Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

16.08.06  09:15

« -na co si dát pozor při koupi ojeté fabie?

Zdravim Vás lidi. měl bych takovej dotaz na Vás, kteří fabie vlastníte. Teď mám felicii, ale rád bych ji protiúčtem v AAA vyměnil za fabii. Cena fabie tak do 170.000,- r.v. co sem koukal jsou v téhle cenové relaci 2001-02 a najeto maj ke 100000km, obsah 1,4 Jde o to, že bych potřeboval poradit, na co si mám dát pozor, abych nekoupil něco špatného. Co kontrolovat na podvozku a tak dál? Předem díky všem, kteří mi poradíte. JINAK ŘÍKÁM SI, ŽE ROK VÝROBY 2001 PŘECE NENÍ ZASE TAK STARÉ AUTO A ŽE BY NA NĚM NĚJAKÉ ZÁSADNÍ VADY BÝT NEMĚLY, NEBO MYSLÍTE, ŽE SE PLETU? PŘECI JEN, FABIE JE RELATIVNĚ KVALITNÍ AUTO, NAROZDÍL OD FELICIE, ŽE? MOTOROVĚ SNAD NENÍ POTŘEBA ANI POCHYBOVAT, MOTORY TEĎ VYDRŽÍ HODNĚ... díky moc.. jvees69
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 16.08.06  07:57

« Bez nadpisu

no já zase zapoměl :*)
    byli jsme čtyři+zavazadla,na dálnici byla spotřeba asi jen 8.4l,ale pak jsme jezdili dost po městě a po výletech,a konečná spotřeba byla 9.6l.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.08.06  22:22

« Re:

Tommy: to se ptáš mě nebo alu, jestli mě, tak já byl letecky, jak jsem psal níže ;-) A spotřebu máš dobrou, sice nevim jak si byl naložený, ale i tak.
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 15.08.06  20:37

« Bez nadpisu

Jakou jsi měl průměrnou spotřebu???Já 9.6l/100km,ale naštěstí jsem neplatil všechen benzín,ale jen půl,druhou půlku hradila firma >:-[]
    takže jsem měl spotřebu 4.8l >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.08.06  19:16

« Re:

Slunečno, moře parádní, jeden den byla bouřka a zrovna ten den jsme jeli menší lodí na Korfu >:D A místečko bylo Parga.
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 15.08.06  11:02

« Bez nadpisu

Já měl krásné slunečné počasí,jen se blýskalo a poprchalo,jinak nic :-)
    Pobřeží costa brava. :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.06  10:07

« Re:

Byli jsme u Splitu, tři dny z osmi bylo hnusně a strávil jsem z toho 48 hodin v autě. Chorvati jezděj jak dobytkové, furt trouběj. Docela jsem čuměl. Ale moře parádní, krásný potápění. Stálo to za to...
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 14.08.06  22:32

« Bez nadpisu

a jak bylo na dovolence pánové???? :D
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 14.08.06  22:32

« Bez nadpisu

já nějak nerad lítám,radši po zemi pěkně v limuzíně :roll:
    ale když je to nevyhnutelné,tak letím :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.06  21:09

« Re: 1,9 TDI spotřeba

Taky jsem se dneska vrátil, ale nakonec jsem letěl, takže spotřeba několik tisíc kg paliva... :D
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 14.08.06  21:06

« Bez nadpisu

tak to máš parádní >:D
    já měl spotřebu 9.6l 8-s a to ještě v benzínu
  • 00 Reagovat !

foto

14.08.06  14:48

« 1,9 TDI spotřeba

Odpočatý, opálený, vrátil jsem se z dovolený. Najezdil jsem 2890 km, bohužel cesty tam a zpět mi propršely, což znamená tempo kolem 100km/h po dálnici, Chorvati 80km/h :'-( To jsem moc nedodržoval a překračoval +/- o 10-20km/h. Auto v pohodě, jen se mi podělalo rádio, takže jsme si povídali :-) Podle PP jsem celou dovču ujel za 5,2l/100 průměrem 65km/h. Dneska jsem to dolil do plna a vyšlo mi dokonce 4,9l/100. Co víc si přát....... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.06  19:57

