Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.07  19:52

« Re:

Tak to bylo tam kde jsem si myslel :-)
    Je to knížka škoda fabia obsluha, údržba a opravy vozidla svépomocí (computer press)
    cit. "tlumící charakteristika tlumičů pro vozy s různými motory a typem karoserie je rozdílná a tlumiče proto nelze zaměňovat.
    Například tlumiče určené pro karoserii sedan s motorem 1.9 TDI mají jinou charakteristiku než tlumiče určené pro kombi s motorem 1.4"
    Ono je to i logické, protože rozdíly ve hmotnosti jsou dost značné...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.07  19:42

« Bez nadpisu

Peet: teď nechci kecat, ale někde jsem četl, že tlumiče a možná i pružiny jsou jiné. Doufám, že to najdu...
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 29.03.07  18:54

« Bez nadpisu

Mezery mezi koly jsou dost velké, to je pravda. Ale že by to vypadalo špatně to ne. Zvlášť patrný je rozdíl těchto mezer u předních kol v závislosti na motorizaci. Čím těžší motor (diesel) , tím menší mezera.
    Na HTP je mezera velká, na TDI malá.
    Mají to nastavený univerzálně a používají se stejné pružiny a tlumiče..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.07  18:43

« Re: Svetlá výška

Tak třeba to bude tím, že fabie po faceliftu mají ještě v pohodě tlumiče a pera... >:D
    Jinak ta mezera tam je, ale řekl bych že je na všech... 8-s Toto mě nikdy netrápilo, tak jsem si toho ani nevšímal :)
  • 00 Reagovat !

foto Sranki

Sranki 28.03.07  21:34

« Svetlá výška

Keď sa tak pozerám na svoju Fóbiu, mám pocit, že má buď malé kolesá, alebo veľkú svetlú výšku. Proste mám pocit, že v blatníkoch je akosi veľa miesta. Všimol som si to už na skoro všetkých Fábiách po facelifte a najviac to vidno na Combiku.
    Mám tam 185/60 R14 so štandardnými puklicami pre Ambiente a oranžovú metalízu. Packet pre zlé cesty som si neobjednal a určite ani nezaplatil. Možno je to len pocit, ale keď sa to auto z diaľky pozriem, krásne vidím tlmič svietiaci v podbehu predného kolesa.
    Tak teraz neviem. Menila sa svetlá výška pri facelifte? Pretože mi to príde ako pekná blbosť 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.07  21:00

« Nové stránky nový obchod

Dobrý den!
    Na adrese www.martinek-auto.cz jsme spustili nové stránky včetně nového obchodu
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 21.03.07  19:06

« Bez nadpisu

Já myslím, že evidenčka potřeba je vždycky při přepisu auta.
    Poplatek za značky je asi 800kč..
  • 00 Reagovat !

foto

20.03.07  18:14

« Evidenční kontrola

Zdravím a potřebuji informaci.
    Po ročním leasingu jsem si odkoupil Fabii. Teď čekám až mi pošlou TP.
    Co budu, kromě nervů ve frontě, potřebovat k přihlášení?
    Potřebuju evidenční kontrolu i když je auto jen rok staré a technickou má ještě 3 roky?
    A kolik stojí poplatky za značky (kolek)?
    Děkuji za reakci..
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 13.03.07  17:28

« Bez nadpisu

Já tedy nějakých 10% jak uvádějí neviděl 8-s
    To už tak jednou bylo kvůli nové octavii,a taky jsem žádné slevy nepozoroval >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.07  19:08

« Re:

Nice: i to je možné... :)
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 12.03.07  08:14

« Bez nadpisu

To NiceOne: Taky mě to napadlo.
    Slyšel jsem od jednoho kámoše, co tam dělá, že jejich prodeje už dávno nejsou to co bývaly. >:-[]
    To by vysvětlovaly i ty extra letáky s nabídkama, co nám chodějí domů, i když bydlíme 50km daleko. Ty ještě nikdy dřív nepřišly.
    Taky mě štve, jak se všude cpou do médií, viz. Autosalon na Primě, Svět Motorů, apod.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.07  07:34

« Re: Re:

AAA chce zvysit prodeje tak rozhlasuje ze cena Fabie klesa, lidi se toho chytnou a hned si ji pobezi koupit, aniz by si zjistili jestli je to pravda :)
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 11.03.07  21:23

« Bez nadpisu

Popravdě mě to taky překvapilo,ještě že jsem se jí zbavil teď a né až o prázdninách >:D
    Každopádně kdybych se rozhodoval nyní pro fabku,tak jedině starou 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.07  20:40

« Re:

Tommy, jasně to bylo jen takové trochu smutné pozastavení :-) Rozhodně to nebudu nijak řešit >:D
    Jinak jsem opravdu očekával, tak rok, možná i o trochu více, jako to bylo s feliciemi...
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 11.03.07  16:43

« Bez nadpisu

Až nová fabka přijde do bazaru,tak bude další pokles :roll:
    Teď je to spíše symbolický,10% ztratí málokterá :roll:
    A pro normálního člověka,který smýšlí o "novém" autě je to dobrá správa,pro toho kdo ji už nějaký čas má,ne 8-s
    Jenže s tím musí každý počítat,auto=nejhorší investice :-( (kromě veterána :-) )
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.07  14:43

« Re:

Tak nám fabinky I už ztrácejí na ceně :-( osobně jsem si myslel, že to přijde až tak za rok, kdy už budou vidět fabie II na cestách a budou v podvědomí lidí, no co se dá dělat no :-)
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.03.07  23:20

« Bez nadpisu

ja menim tesnenie pod hlavou na mojich fab. automaticky kazdych 150000km tak som videl par vlozik valcov a jeden motor ma 400000km optrebenie ziadne. olej zacne ti papat pri 300000km ale to vyriesia simer. na ventiloch.
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 09.03.07  23:14

« Bez nadpisu

Tak motor Mpi je hodně spolehlivý,hlavně verze 44 nebo 50kw...ale i verze s 55kw od vw je na tom hodně dobře,viděl jsem několik fabii,které měly také dost přes 200tkm a jezdili super a s motorem žádné problémy ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

09.03.07  19:32

« Fabia 1,4 mpi

Mám dost olítanou bývalou policejní Fabii a při výměně těsnění pod hlavou jsem koukal že válce mají perfektní strukturu po honování a není na nich žádné znatelné opotřebení. Zajímalo by mě jestli je to normální po 220000km, nebo to už někdo zgenerálkoval? jezdí svižně a olej nebere. má s tím někdo zkušenosti? Dík Štífa
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 08.03.07  09:17

« Bez nadpisu

Máš tedy nějakou lepší trasu??? :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…