Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« to HUF
Nazdar Hufe. Koukam se na tebou inzerovane stranky [odkaz] a cirou nahodou jsem zabrousil do sekce Humus a zde na clanek Ožehavá otázka Mk x P. A ejhle, co to vidim, jakoby mi byl cely clanek i vytvorene obrazky povedome. Ano, cely clanek jsem vytvoril ja a ty si ani nedovedes predstavit, kolik je prace napr. jen vytvorit vsechny obrazky a klidne si to takhle zkopirujes, ani se nezeptas. Clanek je urcen vyhradne clenum H-fans, nemam zajem aby si ho cetl kdokoliv jiny. Proc si myslis, ze jsou stranky H-fans zaheslovane? Promptne to prosim ze svych stranek odstran a nechovej se jako buran. -
« Re: to kicki
musim tu napsat, zu Fabie neni spatna, ale tak s motorem jakej ma Huf - 1,9 TDI, jinak je to totalni srac a hlavne ho ma kazdej. Bejt kicki, tak si radej koupim tu Mazdu 2 nebo Almeru, ta je proti Fabii o tridu lepsi. Nechci nekomu ranit narodni citeni o spolehlivosti skodovek, ale bohuzel je Fabie trosku s cenama mimo. Jo a to WRX si veme klidne i pres 30 l/100km, ¨holt vyse zabavy je primo umerna spotrebe PHM. -
Fabie má tak dobrý jízdní vlastnosti, že na ni huf musel vyměnit celej podvozek, brzdy, natunit motor. tak to jo to je bomba. Ještě nedávno psal jak hravě spráskal WRX na okruhu v Brně. a teď do ni jde. nic si z toho nedělej hufe všichni jsme začínali na Škůdce. S odstupem času dospěješ a budeš se tomu smát. Teď jsi samozřejmě mistr světa prostě ten nejlepší. V normální společnosti se auta typu fabka, yaris, corsa, polo, fiesta atd prodávaj ženskejm bez velkejch nároků a s dostatečnejma jízdníma vlst. Ale u nás se z fabie dělá typický rodiný auto ale tím není ani oktavka protože se do ní nikdo dozadu nevejde vždyť kratší auta mají o 10-12cm delší rozvory viz focus, astra, megan, a4 atd. to jsou auta na tunění ale zde chybí u oktávky krátká verze bez kufru a třídvéř. já osobně mám cosworth což je výkonově shodný s wrx ale ta má lepší jízdní vlst díky víceprvkové zadní nápravě. Jsem zvědav jak se budeš tvářit na spotřebu 25 při ostřejší jízdě. ale jdi do ní budeš někde úplně jinde -
« Moja skusenost s Yarisom :-)
ja som soferoval auto roka, Yaris, asi 200 km. Malo to nejaky litrovy motor. Jazdne vlastnosti otrasne, zrychlenie takmer nulove. A kratke sedaky, sedel som v tom ako na WC. :-) Bol som rad, ze mozem presadnut do mojho 11-rocneho priestorneho Favorita. Howgh :-) -
« to kicki
Fabia je v pohodě. Mně sloužila 2 a 1/2 roku výtečně. Rozhodně je v otázce kvality a vlastností mezi špunty na špici. Jen nevím, zda jsou chromované kliky (ještě hůř s dírkama) ten pravý tuning ;o)
Jistě je najdeš na www.skoda-fabia-club.cz v sekci shop.
Jednu z mála vkusně upravených Fabií potom nalezneš na www.sweb.cz/hufnagl - teď už to můžu z klidem říct, protože ji prodávám. Dřív by to mohlo znít jako sebechvála, ale každopádně mám pravdu. Mám totiž fakt dobrý vkus. A hlavně, jsem od přírody skromný hoch ;o) -
« Chromované doplňky
Zdravím, lidi, prosím Vás, nevíte, kde a za kolik se dají sehnat chromované doplňky na Fabii (kličky dveří, mřížka chladiče). Na netu nemůžu nic najít, takže kdyby byla k dispozici i nějaká www stránka, budu vděčná. Když vidím, jak se přiostřilo, tak mám skoro obavy se ptát, hlavně mi Fabii už nevymlouvejte, to už jsem si vyslechla resp. přečetla. Díky za info. -
« to panasonic
Uklidni se. Tvá malost a omezenost má za následek, že Tě konfrontace s realitou rozhodí. Fakt je, že nevíš o čem mluvíš a rovněž Tvé "zkušenosti" jsou poněkud směšné.
Buď dál uchvácen jízdní stabilitou Yarise a užívej si to vzrušení z jízdy 120km/h :o)))
BTW, nevím, proč bych sám sebe "deklaroval". Jak jsi nepříčetný, tak se Ti asi pletou prsty :o)
Pro mně jsi prostě vepřový řidič, který po přesedlání se Š120 obdržel "auto snů". Kdybys držel hubu a krok, bylo by mi to fuk.
