Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to ladao
A co děláš doma ty Hufe, že by ti vadila ta vedra, hoď si studenou sprchu mlaďouši a schlaď si hlavu. Nebo komunikuješ přes mobil s pláže ? Tak si potom přehřátý a skoč si do vody zaplavat a schlaď si hlavu :o))) A co jsou ty maniodepresívním stavy ?? to ještě neznám. Tedy ty stavy... ten výraz ano :-D -
« to ladao
Že by to bylo těmi vedry? Skoč si starouši někam zaplavat. ;o)
Jinak, pozdravuj primáře a popros o větší dávky léku proti maniodepresívním stavům.
BTW, ta utkvělá představa, že zrovna Tobě Huf něco upřímně závidí, mně vyloženě udivuje. Zkus se nad tím zamyslet. -
"Nevíš Hufe co je to za muziku, tu od někud znám, ta se mi móc lýbý" Že by to sakra opravdu bylo z tý marijánky he ? :o) No jo... když ty mi upřímně závidíš tu schopnost něco vytunit, byť by to bylo obyčejný éro, páč tvým jediným tuningovým počinem byla záměna přívodní hadice ke kitu KN za větší (čímž jsi nepřímo již podruhé přiznal neschopnost tvého osobního dvorního tunéra) a nalepení supernálepky "Hufnágl ( & company ) Motorsport" na zadní okno :-D Až někdy dostaneš rozum, tak ho zase samou radostí ztratíš. Páček shledáček Hufnágle, Ládínek PS pozdravuj Pištu. -
"-- skrytý --" 22.08.03 17:39
« Re: Š Fabia - zklamání nad kvalitou
To panasonic: pokud těch 100 nejezdíš opravdu všude "tam, kde to jde" (tak se přece dá jet i v obci...) a záměrně nebráníš ostatním v předjetí, pak je vše v pořádku. Osobně mám spíše pocit, že všem překážím hlavně já, když jedu v obci ukázněně těsně nad "tacho 50" (při limitu 50), a to už vůbec nemluvím o limitu 40, případně dokonce 30. Ještě jsem totiž nepotkal nikoho z oněch "spořičů" (tj. ti, co jedou všude, vždy a za všech okolností tzv. "na spotřebu"), aby na "třicítce" alespoň trochu přibrzdili! -
Ze pri podtaceni do kopce vznikaji mnohonasobne sily, to snad vi kazdy kdo je aspon trochu motorista. Staci se na to podivat treba jen selskym rozumem a nemusi k tomu mit clovek zrovna doktorat z mechaniky. Zapalena smes se roztahnout musi, zastavit se to nebo a ukecat take ne. Povolit muze jenom pist, ale ten zrovna nemuze, protoze motor je hrube zprevodovanej do "rychla" a nema sanci se nahle rychleji roztocit - takze sily tam budou znacne a opotrebeni taktez.
S tim zarazenim do proudu vsak nesouhlasim, vetsinou jezdim (tam kde to jde) 100 a vsichni me predjizdej, s toho usuzuju, ze jim prekazim, ale at si daj treba nohu za krk a nebo se nekde rozmasirujou. Ja kvuli nim rychlejc nepojedu. Hrbitovy jsou plne sebejistejch mladejch frajeru, co to umej..... -
« Re: to ladao pro Hufánka
"BTW, možná sis toho nevšiml, ale já vybírám auto tak, abych na něho mohl * (nebát se o něho), přestože je good. To je jistě mimo Tvé chápání." Chtěl jsi snad tímto Hufe říci, že jsi o mnou zmiňovaných autech nikdy tady nemluvil jako o autech, která by jsi si pořídil ? Hahaha, dovol abych se zasmál, ale tohle je asi opravdu mimo mé chápání :-D Ty jsi totiž nepochopitelný i sám pro sebe. Ty nevíš ještě ani sám co by jsi chtěl :o))) Nebo lépe řečeno, možná víš co by jsi chtěl, ale protože jsi socka, tak na to nemáš a "nikdy mít nebudeš" ty moulo. A pakliže na to možná někdy budeš mít-tedy ty love, tak už se to dávno dělat nebude ani tě to autíčko už zajímat nebude.....blebleble
-
« to ladao
Snad protože tůníš Š110R, tak Ti nic konkrétního říkat nepotřebuju, protože bys to stejně asi nepochopil ;o)
BTW, možná sis toho nevšiml, ale já vybírám auto tak, abych na něho mohl * (nebát se o něho), přestože je good. To je jistě mimo Tvé chápání.
