Škoda Fabia
« Re: to Beny_
Musim dat Hufovi zapravdu. Diesel na V-tku bude z takychto nizkych obratok akcelerovat urcite lepsie nez o dost silnejsi benzinak. Ten benzinak si pri 80tke vrni kusok nad volnobehom, kde este nema krutiaci moment, zatialco dizlak ma v tych otackach maximalny zatah. Ak by ten frajer v Bave podradil na tri alebo aspon na styri a trosku ten motor vytocil, tak by samozrejme Hufovi zdrhol. Preto mi pride nezmyselne v porovnavacich testoch benzina s dizlom porovnavat taketo zrychlenie na rovnaky stupen. -
« to Beny_
Samé spekulace... Já jezdil v 528i. Navíc je to R6 a ne V6. Řadový šestiválec 24 ventilů. To bys měl vědět. BMW a V6???
Možná je tem chyba. Pokud ale ta Z3 2.8 bude tahat od 2400 do 3100 (odhad), pak se není čemu divit.
BTW, o záběru turba u PD taky potřebuješ upřesnit. Kolem 1700 už je pěkně roztočené a tlačí. Však má od 1800 do 2400 max MK.
Každopádně, měřit to na III., bude jistě Z3 jinde ;o) -
« Re: to Beny_
A jak víš, že je od spodu V6 tupý? Ty jsi v tom jel?, naopak tyhle motory jsou hodně pružný a jdou od spoda.protože má malou max. "jen" 231 km/h, tak V. nebude dlouhá. A dál u Fabky to turbo při 1750 ot. moc foukat nebude. Takže si myslím, že ty tvoje hodnoty jsou zatížený velkou chybou a realita bude nad 10-11 s. -
« to Beny_
Na V. při 80km/h cca 1750ot a při 120 km/h 2250ot. Ten R6 2.8l je od spodu dost tupý a probírá se kolem 3500ot. Pokud má dlouhou V., nemusí být měření 80-120 zrovna ideální.
Taky myslím, že 2.8 142kW musí být znatelně rychlejší. Kdyby si to obě auta rozdala na pevný kilometr, jistě by BMW kralovalo.

BTW, proto mám tak rád turbobenzíny. Mají od každého trochu.