Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: bouracka - poradte prosim
S tím bych asi nesouhlasil. Z povinného ručení viníka se většinou škoda u novějších vozů vyplácí v plné výši, kdežto u havarijního pojištění je vždy nějaká spoluúčast a u starších aut pojišťovny odečítají amortizaci.
Vždy ale plnění jde pouze od jedné pojišťovny. V zápisu pro pojišťovnu se čestně prohlašuje, že škodu nepožadujeme u jiné pojišťovny. -
Obecně vzato by mělo platit, že se vyplatí si nechat uhradit škodu od tvého havarijního pojištění (lépe zaplaceno) a tato pojišťovna pak bude vymáhat škodu z poviného ručení toho kdo ti to způsobil = ty nepřijdeš o bonus a neměl bys platit spoluúčast. Záleží však na tom, jak dobře máš auto pojištěný. -
« Re: Š Fabia - barva
Tmavě modrou metalízu jsem měl. Je to hrozně měkká barva hned tak zase neoprýskne je pružná ale na některých místech byla po po třech letech smytá vrchní laková vrstva a auto bylo matné.
Je na tom znád strašně špína auto vypadá hezka tak 1 den nebo 10 km v dešti!
Takže se musí často mýt jako všechny tmavé odstíny!
Trochu pomahá před mytím auto opláchnout z většího proudem vody z hadice.
Myl jsem vždy v myčce. -
« Re: Š Fabia - barva
Nevím, jestli jsou méně odolné, ale rozhodně je na nich všechno hned vidět. Černá magická s perleťovým odleskem (nebo jak se přesně jmenuje) je náchylná nejenom na oděrky, ale dokonce i na otěrky. Při pohledu zblízka je v laku chumelenice stop po mytí, utírání, leštění... Dokonce se nedoporučuje s tím první 3 měsíce (než lak vytvrdne) jezdit do myčky. Ale přesto je i po půl roce ta černá krásná. Když ji člověk moc nezkoumá a není perfekcionista. -
« Š Fabia - barva
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jaké zkušenosti máte s barvami. Na Octáviích jsem se dočetla, že černá a modrá hlubinná metalíza jsou nějak méně odolné proti oděrkám a škrábancům. Mám ještě v hledáčku modrou admiral a šedou graphite. Jakou byste doporučili? Díky. -
"-- skrytý --" 30.09.03 07:37
Rekl bych ze si pletes pojmy z dojmy , povine (zakonne) je proto aby dostal uhrazenou skodu ten do koho to nasijes . Uz vidim jak bych to z Tebe dostaval kdyz to do me pustis nekde v Kosicich !! Rekl bych ze jednoduzsi by bylo z Tebe vyrazit dech nez penize co !?

tento tyden se mi stala neprijemna vec na parkovisti u supermarketu. Svoji Fabii jsem pred odchodem do obchodaku zamknul centralem, ktery je pouze na klicek. Kdyz jsem se vratil k autu, tak byly dvere ridice dokoran otevrene a jedniny zamek u ridice uvnitr auta byl vytahnutej, ostatni zustaly zacvaknuty. Chtel bych jenom poprosit, jestli by nekdo nevedel, jak se proti tomuhle ubranit. Nastesti se mi nic neztratilo a auto taky neposkodili, ale nechctel bych uz toto zazit znovu. Predem diky.