A socka jsem pořádná. Blé. Hnusím se si. Kdybych nebyl, ještě dám dealerům tučný tringelt jako poděkování, že mi umožnili u nich koupit vozidlo a nebudu u nich somrovat slevu... :o))) -
Bych pravdu řek Hufíku, nic jiného jsem ani od Tebe ani nečekal, jen samé výblitky jako jindy, nic konkrétního :o))) Tak co to bude tentokráte za přibližovadlo, M3-M5 nebo 840 od bavorů, S4 Audi atd. atd. On si jeden už vůbec nevzpomene co všecno jsi tady zmiňoval za poslední rok :-)))Jednu radu bych ti s dovolením dal. Kup si Porsche Cayena v turbu a vyřešíš tak všechny mouchy jednou ranou, super výkony, super jízdní vlastnosti, super interiér(ale ne ve světlé kůži), prostoru taky dost, tak co by jsi ještě chtěl... Ale chce to vidět v reálu, na fotkách to nevypadá moc vábně, ale v reálu....hmmm.. je to kousek.... Že na něho nemáš povídáš.... nejsi ty čoveče nějaká socka :-D Čau Ládínek BTW Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá. -
« Zadní stěrač
Prosím o radu: Nešteloval někdo z vás zadní stěrač u Fabky combi. V klidové poloze je asi 10
cm nad hranou okna. Chci ho vrátit do horizontální polohy. Pod plastovou krytkou na stěrači je sice matka, která ale při odšroubování nic neřeší (stěrač se nijak neuvolní). -
"-- skrytý --" 22.08.03 10:24
To našrot: souhlas, zejména pak s koncem příspěvku. Navíc motory pro použití v kombinaci s automatem jsou obvykle jinak naladěny, než tytéž motory pro manuál - mají o dost níže posazené maximum točáku, a to i za cenu snížení max. výkonu. A to už vůbec nehovořím o tom, že automat funguje právě při Diamantem popisované situaci jako "násobič točivého momentu", a nedá se proto vůbec srovnávat s provozními poměry/režimem auta s manuálem.
To Diamant: zásadní nesouhlas - běžnému benzínovému motoru motoru škodí zejména podtáčení, nikoli točení. Jde totiž především o síly působící proti ložiskům, které jsou v nízkých otáčkách (pokud po motoru požaduji výkon) nesrovnatelně vyšší, než když motor točím, třebaže produkuji (podle Diamanta zbytečný) přebytek výkonu. Je to přesně tak, jak píše našrot: většina "spořičů" ten kopec prostě "vyrve" na nejvyšší kvalt za cenu "plného plynu". Kdo nevěří, nechť si zkusí jezdit na kole s přehazovačkou stále na nejtěžší převod - pak třeba pochopí, že právě tenhle styl (třebaže má šlapající dost vlastních sil na to, aby to ušlapal...) mu záhy odrovná zuby na nejmenším zadním pastorku, řetěz a ložisko šlapkového středu (tj. "převodovku"), nemluvě o vlastních nohou šlapajícího (tj. "motor"), kterým hrozí křečové žíly, poškození kolenních kloubů atd. atd.
A ještě k tomu pohybu "s davem": Nějak jsem nepochopil Diamantovu reakci na můj předchozí příspěvek. Já jsem v něm kritizoval "spořiče", kteří jedou stále stejně rychle (mnou zmiňovaných cca 80 km/h) bez ohledu na limity. V obci jsou pak "hodně přes limit", mimo obec logicky zdržují ostatní. Já se snažím v obci dodržovat ne kvůli obavám z případné pokuty, ale proto, že bych se asi špatně srovnával s pocitem, že jsem někomu nechtěně ublížil jen proto, že jsem jel příliš rychle na to, abych to v případě potřeby ubrzdil např. před školou. Proto mi vůbec není zatěžko jet třeba i ještě mnohem pomaleji tam, kde se mi to "nějak nezdá", třebaže rychlostní limit je mohem výše. Naopak mne přímou se... "spořiči", kteří těch svých 80 jedou na volné přehledné silnici tzv. "mezi poli", zj. pak v případech, kdy se díky šířce vozovky v pohodě vejdou vedle sebe 3 vozy (jeden tam + druhý zpět a k tomu jeden předjíždějící a v případě nouze by se vešly i 4) a oni jedou tím svým hlemýždím tempem těsně u středové dělící čáry, event. se kývou sem tam a v každé zatáčce přejíždějí do protisměru (udržení svého jízdního pruhu "přece také něco stojí na ojetosti pneumatik, opotřebení ložisek, silentbloků atd."), čímž úspěšně brání předjíždění, a když už se někomu povede je předjet, pak ho v příští obci dojedou a troubí na něj, proč zdržuje, když je tak usilovně předjížděl... -
« to ladao
Takové kraviny neřeším. Jestli má něco 127, 135 nebo 132PS je mi u *. Mně zajímá dynamika a tu si změřím sám. Karosa má jistě vyšší výkon a líp než mě ji to předpokládám nejede :o)))
Mně včera při testování Imprezy WRX (toho kombíku v recenzi auto.cz) mirně zklamal i výkon 225PS, ale ten mi přesto postačí ;o)
Na Tvé spekulantské a přihlouplé otázky se mi opravdu nechce odpovídat. O to míň, že Fabka už se pomalu ale jistě se svým Hufem loučí a putuje do poklidnějších rukou, aby si na stará kolena taky trochu odpočala ;o)
Ty si dál spekuluj o svém výkonu ve 110R a o grafech debatuj s ATXem. Mně to nezajímá (stejně jako diskuse s Tebou). -
« Re: Huf testoval Fabii RS (a přiznal, že je silnější...) pro
Mnóó Hufe já to vidím tedy tak ;-) proč že to že ti to tak nejede, že tedá to bude asi ve dvou důvodech - Jednak: že nikdo nikdy neviděl graf výkonu tvý Fabky ač to supértunér ATX sliboval na všechny možné světové strany a ten výkon tebou vehementně deklarovaný tam nikdy nebyl ani se slavným superčipem Kerscher i za pomocí kitu KN a Druhak: může to být i tím, že tam nemáš 6tikvalt. Já bych to tipnul na obé. A ty ?? :-D BTW Tvá odpověď je mi už známa předem. No přece B je správně :-))) A co ostatní kromě Smartyho.