A k mé zaujatosti... Jistě, jsem zaujatý. Jsem šíleně zaujatý auty, které mají skvělé jizdní vlastnosti. Proto volím WRX a proto jsem měl z Yarise tak nepříjemný pocit. -
« Re: to Viados
docela si se deklaroval, kdyz si pripadas jako teplous, je to tvoje vec.... Hodnotis-li lidi, podle toho jakym autem jezdi, mel by jsi se jit lecit, treba by se s tim dalo jeste neco delat. Mozna, ze uz je ale pozde. Podle tveho zebricku by byli majitele Oktavky co? 19 nactileti napomadovani frajirci co na poradne autop nemaj?... pouc me... Jinak mas pravdu, srovnavat Toyotu se Skodovkou to se teda skutecne neda!!! to by se Toyota opravnene urazila! (Toyota je narozdil od koktavky dukladne promysleny a vyrobeny auto, zatimco koktavka si na auto pouze hraje a dari se ji to jen vzhledem, Fabii se to nedari ani vzhledem. S diky bych to odmit, kdyby mi to davali zadarmo) Omlouvam se za to srovnani. -
« Re: to panasonic
to HUFNAGL tak tedy jeste jednou, naposled.
Chyba je v tom, ze jsi asi dost nafoukanej a bohuzel i zrejme zaujatej. Ja srovnavat mam s cim. Sluzebne jezdim pouze se skodovkama, jine auta se v nasi firme nenachazi, takze je znam dost abych je mohl opravnene kritizovat, sam jsem vystridal hodne aut, mezi nima i vyssi tridu jako je napr Galant TD. Moje naroky nejsou prehnane, vychazi z rozumu pomer vykon/uzitne vlastnosti/cena. a to me Skodovka nikdy nenabidne. Ovsem tvuj vyrok, ze se Yaris preklapi me dokonale rozzuril. To je prave dukaz toho, ze si s tim autem vubec nejel, protoze jinak by jsi takovo dokonalou * vubec nenapsal, naopak by jsi jeho jizdni vlstnosti pochvalil. To je jasny. Neco muze byt vec nazoru, ale neco je dany. Yaris je tvrde odpruzen, nema zadne presahy, a ma vynikajici podvozek, to mu dava mimoradne jizdni vlstnosti, ktere by mu i treba ten Galant mohl jen zavidet, ten byl laden na konfort a stabilitu jako toto male autiocko nemel prestoze, ze jeho porizovaci cena byla pres 850 t. -
« to Viados
Položme otázku jinak... Proč by Yaris ve 140 sedět měl, když k tomu nemá žádné předpoklady? Ty, kteří v takových vozech na originálních pneu takovou rychlostí jedou, považuju za střelce jedoucí na náhodu. Možná jsem blázen, ale pokud mi auto v této rychlosti neudělá myšku z pruhu do pruhu se značnou rezervou a se sebejistotou, tak ho neberu. -
"-- skrytý --" 10.09.03 12:35
« Re: to Viados
Lidi, proc by Yaris nemoh ve 140 sedet? Zalezi snad na pneumatikach a jejich profilu, ne? Na A-3 pred Aschaffenburgem, kde dalnice klesa v serpentynach asi o 450 metru dolu, jsem videl, jak to valil Smart rychlosti asi 145 kmh v levym pruhu. Mimochodem, je tam maximalka stovka a vcelku se tam dodrzuje cca stodvacitka ... Umim si predstavit, ze si nekdo vybere Yaris a nekdo jinej Fabii. Co jen nechapu je univerzalni reseni (jeden typ auta), ktery nekteri mistni ucinkujici tlaci primo anebo neprimo vsem ostatnim s tim, ze si vyberou jedno kriterium a podle nej je pak vse ostatni srot. -
Hmm, tiez som teraz kupoval auto, aj kolegyna a len tak sme zirali, ako je skodovka draha... Presne - nissan ma u nas na almeru podobnu akciu asi - za 480k SKK to ma 4x airbag, ABS, klimu, elektrika okna, zrkadla (ziadna koza) taka pomerne slusna vybava. A ked sme skladali obdobnu vybavu mensieho auta - fabie - dostali sme sa k sume 590k SKK. Tak isto citron xara sa dal okolo 500-550k SKK v porovnatelnej vybave (bez akcii) kupit a to netvrdim, ze taky seat novy cordoba (cize sedan) za 439k SKK ma vo svojej vybave okrem klimy uz skoro vsetko, ako porovnatelna fabia. No nic, treba si len zvyknut, ze skoda uz nie je lacne auto :).

Jinak se s jedním členem h-fans znám, celou věc jsem s ním konzultoval (vím, měl jsem se ozvat Tobě) a vzhledem ke krátkodobosti souhlasil.
Takže ještě jednou promiň. Ten článek je fakt skvělý. Možná tolik, že je až škoda, že je pouze pro členy (i když se může přihlásit kdokoliv).