Škoda Fabia
Sprint 29.03.07 18:54
Mezery mezi koly jsou dost velké, to je pravda. Ale že by to vypadalo špatně to ne. Zvlášť patrný je rozdíl těchto mezer u předních kol v závislosti na motorizaci. Čím těžší motor (diesel) , tím menší mezera.
Na HTP je mezera velká, na TDI malá.
Mají to nastavený univerzálně a používají se stejné pružiny a tlumiče.. -
Sranki 28.03.07 21:34
« Svetlá výška
Keď sa tak pozerám na svoju Fóbiu, mám pocit, že má buď malé kolesá, alebo veľkú svetlú výšku. Proste mám pocit, že v blatníkoch je akosi veľa miesta. Všimol som si to už na skoro všetkých Fábiách po facelifte a najviac to vidno na Combiku.
Mám tam 185/60 R14 so štandardnými puklicami pre Ambiente a oranžovú metalízu. Packet pre zlé cesty som si neobjednal a určite ani nezaplatil. Možno je to len pocit, ale keď sa to auto z diaľky pozriem, krásne vidím tlmič svietiaci v podbehu predného kolesa.
Tak teraz neviem. Menila sa svetlá výška pri facelifte? Pretože mi to príde ako pekná blbosť 8) -
« Evidenční kontrola
Zdravím a potřebuji informaci.
Po ročním leasingu jsem si odkoupil Fabii. Teď čekám až mi pošlou TP.
Co budu, kromě nervů ve frontě, potřebovat k přihlášení?
Potřebuju evidenční kontrolu i když je auto jen rok staré a technickou má ještě 3 roky?
A kolik stojí poplatky za značky (kolek)?
Děkuji za reakci.. -
Sprint 12.03.07 08:14
To NiceOne: Taky mě to napadlo.
Slyšel jsem od jednoho kámoše, co tam dělá, že jejich prodeje už dávno nejsou to co bývaly. >:-[]
To by vysvětlovaly i ty extra letáky s nabídkama, co nám chodějí domů, i když bydlíme 50km daleko. Ty ještě nikdy dřív nepřišly.
Taky mě štve, jak se všude cpou do médií, viz. Autosalon na Primě, Svět Motorů, apod. -
Tommy100 11.03.07 16:43
Až nová fabka přijde do bazaru,tak bude další pokles :roll:
Teď je to spíše symbolický,10% ztratí málokterá :roll:
A pro normálního člověka,který smýšlí o "novém" autě je to dobrá správa,pro toho kdo ji už nějaký čas má,ne 8-s
Jenže s tím musí každý počítat,auto=nejhorší investice :-( (kromě veterána :-) ) -
« Fabia 1,4 mpi
Mám dost olítanou bývalou policejní Fabii a při výměně těsnění pod hlavou jsem koukal že válce mají perfektní strukturu po honování a není na nich žádné znatelné opotřebení. Zajímalo by mě jestli je to normální po 220000km, nebo to už někdo zgenerálkoval? jezdí svižně a olej nebere. má s tím někdo zkušenosti? Dík Štífa
Je to knížka škoda fabia obsluha, údržba a opravy vozidla svépomocí (computer press)
cit. "tlumící charakteristika tlumičů pro vozy s různými motory a typem karoserie je rozdílná a tlumiče proto nelze zaměňovat.
Například tlumiče určené pro karoserii sedan s motorem 1.9 TDI mají jinou charakteristiku než tlumiče určené pro kombi s motorem 1.4"
Ono je to i logické, protože rozdíly ve hmotnosti jsou dost značné...