Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

12.10.03  00:00

« Vejde se do 10 l/100km

Ta 1.2HTP má i příjemné spotřeby. V dálničním provozu jsem jel za 10,1 l/100km průměrná ryhlost se zastávkama a přes Prahu 132km/h, a po normální silnici přesně za 9 l/100km průměrná ryhlost 89 km/h. To je solidní.
    PPěkně se to rozjíždí a točí zcela lehce až k 6000 ot/min a spíše o něco více pak to utíná omezovač. Myslel jsem že to bude lemra ale je to docela důstojná srovnatelná náhrada 1,4 MPI chod je klidnější akorát zvuk vyžaduje zvyk, ale je to pěkně odhlučněné vysoké otáčky ani nevadí sneslo by to v klidu snad 8000!
    Zpřevodování je opravdu povedené těch 6000 je někde nad 180?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.03  23:07

« to matus

Protože. Prostě už měla své nalítáno a potřebovala ke stáru klidnějšího majitele. Je to v kombinaci s tím, že se našel fakt dobrý kupec.

Navíc jsem se ji chtěl zbavit, protože jsem už touto dobu měl být abroad. Leč škola si mně rozhodla ponechat ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.03  22:22

« Re: vynechavani motoru

nejlépe se bude podívat na snímač otáček klikového hřídele. Měl jsem to samé na Felicii a byl špatný Hallův snímač, u Fabie to už bude nejspíše indukční snímač. Ovšem tyto snímače posílají data do řídící jednotky, atd....
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 11.10.03  21:56

« Re: Dobře... Přiznám se ;o)

preco "musela" ?
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.03  19:16

« Dobře... Přiznám se ;o)

Mám Fabii RS.

Vize se subaru nevyšla. Pokračuju ve studiu a stará musela pryč. Byl dobrý kupec.

Mám ji 3 dny. Čip přímo ze salonu. Cimbu 170PS 352NM. Fakt síla.

Celkově vzato fakt dobrá kára.
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.03  12:45

« Zimní pneu

Prosím o informaci pokud mám na fabii kombi letní
    pneu 195/50 15 palců je lépe i zimní 15 nebo raději 14 palců což doporučují v pneuservisech(většinou).Děkuji Pavel
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.03  12:01

« Re: 1.2HTP

Co je to kopec?
  • 00 Reagovat !

foto

10.10.03  21:32

« 1.2HTP

Je docela překvapení.
    Combi 47 kW jede do kopce 160 km/h obráceným směrem z kopce neco přes 18O Km/h!
    A spotřeby jsou také zajímavé při 130 Km/h kolem 5,5l!
    Jo s klimou se opravdu dodává palubní počítač a rádio s CD! Vše v ceně!
  • 00 Reagovat !

foto

09.10.03  22:36

« RS

Mám RS už 6 týdnů a zatím jem také spokojený, jen mě štve drnčení přístrojovky na nerovnostech a to už vůbec nemluvím o jízdě na kostkách, to je utrpení. Na ježdění po Praze je auto tvrdé až dost, ale jinak v zatáčkách je to výhoda sedí perfektně, lépe než Calibra, kterou jsem kdysi měl, dokonce i motor má větší výkon než Calibra a přitom je to taková nákupní taška. Čipovat se chystám až po záruce. Za ty peníze (470t.) nic podobného na trhu není. Škodovka nasadila cenu opravdu nízko oproti ostatním verzím Fabie.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.03  17:40

« Re: to tamtam

Jo blbost to je, ale opravdu ji někdy takhle pro někoho vyrobili - čert ví proč nebo na jakej trh měla jít... Třeba to zavedou jako postupný vylepšení, vždyť na Eleganci taky za čas vynechali vyhřívání sedaček, el. okna vzadu, na Comfortu zase mlhovky atd. Takže se k tomu třeba chystaj, kdo ví ... Mimochodem, to auto má nějaké minizářivečky nad předníma dveřma k osvětlení interiéru, tak nevím zdali je to jen u tohoto výstavního kusu nebo to tam teď dávají? Superb co je vedle je má taky a u něj v prospektu píšou, že má difúzní osvětlení interieru ...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  14:53

« Re: RS

Já ji mám asi dva týdny a zatím jsem maximálně spokojený. Přemýšlel jsem také jestli to ještě čipnout. Parametry, které jsou uvedené na stránkách firmy Cimbu jsou zajímavé. Ale zvládl by to ještě podvozek? A co životnost motoru?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  12:52

