Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.09.03  12:34

« Re: to Viados

Hufe, se sériovým litrovým Yarisem trénoval několikanásobný mistr ČR v rally a rozhodně nezaostával za ostatními, co jezdili se závoďákama, takže nemyslím, že by bylo to auto nestabilní. Určitě se naklání, ale to nikdy není na škodu. A taky tomu nevadila ani rychlost 196km/h (pravda, z kopce a tachometrová)...
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.03  12:33

« Folie na skla

tak jsem zkoušel dát folie na skla nějaké z Taiwanu Bobi car acesories import export.
    Solar Window Film
    Teda nic moc ta folie je děsně náchylná na poškrábání i přiložená stěrka jí škrábe použil jsem raději gumovou přesto jsem se neuchráni lehkých šmouh!
    Navíc se na pár místech udělaly takové jako vlásky.
    Zpočátku byla vpohodě ale po čase namísto aby případné bublinky vzduchu začaly mizet tak se objevili i tam kde nebyly!
    Vyznáte se v tom někdo poraďte nějakou lepší!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  12:25

« Re: Š Fabia 1,2 40 kW

Nejel jsem s nim, ale myslim ze bude zivej dost, po dalnici uhani lidi s timhle motorem i 160... NO A CHTEL JSEM ZDURAZNIT NIZKE POVINNE RUCENI oproti 1.4
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  12:23

« to Viados

On má Yarise??? Tak to má fakt super. Já v něm před týdnem jezdil. Půjčila mi ho kámoška, že jí ho mám provětrat. Zkusil jsem to. Asi ve 100km/h jsem udělal lehký vyhýbací manévr a dost jsem se vyděsil. To auto plave, kýve se a je vůbec velmi záludné a nestabilní.

Result? Dobrá kára do města pro ženskou. Doporučená Vmax 80km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  12:18

« Re: to panasonic

Nevíte někdo jak se vymontuje kastlík na rádio, myslím ale ten se dvěma přihrádkama, tzn. verze bez prřípravy pro autorádio. Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.09.03  12:04

« Re: to panasonic

To víš, stejně jako ten antichrudimáckej schizofrenik (Fagor, Scorpiak, Podběrák + další nicky co používá) řeší všechny požadavky vždy Fordem Scorpio, panasonic má zase jiné univerzální řešení: Toyotu Yaris. Připomínaj mi oba tohoho lampasáka ze Švejka, co všechny problémy léčil klystýrem ...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  10:25

Na jazdenie do mesta by som kludne zvolil 1,2 40kW. je to odpovedajuce zhruba 1.3 40 kw z feldy
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  08:56

do mesta staci i moped nebo MHD
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  08:18

Do města v pohodě stačí 1.2/40kW, ten o něco větší(papírově) výkon verze 47 kW stejně ve městě nevyužiješ.Navíc oba motory na brzdě vykazovaly prakticky stejný hodnoty.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  00:00

« Re: Fabie 1.2

No ja by som sa prihovaral za 47kw verziu. Mam sice seat cordobu (r.v.2003 1080kg) s tymto 47kw motorom, ale nemozem si stazovat. Po meste je to vynikajuce - do 120km/h normalna dynamika (t.j. na urovni Fabie so starym 1.4 MPi motorom - dal som kamosovi, co ma taku kratku fabiu s tym jazdit xvilu a boli to jeho slova - dokonca sa mu zdalo, ze to je este zivsie) - nikomu nezavadzias, mas moznosti akcelerovat atd... Ani mimo mesta - ci na dialnici sa nestratis - do 160kmh - je to v pohode - ide to aj viacej, ale to uz menej ochotne (ale zalezi na sprevodovani - seat ma urcte ine, ako fabia, ja by som privital dlhsiu 5-ku). Tak isto spotreba je prijemna na benzin - v praxi v meste v slusnej dynamike (zatial ma motor najazdenych 8000km) pod 7l na 100km - mimo mesta na okreskach (pri cca 90-110kmh) tych 5,1-5,4l/100km a na dialnici pri ustalenej 140-150km/h je to 6,9-7l/100km.
    Akurat si budes musiet zvyknut na jemne iny zvuk motora - najma start mi pripomina zvuk diesla a pri volnobehu ma sem-tam take divne vibracie (velmi jemne, ale citis ich). Oproti staremu skodovackemu 1.4 MPi ma jemne nizsi Mk - 112Nm (119Nm mala 1.4), ale da sa to - ani pri 3 osobach + nieco v kufri nerobilo problem udrzat 140km/h do mierneho tiahleho stupania. Jedine, co si budes musiet (asi) zvyknut, su otacky - max. Mk zacina pri 3000 ot./min. ale potom si ho dost dlho drzi az do takmer 5600ot. Pod 2000 ot. je to ale hoodne lenive, ale na druhu stranu vytaca sa velmi ochotne - az do cca 6300 - kde zapracuje omezovac otacok.
    Viacej ma nenapada, ale po pravde ma ten motor prijemne prekvapil - cakal som,ze to bude horsie.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.03  20:31

