Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  16:02

« to whitewolf

Dřív to byly *. Dnes je CSC2, CPC a CEC3 špička. Osobně volím pro sebe už teď vždy ContiSportContact2. Tatovi na pohodlnou jízdu CPC. Už jsem otestoval mraky pneu a Nové Conti jsou fakt extra třída. Navíc znám pár lidí v Barumu, takže vidím pod pokličku. Některé se dělají i u nás.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  15:58

« Re: to whitewolf

opravdu ? Ja slysel ze se brzo obrousi a maji horsi brzdne ucinky ? Nic proti ale continentalky nebejvaly nic moc ?? Tak co tedy ? Dikes
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  15:23

« to whitewolf

ContiEcoContact3. Lepší, než Michelin a levnější.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  15:21

« Re: to whitewolf

185/60/14 FABIA 1.2 attractive
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  15:20

« to whitewolf

Jaký rozměr a jaké auto???
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  15:19

« to whitewolf

Originál šrouby škoda jsou pro litá kola škoda a plecháče stejné.
  • 00 Reagovat !

foto

23.09.03  14:38

« PNEU

Rozhoduji se koupit nove pneu - furt mi vybruje ten *... volant a uz jen gumy zbyvaji co se nezkouselo. Poradite jake jsou dobre uvazoval jsem o Michelin Energy E3A
  • 00 Reagovat !

foto

23.09.03  14:37

« SROUBY LITA KOLA

Jak je to se srouby z litejch kol (original skoda) a plechacu ? Daji se pouzit nebo je treba koupit jine ? Dikes WW
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  13:37

« Re: Kontrolka EPC - Fabie

Mně se rozsvítila kontrolka elektroniky motoru (v tachometru)a přestal fungovat tempomat když jsem se připojil na výstup z tachometru (pin 1 u napájecího konektoru rádia) jistým zařízením. Tempomat začal fungovat, když jsem mu na chvíli vyndal pojistku č. 28 a pak ji tam vrátil (vypnutí a zapnutí zapalování nemělo vliv). Kontrolka svítila dál. V servisu přečetli závadu - nepravděpodobný signál tachometru. Stalo se mi to ještě jednou, ale kontolka pak po pár nastarováních zhasla. V diagnostice už ale závada zůstala zapsaná. Servis už s tím neotravuju, protože jsem se to naučil přečíst a smazat sám.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  09:35

Ahoj, ak Ti to trosku pomoze, tak kamaratovi na jeho Fabke (1.4MPI 50kW, jedna z prvych) sa niekedy rozsvieti kontrolka motora v suvislosti s tym, ze ma zly kontakt na brzdovom svetle. To niekedy ostane svietit aj po pusteni brzdy a vtedy sa ta kontrolka rozsvieti.
  • 00 Reagovat !

foto

23.09.03  08:57

« lapace necistot

uvazuju o koupi prednich i zadnich zasterek (lapacu necistot) na Fabii. Pomuze to mensimu zasvineni boku auta ? Jak moc - stoji to za to ? Mate s tim nekdo zkusenosti ?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  08:50

Zdarec, no tohle je zrejme specialni vychytavka techhle motoru a elektroniky kolem nich, jelikoz za 2,5 roku provozu me 16V se mi EPC nekolikrat roznulo bez jakekoliv priciny, proste z niceho nic. Po nekolika znovunastartovani zhasne a v logu diagnostiky zatim nic nebylo. Dokonce se mi stalo 2x ze se roznula kontrolka motoru, motor vybroval a dusil se, diagnostika rekla ze "chyba v zapalovani na valci c. X" a po resetu auto frci zase uplne normalne... KDO VI CIM TO JE, ale ja uz si na to zvykl a neprekvapi mne to... Takze byt tebou, zajed si na diagnostiku, at ti zjisti co je v logu a jinak bud uplne v klidu...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.09.03  08:33

« Kontrolka EPC - Fabie

Ahoj, chtěl bych vrátit téma rubriky zpět kam patří. Mám poslední dobou problém na 1.4 16V, kde se mi po cca 10 - 50 km jízdy rozsvítí kontrolka EPC (dle návodu "elektronické řízení výkonu motoru") a současně jako bonus přestane fungovat tempomat. Situace trvá do odstavení vozu (krátké vypnutí zapalování obvykle nemá efekt). Kromě již zmíněného se nic dalšího neděje, motor jede jako vždy i spotřeba je beze změny. Osobně nejvíc podezřívám plynový pedál (jeho dva potenciometry snímání polohy, mezi kterými řj kontroluje shodu) a výpadek tempomatu bych viděl jako "sichr", kdy řj už ví, že se něco děje a tak ho radši odpojí. Měl jsem totiž všechny kabely od pedálu i tempomatu rozpojené/připojené a kdyby to měla být závada na tempomatu, tak by asi těžko takhle trucoval a nereagoval na rozpojování konektorů, protože kromě páčky, kabelu k brzdě a do svorkovnice řj nic víc, co by se mělo šanci rozbít neobsahuje. Proto se ptám, nemáte-li někdo podobnou zkušenost (auto nemusí mít nutně tempomat, zajímají mě projevy EPC kontrolky a jejich příčina) a nemůžete-li mě tak lépe nasměrovat, kde mám začít hledat... Návštěvu servisu pokládám za poslední možnost.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  10:45

« Re: Auto kolem 300 000

Hmm, nedavno som riesil podobny problem - a som si zistoval, ze fabia ma o chlp vacsi kufor a je o par mm dlhsia, ale zase nizsia. Defacto uzitvkove vlastnosti su rovnake, sice som skoncil u cordoby, ale to kvoli designu a kufru. Ja by som siel asi do Getz-u - lepsia vybava za porovnatelnu cenu - a vo vnutri je podla mna krajsi (subjektivna vec). A hyundai je korejec, ktoreho uznavaju aj v USA. No ale nemam s nim ziadnu skusenost prakticku, len moj nazor som povedal.
  • 00 Reagovat !

foto

21.09.03  22:44

« Opěrka do Fabie

Kde jaká a za kolik?
    Prý se tam dá namontovat ta z Octavie?
  • 00 Reagovat !

foto

21.09.03  22:15

« Auto kolem 300 000

Getz nebo Fabia?
    320 000Kč Getž sport 1,6 plná výbava.
    327 000Kč Fabia žebrák.
    Tak nevím!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.03  23:05

« Re: Skoda a budoucnost

Přesně takové jsem myslel ve svém příspěvku o něco
    níže!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.03  23:02

« Re: To Panasonic

Samozřejme sem může každý,ale především je to určeno těm co mají s vozy Škoda své opakuji své
    skušenosti a ne takový co si někde něco přečtou nebo něco slyšeli
    a dělají jak jsou chytří.Taky jsou takový co všem rozumí všude byli, samozřejmě namyslím Tebe.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.03  19:23

« Re: 100.0000,-km na tdi za 15 měsíců

chtěl jsem říct straší a né staší :o)
  • 00 Reagovat !

foto

18.09.03  19:22

« 100.0000,-km na tdi za 15 měsíců

Zdravím, právě jsem jsem dosáhl 100.000,- km a chystám se opožděně na velkou garančku, jsem zvědavý, kolik mě bude stát, známí mě staší, že mám čekat 15-20.000 kč, tak se nechám překvapit. V pondělí odpoledne budu chytřejsí...
    Navíc mi začalo něco rachotit v přední nápravě, když najedu na nějakou ďouru :o)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…