Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Fabie Tdi-103.000,-km a po servisu
Zdravím, tak už mám po veliké servisní prohlídce. Nechal jsem si vydesinfikovat klimu, vyměnit zadní destičky, vyměnit řemen a olej a jsem o 13.500,-Kč chudší. Prej bych si měl ještě nechat vyměnit stabilizátor, jinak vše OK.
Jsem s ní zatím maximálně spokojen, na jaro plánuju větší kola a ještě trochu více výkonu. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s foliemi na skla, mám dlouhou fabku a uvažuju, jestli do toho jít, či nee, prosím poraďte. Dík Ludešek .o) -
"-- skrytý --" 25.09.03 17:05
« Re: Autorádio (bylo: Kontrolka EPC - Fabie)
To Smarty: 402 má vypínatelnou ochranu kódem (volba v menu), default je OFF. To by mohl bejt důvod, proč to nic nechtělo. Zase má navíc vyndavací ten kousek panelu (to jedno tlačítko). Symphony nic vyndavacího nemá a ochrana kódem je trvalá. -
« Re: Fabia 1,2
No tu na auto.cz vysli recezie na obe skodovky s tymto motorom - aj 40kw a 47kw (12V) a myslim, ze je to tam popisane pomerne presne. Mam 47kw v seate cordobe a je to takmer identicke, ako pisu v recenzii. A dal som ju xvilu jazditk kamosovi, co ma fabku s 1,4MPi a povedal, ze subjektivne je to asi rovnako vykonne (ma troxu inu prevodovku samozrejme).
Len tak pre rychle info - ta silnejsia verzia ma max. MK (112Nm, povodna 1,4 ma 119Nm) pri 3000ot. a max P dosahuje pri 5000ot. V podstate mas pravdu - pre sviznu jazdu je ho treba tocit medzi 3-5,8k otacok. medzi 2-3 je to zdoxlina - pod 1500 ma snahu skapinat, ale nexava sa rad a rychlo vytocit.
Len tak pre zaujimavost nedavno som siel z nitry do ba a ponahlal som sa (defacto je to cca 90-100km - dialnica) a pri 160-170kmh som to spravil v pohode za 40min. Takze sa s tym da svizne jazdit. Ale tych 170 je tak maximum - potom to uz nexce moc tahat, resp. rychlo zrychlovat. Moj rekord je ze som sa dostal na 190kmh, ale to bolo uprostred noci a mam pocit, ze to bol aj mierny dolukopec. Vsetko taxo rychlost. -
« Re: Zasterky
to maja: ja myslim, ze to je lepsi vzhledem ke kvalite ceskych vozovek. Po zime jsem na novem aute mel vzadu na blatnicich pekne otriskanou barvu od kaminku, tak jsem je tam hned po zime dal a je to dle meho lepsi. Jeste kdyz budou u skodovky stat par kacek. Scjvalne napis co za ne chtej. Jen mi neni jasny, jakto, ze kdyz je mas mit v Cechach v povinne vybave, tak ceska automobilka je nedava na auta. -
"-- skrytý --" 25.09.03 08:01
« Autorádio (bylo: Kontrolka EPC - Fabie)
Ahoj, tak mám vývoj v kauze svítící EPC. Už mám doma VAG diagnostiku a s tím je radost dělat. Příčina závady je "spínač brzdových světel - nesmyslný signál". Asi má příliš malou vůli a při jízdě se chvěje a mžikově spíná. Tak jsem závadu smazal a spínač si seřídím (dělal jsem za tmy, takže jindy). Ale mám hned další nesouvisející dotaz: Mám rádio Symphony, ale auto bylo dodáno s MS402. Když jsem si Symphony pořídil, tak jsem ho pouze připojil místo toho původního, ale ze servisu mám zmatené zprávy, že po výměně rádia se snad musí přizpůsobit řídící jednotka vozu. Mě sice vše na rádiu chodí jak má, ale když odpojím baterii, tak se při připojení rádio dožaduje kódu, ale přitom podle návodu by v tomto případě nemuselo a samo si očuchá auto a pokud je stále v tom samém, tak je funkční rovnou bez zadávání kódu. Přitom tohle rádio je už VAGem diagnostikovatelné, takže jak auto (výbava ELE), tak rádio tento způsob komunikace podporují. Takže by se měly "seznámit" samy a ne se mě ptát na kód, ne? Nemám chybu v tom, že jsem si to při výměně nepřizpůsobil? Kdo máte nějaké informace a umíte s VAGem, můžete mi prosím poradit? Anebo kdo máte Symphony už z výroby a odpojovali jste baterku, chtělo to pak kód?