Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Pro Hufa a tentohrát konkrétně.
No práve smarty, že u hufa je ten problém, že jde jen vždycky o subjektivní pocity. Sám víš jaká debata se vedla kolem zvýšení výkonu pomocí "Kitů" a sám jsi možná zažil velký problém s kitem(zadřený motor)proto jsem chtěl být konkrétní a objektivní a napsal jsem tam i ten 6tikvalt u RS který jistě udělá rozdíl v dynamice, zatímco čip může přinést jen menší zvýšení výkonu ale jeho posunutí do vyšších otáček a zvýšení otáček samotných. To potom dělá větší V max. Ale to jsou jen Hufovy subjektivní pocity které nikdo neprokázal. A debat kolem čiptuningu se vede hromady a ne jen tady na tomhle serveru ale i v odborných časopisech a kolem těch kitů jakbysmet. Já opravdu už nevím jak být konkrétnější. Přes všechny výhrady, které k Hufovi mám, jsem jemu i tobě několikrát poradil, takže si nemyslím, že bych byl až tak proti vám dvěma zaujatý, ale právě proto, že jste nějak spojeni s ATXem, tak vaše subjektivní pocity moc neberu. A "stále kvokám a stále kvokám" a vy pořád " Jó nemažete, klepe to" -
« Re: Š Fabia - zklamání nad kvalitou
for mitsi, diamant, našrot : neostava mi nic ine, len suhlasit s mitsi-m (prispevok 11471). Ked som kedysi jazdil na kole za juniorov, tiez sme nesmeli pouzivat "tazke" prevody. Na sutaziach sa to kontrolovalo - (pocet zubov najmensieho kolecka vzadu). Neskorsie prisli "svaly" a seniorske roky a koleno na tazkych prevodoch a hlavne v kopcoch odislo do "bazin". Este dnes pocujem trenera - "daj si lahsi prevod..." Diamant dufam teraz aspon zacne pochybovat o neskodnosti teorie podtacania motora.
-
« Re: Pro Hufa a tentohrát konkrétně.
hele lado, jde o subjektivni pocit z auta, ve kterym najezdis 100kkm a potom sednes do toho samyho s jinym motorem a vis jestli ma lepsi zatah, pruznost atd... (ale sam se divim hufovi ze pri tech vydajich ktery ho nezajimaji uz tu fabcu nema davno zmerenou... - me by to samotnyho moc zajimalo kolik teda ten chip+KN dal - co hufi?) -
« Re: to ladao
to smarty: prodej svoji, myslim, ze 250 by sla prodat, moje zaba ma stejnou a za 250 ji prodame urcite no a 250 doplat a rychle auto objednej, protoze za ty penize je to super svezeni, mimochodem uz se mluvi o tom, ze tato cena bude asi do 40. tydne, dale se ma zdrazovat a je to logicke -
to:smarty Přečti si můj příspěvek 11467 a pak teprve posuď, jesli jsem řekl něco k tématu :-) Teprve potom ta přestřelka mezi mnou a hufem byla už trochu... tedy...jako obvykle mimo téma... :-( Jinak si kup co chceš i Huf, každý jiný, nevím proč bych měl cokoliv, komukoliv závidět, z toho jem už vyrostl, nemyslíš... tedy ani nikdy jindy mě to moc nedrželo, tedy to závidění, jen jsem potom hufovi opáčil stejnou mincí... :-) BTW A jinou reakci jsem od tebe ani nečekal, proto jsem to tam napsal :-D -
« Fabia a zvuky od přední nápravy
Zdravím všechny kteří se trochu vyznají.
Asi rok (cca 15000 km) se potýkám s následující závadou na Fabii (2001, 50kW, celkem 30000km). Při přejezdu je slyšet zřetelné hrkání, klechtání od pravého předního kola. Dělá to při pomalém přejezdu příčných nerovností např. příčné prahy na zpomalení nebo u křižovatek na příčných vlnkách ale i jinde. Nedělá to pokud jsou kola v záběru. Pouze při volnoběhu nebo brzdění. Např. když najedu na práh tak je to dobré, ale jakmile se kola uvolní a z prahu se seskakuje tak to hrkne, takže jakmile se kolo na chvíli uvolní.
Ve zn. servisu mě už vyměnili držáky stabilizátoru (2000 Kč) ale nebylo to ono a strašně se divili, že to pořád hrká. Při další návštěvě vyměnili jakási pouzdra držáku stabilizátoru (100 Kč) a prý se nemůžu divit, že občas někde něco hrká. Ono opravdu všude možně hrká (brzdové světlo, sedadla, palubní deska) ale to mě nijak neznepokojuje na rozdíl od přední nápravy.
Setkali jste se s tím někdy? Víte o co může jít? -
lado reknes nekdy neco k tematu nebo budes jen zvracet zavistive odpovedi hufovi ? At si hufik koupi co chce, ja taky porad menim ze chci koupit, to, pak ono, clovek poznava nove a nove veci a tak meni nazor ne? Ale on na to ma cash :-) A z tvych reakci cpi opravdu akorat zavist... sorry ale uz jsem se musel ozvat...
btw: Sakra ja chci RSko :) -
to: xmysak No... moc mne to nebavi...to máš pravdu, ale když napíšu konkrétní reakci na Hufův příspěvek a on mne(a ne jen mne) hned zase napadne jako vždycky, tak přece nečekáš, že budu mlčet a nereagovat na jeho nekonkrétní duševní výblitky. A semtam se nějaká chybička se vloudí i vzdělanějšímu... no pokud tě urazilo, že jsem v názvu Porche zapoměl na "s" tak se omlouvám, občas píšu i Porše Čejen. A jinak je to snad snesitelné nebo ne :-)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!