Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to Beny_
Musim dat Hufovi zapravdu. Diesel na V-tku bude z takychto nizkych obratok akcelerovat urcite lepsie nez o dost silnejsi benzinak. Ten benzinak si pri 80tke vrni kusok nad volnobehom, kde este nema krutiaci moment, zatialco dizlak ma v tych otackach maximalny zatah. Ak by ten frajer v Bave podradil na tri alebo aspon na styri a trosku ten motor vytocil, tak by samozrejme Hufovi zdrhol. Preto mi pride nezmyselne v porovnavacich testoch benzina s dizlom porovnavat taketo zrychlenie na rovnaky stupen. -
« to Beny_
Samé spekulace... Já jezdil v 528i. Navíc je to R6 a ne V6. Řadový šestiválec 24 ventilů. To bys měl vědět. BMW a V6???
Možná je tem chyba. Pokud ale ta Z3 2.8 bude tahat od 2400 do 3100 (odhad), pak se není čemu divit.
BTW, o záběru turba u PD taky potřebuješ upřesnit. Kolem 1700 už je pěkně roztočené a tlačí. Však má od 1800 do 2400 max MK.
Každopádně, měřit to na III., bude jistě Z3 jinde ;o) -
« Re: to Beny_
A jak víš, že je od spodu V6 tupý? Ty jsi v tom jel?, naopak tyhle motory jsou hodně pružný a jdou od spoda.protože má malou max. "jen" 231 km/h, tak V. nebude dlouhá. A dál u Fabky to turbo při 1750 ot. moc foukat nebude. Takže si myslím, že ty tvoje hodnoty jsou zatížený velkou chybou a realita bude nad 10-11 s. -
« to Beny_
Na V. při 80km/h cca 1750ot a při 120 km/h 2250ot. Ten R6 2.8l je od spodu dost tupý a probírá se kolem 3500ot. Pokud má dlouhou V., nemusí být měření 80-120 zrovna ideální.
Taky myslím, že 2.8 142kW musí být znatelně rychlejší. Kdyby si to obě auta rozdala na pevný kilometr, jistě by BMW kralovalo.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

BTW, proto mám tak rád turbobenzíny. Mají od každého trochu.