dealera na pořádnou slevu.
  • 00 Reagovat !

foto

18.08.03  13:27

« Spotreba Fabie 1,4 50kW

Vedel by mi niekto, kto ma PP, povedat aka je spotreba pri ustalenej rychlosti 60, 90, 110 a 130 ?? Na 4-ty a 5-ty rychlostny stupen ??
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.03  13:20

« Re: to r_b

i kdyz tatikova 96kw TDI octa na 6tej kvalt bere ve 190ti prej tak neco kolem 6l nafty :))
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.03  13:18

« Re: to r_b

jo ten motor se mi libi, jel jsem se Superbem 1.8T s chipem Brno-Vary a nadhera hlavne na 5ku, plnej knedl, zasvisti turbo a z 90ti je tam 180 za par vterin... jel jsem po d1 tak 160 po okreskach kolem 110-120 a spotreba 9, ale je to superb, 2 lidi, klima a obcas jsem tomu samozrejme dal...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.03  12:17

« to r_b

Nic proti, ale tata jezdí Zlín-Starý Smokovec s Laurou a Klémou 20V turbo (tedy Climatronic) v létě taky za 6.2. Dobrý motor. Nesrovnatelně lepší, než jakékoliv 1.9 TDI.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.08.03  11:31

Nic proti, mam 14 16V 55kW a po Praze jezdim za 7.5 - 8.0
    Minuly tyden Praha -> hradec Kralove -> Chopok prumer 6.2 a to jsem mel furt zaplou klimu
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.03  10:53

zapomen ze 16V bude zrat malo... 100PS jo dole do 3tisic mrtve takze to chce tocit, jinak se to nerozjede, z toho vyplyva ze papirovych 5,5 mimo mesto je proste nesmysl... ale ten prumer 7.3 se da i s meste udelat, ale s OPRAVDU HOOOODNE lehkou nohou 0 hlavne mesto kde je pri trosku razantnejsi jizde 9-10 (papir 9.7), proste motor na *. Ale doporucuju KN (spravne nainstalovany) a zajimalo by me chip (nebo HW uprava), nejaku zkusenosti ?
  • 00 Reagovat !

foto

18.08.03  10:35

« Tunning Fabia

napadla vas niekoho myslenka .. strcit palubku z VW POLO do Fabky ???

ta polacka je fakt hodne lepsia nez fabkovska ..

teoreticky by to snad sedelo ...

• 00 Reagovat !

foto

18.08.03  09:53

« Fabia RS

Tak jsem se v sobotu projel Fabii RS a popravde receno, nic moc. Motor sice krasne tahl, ale v rozsahu 1500 otacek (2000-3500), coz je podle me malo, clovek aby porad radil a ve vysledku nic moc zrychleni. Ani podvozek se mne nejak moc nepozdaval, jedine, co se mi libilo, byly dobre brzdy. Asi to moc porovnavam s moji Hondou Prelude se 136kW :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.08.03  09:25

To Diamant: Pokud někdo jezdí s dvoulitrem v průměru za 5,4 litru, tak bude brzy vadný ten dvoulitr. Přesně takhle totiž jezdíval můj otec: rekordně nízká spotřeba = velmi rychle odrovnaný motor. A že jich odrovnal nepočítaně. Jen se vždy všichni kolem divili, proč mu ten motor vydrží max. polovinu kilometrového proběhu (než tentýž motor ostatním), když s ním tak citlivě zachází... Právě proto!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…