Škoda Fabia
« Re: Souhlasím za mílo se asi učit nebudu
to 1,2HTP: ty pises o Skodovce nebo o Porsche? Prum. rychlost 132 km/h? A ze jede rychleji nez auta s vetsi maximalkou? No a co tam chces cipovat? Turbo? A ze nekdo jede nekde pomaleji nez ty neznamena, ze mu to nejede, pochop, ze oni se s tebou nechtej honit, je jim te spis lito. -
« Souhlasím za mílo se asi učit nebudu
Ano souhlas jednak má to auto najeto asi 300 km a bude čas na tankování a opravdu pocit je stejný nad 3000 ot to jede pekně a nemá to ani chu%t končit těma 6000 ot. zvažuji to čipnoput aby to chodilo někam k 7000 asi by to neměl být problém i když benzín jsem měl 99 ict. Bereto i pěkně od spoda bez klepání určiě by šlo jet za méně.
Zpřevodování je pěkné do kopců to jede rychleji než auta s větší maximálkou!
V jednom dlouhém táhlém testovavím toto auto nekleslo pod 160 i kdž auta kde je maximálka 190 nebo 200 tam jedou jen 140!
Není to fofrník ale je z toho příjemný pocit ze svezení! Jde to pořád za otáčkama. -
« Re: Vejde se do 10 l/100km
Měl bych k Tobě otázku?Kolik jsi předtím s 1.2 12v
najel?Ta spotřeba i při dost vysokých průměrech se mi zdá dost vysokě.Osobně si myslím,z vlastní skušenosti,ze bych při stejném průměru dosěhl bez problémů spotřeby min. o litr možná i víc nižší.
U fabií je řekl bych dost nesmyslně lehký plyn,není problěm při 140km/h jet kolem 7 l nebo taky s jemným přimáčknutím plynu kdy auto ještě nezrychluje za 12l.Pokud nemáš PP,který naštěstí mám je to dost těžké se s tímto motorem naučit jezdit s velmi malou spotřebou,nemyslím pomalu!
Jinak u tohoto motory pokud máš víc než 3000ot.
už jede slušně,pod 3000 je to bída na zrychlení.
Osobně mám dojem,pokud motor udržiž ve vyšších otáčkách jede líp než 1.4 MPI.
« Vejde se do 10 l/100km
Ta 1.2HTP má i příjemné spotřeby. V dálničním provozu jsem jel za 10,1 l/100km průměrná ryhlost se zastávkama a přes Prahu 132km/h, a po normální silnici přesně za 9 l/100km průměrná ryhlost 89 km/h. To je solidní.
PPěkně se to rozjíždí a točí zcela lehce až k 6000 ot/min a spíše o něco více pak to utíná omezovač. Myslel jsem že to bude lemra ale je to docela důstojná srovnatelná náhrada 1,4 MPI chod je klidnější akorát zvuk vyžaduje zvyk, ale je to pěkně odhlučněné vysoké otáčky ani nevadí sneslo by to v klidu snad 8000!
Zpřevodování je opravdu povedené těch 6000 je někde nad 180? -
« RS
Mám RS už 6 týdnů a zatím jem také spokojený, jen mě štve drnčení přístrojovky na nerovnostech a to už vůbec nemluvím o jízdě na kostkách, to je utrpení. Na ježdění po Praze je auto tvrdé až dost, ale jinak v zatáčkách je to výhoda sedí perfektně, lépe než Calibra, kterou jsem kdysi měl, dokonce i motor má větší výkon než Calibra a přitom je to taková nákupní taška. Čipovat se chystám až po záruce. Za ty peníze (470t.) nic podobného na trhu není. Škodovka nasadila cenu opravdu nízko oproti ostatním verzím Fabie. -
"-- skrytý --" 09.10.03 17:40
« Re: to tamtam
Jo blbost to je, ale opravdu ji někdy takhle pro někoho vyrobili - čert ví proč nebo na jakej trh měla jít... Třeba to zavedou jako postupný vylepšení, vždyť na Eleganci taky za čas vynechali vyhřívání sedaček, el. okna vzadu, na Comfortu zase mlhovky atd. Takže se k tomu třeba chystaj, kdo ví ... Mimochodem, to auto má nějaké minizářivečky nad předníma dveřma k osvětlení interiéru, tak nevím zdali je to jen u tohoto výstavního kusu nebo to tam teď dávají? Superb co je vedle je má taky a u něj v prospektu píšou, že má difúzní osvětlení interieru ... -
« Re: vynechavani motoru
JakubJ: Otakomerem to urcite neni, chova se to, jako kdybych za jizdy otocil klickem a vypnul a zase zapnul zapalovani. Najednou to prestane tahnout, ale jak je auto v pohybu, tak se motor zase roztoci.
jiri99: dik za radu, pristi tyden mi v servisu pujci logger, snad na to tentokrat prijdem