Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« to whitewolf
Dřív to byly *. Dnes je CSC2, CPC a CEC3 špička. Osobně volím pro sebe už teď vždy ContiSportContact2. Tatovi na pohodlnou jízdu CPC. Už jsem otestoval mraky pneu a Nové Conti jsou fakt extra třída. Navíc znám pár lidí v Barumu, takže vidím pod pokličku. Některé se dělají i u nás. -
« Re: Kontrolka EPC - Fabie
Mně se rozsvítila kontrolka elektroniky motoru (v tachometru)a přestal fungovat tempomat když jsem se připojil na výstup z tachometru (pin 1 u napájecího konektoru rádia) jistým zařízením. Tempomat začal fungovat, když jsem mu na chvíli vyndal pojistku č. 28 a pak ji tam vrátil (vypnutí a zapnutí zapalování nemělo vliv). Kontrolka svítila dál. V servisu přečetli závadu - nepravděpodobný signál tachometru. Stalo se mi to ještě jednou, ale kontolka pak po pár nastarováních zhasla. V diagnostice už ale závada zůstala zapsaná. Servis už s tím neotravuju, protože jsem se to naučil přečíst a smazat sám. -
Ahoj, ak Ti to trosku pomoze, tak kamaratovi na jeho Fabke (1.4MPI 50kW, jedna z prvych) sa niekedy rozsvieti kontrolka motora v suvislosti s tym, ze ma zly kontakt na brzdovom svetle. To niekedy ostane svietit aj po pusteni brzdy a vtedy sa ta kontrolka rozsvieti. -
Zdarec, no tohle je zrejme specialni vychytavka techhle motoru a elektroniky kolem nich, jelikoz za 2,5 roku provozu me 16V se mi EPC nekolikrat roznulo bez jakekoliv priciny, proste z niceho nic. Po nekolika znovunastartovani zhasne a v logu diagnostiky zatim nic nebylo. Dokonce se mi stalo 2x ze se roznula kontrolka motoru, motor vybroval a dusil se, diagnostika rekla ze "chyba v zapalovani na valci c. X" a po resetu auto frci zase uplne normalne... KDO VI CIM TO JE, ale ja uz si na to zvykl a neprekvapi mne to... Takze byt tebou, zajed si na diagnostiku, at ti zjisti co je v logu a jinak bud uplne v klidu... -
"-- skrytý --" 23.09.03 08:33
« Kontrolka EPC - Fabie
Ahoj, chtěl bych vrátit téma rubriky zpět kam patří. Mám poslední dobou problém na 1.4 16V, kde se mi po cca 10 - 50 km jízdy rozsvítí kontrolka EPC (dle návodu "elektronické řízení výkonu motoru") a současně jako bonus přestane fungovat tempomat. Situace trvá do odstavení vozu (krátké vypnutí zapalování obvykle nemá efekt). Kromě již zmíněného se nic dalšího neděje, motor jede jako vždy i spotřeba je beze změny. Osobně nejvíc podezřívám plynový pedál (jeho dva potenciometry snímání polohy, mezi kterými řj kontroluje shodu) a výpadek tempomatu bych viděl jako "sichr", kdy řj už ví, že se něco děje a tak ho radši odpojí. Měl jsem totiž všechny kabely od pedálu i tempomatu rozpojené/připojené a kdyby to měla být závada na tempomatu, tak by asi těžko takhle trucoval a nereagoval na rozpojování konektorů, protože kromě páčky, kabelu k brzdě a do svorkovnice řj nic víc, co by se mělo šanci rozbít neobsahuje. Proto se ptám, nemáte-li někdo podobnou zkušenost (auto nemusí mít nutně tempomat, zajímají mě projevy EPC kontrolky a jejich příčina) a nemůžete-li mě tak lépe nasměrovat, kde mám začít hledat... Návštěvu servisu pokládám za poslední možnost. -
« Re: Auto kolem 300 000
Hmm, nedavno som riesil podobny problem - a som si zistoval, ze fabia ma o chlp vacsi kufor a je o par mm dlhsia, ale zase nizsia. Defacto uzitvkove vlastnosti su rovnake, sice som skoncil u cordoby, ale to kvoli designu a kufru. Ja by som siel asi do Getz-u - lepsia vybava za porovnatelnu cenu - a vo vnutri je podla mna krajsi (subjektivna vec). A hyundai je korejec, ktoreho uznavaju aj v USA. No ale nemam s nim ziadnu skusenost prakticku, len moj nazor som povedal. -
« Re: To Panasonic
Samozřejme sem může každý,ale především je to určeno těm co mají s vozy Škoda své opakuji své
skušenosti a ne takový co si někde něco přečtou nebo něco slyšeli
a dělají jak jsou chytří.Taky jsou takový co všem rozumí všude byli, samozřejmě namyslím Tebe. -
« 100.0000,-km na tdi za 15 měsíců
Zdravím, právě jsem jsem dosáhl 100.000,- km a chystám se opožděně na velkou garančku, jsem zvědavý, kolik mě bude stát, známí mě staší, že mám čekat 15-20.000 kč, tak se nechám překvapit. V pondělí odpoledne budu chytřejsí...
Navíc mi začalo něco rachotit v přední nápravě, když najedu na nějakou ďouru :o)