Škoda Fabia
« Re: Skoda Fabia 1.4 16V Automat?
smarty: no ja vim, ze je to v Cechach exotika, ona chce automat hlavne manzelka, v USA si to vyzkousela a ted kdyz jsem zacal vybirat auto mi dala pomerne durazne najevo, jak by si to predstavovala. Tak se snazim jak umim, manzelku je treba uspokojit :) -
« Cannon
HUF: Sakra Hufe, nebude tě trápit, že při ostrý jízdě si to vezme skoro 30 litrů? Když se jel letos Cannonball, tak jeho účastník ve WRX říkal, že jel za 28 průměr. Ten co to jel v GTV jel za 18, to je dost rozdíl na to, že třeba z křižovatky jelo GTV líp a v zatáčkách zase o něco hůř. Va výsledku skoro bez rozdílu...... Ale všechno je lepší než VW-Škoda :o) -
« Re: Autoradio
Co to bola za listicka, resp. kde sa da zohnat...
Inak ten zosilovac bola skodovacka specialita .. islo asi o redukciu pre fantomove napajanie autoanteny... zistil som speciality zapojenia vo fabiach .. na skoda.panda.cz su 2 zaujimave clanky s touto problematikou
inak v mojej fabii classic 2003 je ten stredny panek jeden odliatok a musel som teda vyrezavat ... -
« Re: Autoradio
za 150 Sk bola taka listicka, ktora sa dava nad panel normalneho DIN autoradia, pretoze ten otvor vo fabii je o nieco vacsi, aby tam voslo ich "firemne" (grundig) radio. ja som to dal zamontovat v skodovke, ale bol som pri tom (nemal som kam ist na tu 3/4 hod) a ten borec nic nerezal. jednoducho vybral tie dve policky, vznikol otvor 2DIN, tam namontoval nejaky napajac predzosilovaca (na AM) a radio, pricom prekrizil dva droty (vw specific. - bolo uz pripravene od kenwood-u aj s popisom), nakoniec dal tu listicku nad panel a jednu z policiek pod radio... a bolo to :-) odvtedy to fachci.
jasne, ze radio trosku vystupuje z palubovky, kvoli tomu zaobleniu, ale nezda sa mi to tak strasne. keby mi to malo prekazat, kupil by som "orig.skoda" . -
« Re: Autoradio
jo kutilstvi je dora vec ,, msm rad ked viem co kde je a jako to je zapojene ..
nie jak dal som si namontovat priamo u predajcu alarm a ten ksicht co to predaval ani nevedelkde je umiestnney a ked som chcel urobit urcite upravy nastavenia tak mal strasnyyyyyy probleeem.
informacie sa vzdy zozenu,
daj tacku firme za montaz autoradia a vzhladom na zapojenie ISO konektorv vo fabkach ... robia taku super kutilsku upravu ze ked uvidis zapojenie elektriky tak blijes ....
« Re: To Huf
RV: Radime, vyjímečně bych s Hufem souhlasil. Opravdu ta Subaru VRX je o něčem jiném než ty auta co jsi zmiňoval ty. A trvalá 4kolka s podvozkem v podání Subaru na Valašsku a okolních cestičkách je od podzimu do jara jak vyšitá. I když je pravda, že předchozí 3dveřová verze byla kapku sportovnějšího vzhledu, ale image je image a taky proto Subaru udělalo novou verzi Imprezy VRX právě v 5dvéřové kastli. Ale i o tohle Hufovi možná jde. Takový na první pohled nenápadný cesťák s výbornými jízdními vlastnostmi a nenápadný tunig určitě nějaké rádoby závodníky v natuněných plastových BMW a spol. potom nemile překvapí. A k tomu tatíkovi by mi spíše už pasoval Forester a nejlépe v turbu. To já bych se už mezi těmi dvěma rozhodoval kapku tíž. To víš Vysočina je Vysočina a rodiče mám v Jeseníkách... občas potřebuješ i něco převést a tak... a při tom si můžeš i pozávodit s tou AR :) -
« Re: Skoda Fabia 1.4 16V Automat?
no tak stejne bych se asi na tebe dival taky, ale asi teda pokud se ti nechce radit bych ti doporucil neco, co je zive od spodu tzn. urcite ne 16V a potom co tak to jednodussi razeni (doleva-doprava, nejmenuje se to tiptronic nebo tak nejak?) co maj u opela na corse? -
« Re: Autoradio
no ja som vcera kupil sony L410, skoro ma mrdlo, ked som vyrezaval dieru na radio . a vysledok je ze to jaksik odstava , ten stredovy plast je taky obly .. spominas nejaky plast za 150 kc, co to presne je .... je to daka podlozka ?
jo a nemate niekdo schemu zapojenia ISO konektorv na radio vo fabke ... nikde nemozem zohnat schemu zapojenia... -
« Skoda Fabia 1.4 16V Automat?
Ahoj, nemate nekdo zkusenost s automatem ve Fabii? U dealera Skodovky se na me divali jak na exota. Pikantni bylo, kdyz jsem obesel vsechny koncernove dealery ve meste (Skoda, Volkswagen, Seat), stejny motor a prevodovka je i v Polu, Ibize a Cordobe, a vsude stejna odpoved: nevime, nezname, testovaci vuz nemame a zkusebni jizdu s automatem nejsme schopni zajistit, protoze kdyz si to auto objedname tak nam tu zustane. Pro uplnost je treba dodat, ze stejne jsem dopadnul i u Forda, Reanultu a Opelu. Zkratka v B segmentu hraje hlavni roli cena - pritom u techle mestskych vozitek by se dle meho automat nejvic vyplatil. Mam nejvetsi strach, ze to bude ukrutne liny - 1.4 16V neni zadny dravec a k tomu automat s HDM... -
« Re: to RV, Flavio
Leon je možná fotogeničtější, ale jinak je to jen a pouze vyhoněná 1.8T navíc na podvozku starého Golfu (vzadu vlečná ramena) ještě navíc jen FWD. Za podobné peníze o dost míň muziky. Já prostě nevěřím tomu, že je ten Leon nadimenzovaný na výkon, který má. O WRX to vím ;o) Je. -
« to RV, Flavio
Alfa GTA, Leon Cupra R, Focus RS, Type-R ... To jsou všechno jen vypiplané horké verze sériových diet. Já na Subaru můžu tu betelnost a fakt, že ji někdo stavěl přesně za účelem, který je zní cítit. Ostatní auta jen kdosi upravil, aby jela rychle.
Navíc veškeré navrhované auta kromě WRX jsou FWD a to z vlastních zkušeností pro výkon cca 200PS a výš není vůbec optimální. Prostě WRX má 225PS, ale na cestě (čím horší, tím lepší) zvítězí o poznání víc, než těch pár koní, co má oproti konkurenci navrch.
BTW, pokud mi to vyjde, tak ji lehce upravím (abych neměl totéž auto, co kdejaká šlapka ve Zlíně) :o)))
Na www.sweb.cz/hufnagl je v mé cekci v budoucnosti tajné místo (na černém pozadí). Kdo ho najde, uzří, co zamýšlím. -
« Autoradio
mate niekto skusenosti s montazou autoradia do fabie classic ? / uz ma pripravu na radio/ resp. ake znacky AR su bezproblemove vo fabiach?
zaujimalo by ma ci ten stredovy plast sa meni za nejaky iny aby tam paslo radio, alebo ten povodny sa rozreze a prskne sa to tam ?
dik