« Fabie 1.2

Osobně nevím co se komu nelíbí na Fabii s motorem 1.2 s hlavním určením do města.Bezproblémová spotřeba kolem 6 litrů,pouze ve spojení s klimatizací určitě 1.2 12v 47kw.Osobně mám 1.2
    12v kombi průměrnou spotřebu 5.7 litru(bez klimy)
    a můj názor,že jezdí minimálně stejně s podstatně
    žíznivějším hlavně ve městě 1.4 OHV.Pro znalce z jakým autem navíc studeným dokážete přeskákat celé Staré Město i z Uh.Hradištěm v plném provozu
    v průměru 6.5 l dle PP.Samo mimo naftu.Pavel
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.03  14:51

« to panasonic

Snažím se ta tomto webu nebýt hrubý, ale dnes udělám výjimku Ty troubo. Nezastávám názor, že 1.2 je vhodná motorizace, jen nesnáším kecy hloupých a neinformovaných teoretiků.

3válec 1.2 není tuze zastaralý, nýbrž nově vyvinutý (40 a 47kW).

Až budeš chtít příště někomu poradit, zkus tak činit až po té, co se ujistíš o tom, že sám něco o daném problému víš ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.03  13:29

to kicki koupit si Fabii a jeste ke vsemu na jezdeni po meste, muze jenom silenec nebo clovek, ktery nicemu vubec, ale vubec (kolem aut) nerozumi. 1010 Kg s obsazenim az 1.4 t. taha
    tuze zastaraly motor, ktery se hodi leda do motokary, ale ne do moderniho auta.
    Kupovat novou, ale technicky zastaralou vec za cenu tomu neodpovidajici...... preju mnoho uspechu.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.03  12:18

« Re: to asimov

Aby ses měl čemu divit. A spotřeba je 80, ne 25.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.03  00:00

« Re: to asimov

Proč chceš auto který je pomalejší má horší podvozek a má spotřebu 25l?????????
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.03  10:56

« to asimov

Ne s mými nároky...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.03  22:46

Ahoj kicki, ja to vidim takto: Fabia je prilis tazka na ten motor a pri sviznejsej jazde, ci jazde na dialnici budes mat vacsiu spotrebu ako so silnejsim motorom. Takisto pri spustenej klime by bolo auto velmi lenive. Odporucam motor 1.2 47kW + bud Fabiu Classic + akcny paket klima a hlinikove disky alebo Fabiu Classic, akcny model Flash + klimu. Zial, ten akcny paket sa neda priobjednat k uz akcnemu modelu - napr. k Flash-u. A ak mas rodinu, bez debaty priplatit na combi. Dobru kupu prajem, Peter.
  • 00 Reagovat !

foto

05.09.03  20:00

« Š Fabia 1,2 40 kW

Mám prosbu ke znalcům Fabií. Jsem majitelkou Felicie 1,4 MPi 44 kW a mám v plánu kupovat Fabii. Ale jaký motor? Za rok ujedu cca 8 tis. km, a to převážně po městě. Zaujal mě výše uvedený motor, ať už kvůli ceně či spotřebě, ale v této diskuzi jsou na ni velmi rozporuplné názory. Ještě by mě taky zajímalo, co takovýhle výkon v kombinaci s klimatizací. Takže prosím o zkušenosti. Děkuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.03  17:16

« to HUF

Není nad Itala..... :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.03  15:44

« to asimov

I kdyby byla alfa 2x rychlejší, pořád je to jen ital...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…