« Re: vynechavani motoru

JakubJ: Otakomerem to urcite neni, chova se to, jako kdybych za jizdy otocil klickem a vypnul a zase zapnul zapalovani. Najednou to prestane tahnout, ale jak je auto v pohybu, tak se motor zase roztoci.
    jiri99: dik za radu, pristi tyden mi v servisu pujci logger, snad na to tentokrat prijdem
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  11:20

« Re: to P2M

V TP jsou jako druhá varianta 185/55 R15. to bude taky asi drncačka. Kór na těch našich čistě proplužených horách, co?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  11:14

« to tamtam

Blbost. To musel být nějaký prototyp. Všechny RSka mají klimu ve standardu.

BTW, ty mlhovky nejsou z Felicie, protože ve Felicii je čelní plocha kolmá, zatím co na Fabce je šikmá (do stran).
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  11:12

« to P2M

195/50R15 TS790

Před tím 185/60R15 (zbyly mi z Meganu) - moc velké.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  11:04

« Re: Fabia RS

Blbost, taky sem ji viděl ale nezkoumal sem ji tak podrbně. AC je ve standartu. Akorát se mi zdálo, že to mělo větší kola. Tak nevim.
    Petr
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  11:00

« Re: RS

Tvrdší tlumení jo, ale do Prahy opravdu nee :-). S ráfky plně souhlasim, ale abych se v zimě kodrcal po vyjetých kolejích na těch 16", tak to asi taky ne. Jezdím každý týden do hor, kde si myslím, že to bude pěkně drhnout spodkem :-/. Hufe, jaký si měl ty zimáky na Fabce? Myslim rozměry.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.03  09:36

« Fabia RS

Ahoj. V Praze na Letišti (v tranzitním prostoru) je vystavená červená Fabie RS. Když jsem si jí prohlížel, tak jsem si všiml, že ač je to plnokrévné RS (mlhovky z Felicie, zelené třmeny brzd, černý strop, jiná grafika přístrojů, 6-ti kvalt atd.), tak nemá klimu!!! Nemá ani cejchovaný knoflík topení, ani tlačítko AC a ani typický chladič klimatizace, má jen knoflík se stupnicí Modrá-Červená, dlouhé tlačítko vnitřního okruhu pod ním a velký motorový chladič (přes celou šířku masky). Přitom ale výrobce všude píše, že klima je už ve standardu ... Takže kde je pravda? Nevěřím ani za mák tomu, že si lze klimu neobjednat a mít tak auto o to levnější a tak nechápu, jak se tohle auto dokázalo vyrobit?Pokud je tedy inzerovaných 495.000 za auto bez klimy, je to cena dostatečně nehorázná a v duchu a la ŠKODA na to, aby to bylo celé absolutně nezajímavé. Seděl by na to konec konců i nesoulad mezi cenou 1.9TDI Elegance a RS, které by měly být výbavou v podstatě totožné, ne...?
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.03  22:52

« RS

Podvozek by fakt tvrdší tlumení snesl, ale kola 16" jsou optimum. Jen bych změnil šířku ráfku z 6,5 na 7,5" a pneu z 205/45 na 215/40. Pak OK. 6,5" bych nechal na zimu.

Ad motor> RS nejede stejně jako čiplá 74kW. Má jiný průběh. RS zabere razantněji ve 2tis.ot. a čiplá 74kW zase líp točí. Čiplá RS na cca 170PS (180 už zní jako utopie, i když to někteří tuneři nabízí) pak oproti sebelíp čiplé 74kW pojede jednoduše úžasně. 74kW je upachtěný motor. 96kW jde čipovat o dost líp. Má větší vstřiky a lze tudíž lépe optimalizovat načasování vstřiků. U 74kW je vstřik už moc dlouhý a nevýrazný.
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.03  20:56

« RS

Achoj, minulý týden jsem měl možnost si vyzkoušet na vlastní kůži RS a s potěšením můžu říct, že jsem mile překvapen. Supr motor, který se dá ještě vylepšit :o) a taky skvělá výbava a myslím, že i dobrá cena. Mám Tdi combi 74kw načipovanou a jede minimálně tak dobře jako to RS. Ale Načipované RS se 180 koňmi musí být nádhera. Chtělo by to vyzkoušet.
    Máte to už někdo???
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…