Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

28.08.03  07:19

« Re: Pro smartyho konkrétně.

U tvý Fabky jde vzduch do boxu filtru otvorem v přední stěně, kde je umístěn chladič. Přesně řečeno nad chladičem v té stěně která ho drží, je takový plastový prostup a v něm je trubka, která vede do toho boxu filtru. Huf má od toho prostupu nataženou kovovou hadici ke kitu, takže ke kitu se dostává jen tolik čerstvého vzduchu jak rychle jede, je však otázkou kolik z toho čerstvého vduchu ten kit nasaje a kolik nasaje teplého vzduchu z motorového prostoru... :-) Nevím jak jsi to měl řešené ty.
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.03  06:55

« Čím...

.... budeš Hufe jezdit, až Fabii v čerstvé Annonci prodáš????
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.03  22:11

« to xmysak

Jednoduché to je, ale na *. Nic tím nezískáš. Jen to jinak smrdí a trochu víc duní. Výkon tentýž.

BTW, xenony origoš?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.03  21:17

« Re: to xmysak

Teď už moc nee, kdysi jsem tam jezdil každý týden, trochu to tam znám. Ty jsi z Otrokovic? Příští týden se chystám na dovolenou, ale ten další týden bych tam měl jeden den být. Moc to tam rád nemám, cesty tam jsou skoro pořád ucpané, hlavně na Uherské Hradiště. Zlatá Ostrava :o)
    Jak jsem koukal na Tvoje auto, tak vypadá dobře, máš tam toho mnohem víc, než já, já mám jen chip a xenony...
    Máš tam katalyzátor nebo jsi ho vyhodil ven? Už jsem uvažoval, že ho vyhodím, ale není to prý tak jednoduché...???
  • 00 Reagovat !

foto

27.08.03  19:59

« Vyměním loketní opěrku

za chip oboje Fabie!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.03  13:39

« to xmysak

Jo. Dobrý nápad. Jezdíš někdy přes Zlín nebo Otrokovice?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.03  09:38

« Re: Pro Hufa a tentohrát konkrétně.

hmm osobne si myslim ze tam neco pribude, zvlast po prechipovani, kde jde TDI do vetsich otacek. A privod cerstvyho vzduchu? Kudy de vzduch do te bakelitove krabice s papirovou vlozkou???? Samozrejme by bylo hezke to zmerit, ze :)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.03  07:44

Jo smarty, je mi kapku divně, ale z jinýho důvodu, některý lidi se alespoň "domluví, že se spolu nedomluví" Poenta našeho(já+jiní vs Huf+ATX+jiní) sporu je spíše v přínosu koníku po namontování Kitu. O čipech už se tady dost namluvilo a jejich přínos je víceméně probádaný, u většiny je to posun+zvýšení hodnot a ne absolutní zvýšení výkonu v celém spektru. Asi si ty debaty o kitech pamatuješ. Protože pokud kit nemá dostatečný přísum chladného vzduchu, tak je víceméně naprd a globále může přinést i naopak snížení výkonu a ten pocit jak mi to hučí u motoru a tedy mi to subjektivně jede líp znám už léta, když jsem u tisicovky sundal kryt filru a ono to podle mne jelo jako ďas, tedy spíše hučelo jako ďas, jenže v reálu vlivem nasávaného teplého vzduchu byly časy horší a navíc se zvýšila spotřeba bratru skoro o litr. Já sám nyní používám pouze vložku KN u níž je jisté že mi zvedne výkon o pár koníku v celém spektru. Nejčko uvažuji o Kitu Green s dvojitým kuželem a odsávání par z motoru, ale až poté, co provedu nějaké měření teplot v oblasti nasávání vzduchu k filtru a vymyslím nějaký náběhy vzduchu a zastínění kitu. U mne to bude kapu jednodušší vzhledem k tomu, že u motoru nemám chladič, ale zase na druhou stranu složitěší, jelikož nevím, jak se mi tam motá telý vzduch za jízdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.08.03  23:15

« Re: jaké auto?

myslel jsem autokomplexu :o)
  • 00 Reagovat !

foto

26.08.03  23:13

« jaké auto?