« Re: Problém svítí kontrolka chladici kapaliny - 1.4 MPI 50KW

To je dobre, ze nemas moc vydaju, protoze tohle bude trosku vetsi vydaj :-) Bude to vadne tesneni pod hlavou. Znama zavada starych skodovackych motoru. Tesneni bude stat par stovek, horsi to bude s praci, protoze se musi rozebrat motor.
  • 00 Reagovat !

foto

11.08.06  15:28

« Problém svítí kontrolka chladici kapaliny - 1.4 MPI 50KW

do chladící kapaliny proniká olej a po studeném startu se zobrazí kontrolka chladící kapaliny. Po pár kilometrech zmizí, ale nadrzka chladici kapaliny je pekne zamazana a mastna od oleje. Nevíte nekdo prosim co by to mohlo způsobovat, kde by to mohli levne opravit a za kolik?je to vázná zavada?jsem student a nemam moc vydajů
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.08.06  14:53

« Fabia Combi 1,4 55 Kw 16V

Zdravím, přátelé, chci se zeptat, zda máte někdo stejnou zkušenost s tímto vozem jako já. Jezdím se služební Fabií 1,4 16V 55 Kw a auto má ,,gumovou" reakci na plyn, tzn. po přidání plynu motor reaguje jen pomalu, resp. se asi 1 - 2 sec. rozmýšlí, jestli má zrychlit nebo ne a pak teprve začne normálně akcelerovat. Můžu to srovnat se svojí Fabií 1,2 40 Kw, což není žádný trhač, ovšem reakce na plyn je spontánní a auto táhne už odspodu (v rámci svých možností). Může to být tím, že má teprve 15t. km a rozjíždí se? Nebo je to obecná vlastnost 4ventilů, že ožijí až ve vysokých otáčkách? Dělá se při první garančce nějaká úprava motormanagementu, tzn. že se motor ,,otevře"? Dík za Vaše zkušenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.08.06  12:34

« Re: Motor 1,9 TDI 74 kW

Zdravim,
    mali sme Fabiu TDI (2001) takmer 4 roky, najazdili sme okolo 120 tis. K motoru:
    plusy: spotreba, dynamika, studene starty...
    minusy: servisne naklady (bezne prehliadky), drahe nahradne diely, hlucnost, hmotnost motora, zakonna poistka 8-s
    Motor slapal bez problemov 3,5 roka, az sa raz jedneho dna porucala zdruzena vstrekovacia jednotka (PDE) jedneho z valcov. Dost znama vec medzi TDI-PD motormi. Kazdopadne nas to u sukromnika vyslo na 700 Euro plus 150 diagnostika. Hrda cena na Fabiu, ze? Okrem vysokej kupnej ceny mala Fabia rel. vysoke servisne naklady (predpisane prehliadky), ktore urcite neboli kompenzovane nizsou spotrebou. :-(
    Zhrnut by sa to dalo. Drahy motor v lacnom aute, takze sa treba pripravit.
    Musim vsak uznat, ze za ten spas to tie 4 roky stalo. Na Fabiu spominam rad.
    Zdar
    duro
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.08.06  17:16

« Re: Re: Re:

Brázdič: nevíš co mi můžou udělat, když tam mám takovou malou stříbrnou, tady to je vyfocený:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.08.06  08:24

« Re: Re:

ide o verziu 55 kW....
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.06  07:08

« Re: Re:

To alu: Do Chorvatska jezdím každý rok a byl jsem tam už i letos. Na autě mám jen běžnou SPZ a žádný ovál.
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 31.07.06  17:48

« Bez nadpisu

Zdarec,
    sháním někoho, kdo má zkušenost s cenou servisní prohlídky ( roční - 15000km) na Fabii 1.4 TDI.
    Vím že na 1.2 je to něco kolem 1800Kč.
    Díky :shock:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…