Co byste si koupili Vy, být mnou?
    Hufe, netestnem to někdy? Docela by mě zajímalo, jak by to dopadlo? Mám chip od cimbu, Ty od autokomlexu, který je lepší, můj, či Tvůj? :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.08.03  07:42

BTW znamena By The Way - cili "mimochodem"
  • « 00 Reagovat !

foto

26.08.03  07:41

No divne ti z toho byt nemusi. Nektery tuning firmy grafy nabizi (o jejich autenticnosti muzes a nemusis pochybovat). Ale kdyby sis chtel nechat nachipovat auto, staci se zkusit projet bez a s chipem a je to. Ten kdo chce chipovat - tak chipne, kdo ne tak ne. Takze to vubec neres ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.08.03  07:21

smarty: "ale jako tuner (pokud to opravdu funguje) bych ten tacek obetoval za zmereni treba hufova auta a pouzival to jako peknou reklamu" Tak nějak mi mluvíš smarty z duše. Tohle přesně jsem od ATXe očekával a tak bylo domluveno aby přesvědčil o svých schopnostech a kdyby ty měřní byly navíc 3 jak slíbil 1) s chipem a seriovým pap.filtrem 2) čip+vložka KN 3) čip+kit KN, tak by to asi nemělo chybu když pominu nepřesnost měření a mohli bychom tady fungovat v pohodě déle a rozebírat jednotlivé parametry a účelnost, "toho či onoho" (jak říká náš pan prezident) a dohadovat se konkrétně. Od toho tady tenhle server přeci je :-) A ne jen se osočovat slovy. "nic ti do toho není, stejně u mě čipovat nikdy nebudeš a tak nějak" :-( Je mi z toho celého nějak divně...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.08.03  06:33

Co znamená to BTW? Já jsem z Ostravy. Větší auto by to chtělo, protože rozvážím věci, ale jaké? potřebuju velké, rychlé a s relativně nízkou spotřebou :o) Líbí se mi nový volkswagen 2,5 TDI multivan, má bez chipu něco okolo 180 koní, ale ta cena??? Navíc to je už náklaďák :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.03  22:01

« to xmysak

Hm... 7000km měsíčně, to je dost. To mě za chvíli předběhneš! ;o) Není to už na větší auto?

BTW, odkud jsi?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.03  19:17

« Re: Fabia 1,9tdi

Kupoval jsem ji minulý rok v červenci, tzn. 95000km za 13 měsíců, to je něco přes 7000km měsíčně, zatím celkově bez problémů, jen pravé přední ložisko a zadní okýnko, nešlo stáhnout, všechno šlo ze záruky. Snad to tak bude pokračovat dál. :o) Zatím jsem spokojený, kdo by nebyl? :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.08.03  18:25

« Re: Fabia 1,9tdi

95 000km ???!!! Zajimavé , za jak dlouho ?? A jestě ke všemu nekouří , že by nějaký EKOdiesel ??-)))))
  • 00 Reagovat !

foto

25.08.03  18:02

« Fabia 1,9tdi

Zdravím, taky mám chip a jsem maximálně spokojen, jede to mnohem líp,líp se to vytáčí, podle tachometru jede něco přes 215km/h Zatím žádné proti, mám najetých 95000km, žádná kouřivost nebo něco jiného. Naopak, když vidím, když se marně snaží nějaký drahý fáro, tak se neubráním úsměvu a radosti. Vzhledem k tomu, že nemám žádné tuningové úpravy, tak je to je dost často. Tím nechci říct, že je to tak vždycky, když je to naopak, tak se mi úsměv dost protáhne a musí to být docela sranda pro toho druhého :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.03  15:23

ale jako tuner (pokud to opravdu funguje) bych ten tacek obetoval za zmereni treba hufova auta a pouzival to jako peknou reklamu ... ale kde je ATXe konec, nevim...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.03  15:21

rajt... i ja jsem pro zlepseni... i me se zdalo ze to s KNkem jede o neco lip (subjektivne)...

PS: To s tim "taky musis vsechno vykecat" bylo na HUFa s tema alimentama...

Mam znameho se superbem ktery si dal chip na 1.8T a ten nikdy nechipoval a netunil. 1.8T ho nijak zvlast nenadchla. Pak dal chip a nemuze si to vynachvalit. I ja jsem to zkusil a hlavne nekde kolem 3-5tis otacek je to fakt super. Na 5ku zarve turbo a par vterin je tam 180... Takze tezko rict ;))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…