Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  16:15

« Re: Jak tu 1.2 Htp načipovat

to 1.2HTP: Hele, nejseš ty náhodou brácha Octaviána?
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.03  16:02

« Jak tu 1.2 Htp načipovat

Kdo to dělá třeba ten Cimbu máte někdo zkušenosti? Nebo je to čipování všude stejný musí se dávat novej čip nebo to jde přes zásuvku a co tempomat prý stačí páčka dělal jste to někdo?
    Blbě se dodržuje rychlost to auto pořád nutí přidat!
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.03  15:59

« Opravdu pěkně zpřevodované

Ta 1.2 HTP je opravdun pěkně zpřevodované auto 5 končí někde lehce nad maximálkou odhaduji kolem 190.
    A opravdu i kopce bere v pohodě po dálnici snad pod 160 nejde. No možná kolem Naháče a pak asi dva další kopce ale pod 150 asi stejně neklesne!
    Je to velmi solidní náhrad 1,4 jsem opravdu překvapen čekal jsem že to bude líné ale není.
    Jednička si klidně při ostřejším rozjezdu na asfaltu hrábne a při přeřazení i dvojka. Horší to asi bude až na to nandám větší kola co mám v zásobě! RS kový 17".
    Brzdy jsou o něco horší než 1,4 s ABSkem. Ale je v nich zase snad větší cit. Zvuk je pořád zvláštní člověka to nutí pořád tomu šlapat na krk! V kufru by to chtělo nejaké podobné věšáčky na tašky jako má sedan ty jsou dobrý!
    Akorát mám strach o rádio s CD prý se kradou jak hrom. Je prý nějak festovněji zadělané a zakódované nic se na něm nedá odejmout. Snad k němu udělat nějaké mechanické zabezpečení.
    Pred řidičem pod volantem je nějaká malá polička či regálek ale na co? Nemá skoro žádný okraj. co kdyby odtamtud něco vypadlo pod nohy.
    Táhlo posuvu sedadla se zdá o něco kratší i když asi nepatrně mohlo by být více zkráceno třeba jako je u spolujezdce. DObrá vychytávka je také držak podlážky v kufru takže vám nepadá na hlavu když vyndaváte rezervu. Škoda jen že podlaha je z papundeklu jako to měly Š 100 a po navlhnutí v zimě se asi prohne.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  15:37

« to STAVROS

To je fuk. Prostě mých Cimbu 126kW a 352NM je podle mně optimum. A ty brzdy a podvozek... Bez nadsázky je to takové miniWRC. Však dojeď 27.10. na okruh ;o)

Jo, a pokud má 6 2.0d 0-100 za 10,4s, tak Tvých 9 bude asi sranda, ne? Možná je to těmi menšími koly (215/45R17 x 205/55R16) nebo nevím... Vlastně, já jsem naší 20V turbo Octavii taky naměřil 7,7s (3x za sebou)...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  15:31

« Re: to STAVROS

to Huf: mam jeste najaka auta, ale to je jedno a ta sestka ma vyssi vykon nez Ta Fabka RS, tak nevim co mas, pokud tedy nepocitas vykon s cipem, cip ja nemam. Mam naftaka 100 kW. Z O-100 km/h jsem nameril za 9,0 s. Neni to zas tak hrozny.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  15:26

« to STAVROS

Vlastně do 2. Po škole.

BTW, proč mi nutíš nějaké jetiny? Vždyť jistě víš, že je nemusím...

Realita je, že to jezdí tak pěkně (výkon, vlastnosti...), že jsem momentálně spokojený. Jsem jiný, než Ty. Mít neohrabanou 6ku se slabým motorem a pohodlným svezením je možná dobré pro Tebe. Já bych ji třeba nekoupil ani za 300tKč.

PS: A RS je moje. Hufova. Už žádná firemní auta... Ne dokud budu mít vlastní firmu.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  15:23

« Re: to STAVROS

to Huf: proti kterymu mymu autu? Mimochodem jsem chtel jen dodat, ze to jsou tvoje penize a je nam do toho *.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  15:21

« to STAVROS

Já nevím, oč Ti jde. Proti Tvému je to stejně žihadlo ;o) a do roka si WRX koupím stejně.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  15:08

« Re: Dobře... Přiznám se ;o)

vybirat Subaru a pak koupit Skodovku musi byt opravdu drsny, nasledne koupit Fabii a davat na ni kola, tlumice, cip atd. aby stala skoro stejne jako Subaru a nejela ani z poloviny tak dobre. Z nemecka se da dovezt predvadeci WRX za cca 550 tis. Kč
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.03  14:50

To Huf: no, na chvilku mě to napadlo, ale pak jsem si řekl, že přeci nekoupíš to samé...
    Víš, co by mě ale docela zajímalo, jen tak ze zvědavosti, pokud jsi ochotný to zveřejnit? Kolik vlastně ta původní, upravovaná a teď prodaná Fabia stála. Myslím tím nákup plus všechny ty dokupované blbostičky, kola, gumy atd., prostě veškeré náklady (mimo nafty), mínus prodejní cena, za kterou šla pryč (a případně prodej nějakých zbylých věcí), a to vše vztažené na počet ujetých km (tím myslím jako "děleno ujetými km). Pokud to nezveřejníš, vůbec se divit nebudu, je to přeci jen dost osobní věc... Ale zajímá mě, jestli by nebylo levnější si na tu dobu (a ujeté km) najmout taxi ;)))))
    A až povalíš do tej emériky, tak to RS zase prodáš, nebo počká doma v garáži?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  14:41

« to RV

Neřeším ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.03  11:30

« Vím, že to sem nepatří, ale...

Čau, potřeboval bych pomoct. Na Meganu Coupe mi praskla stahovačka levého okna. V servisu mi řekli, že nová stojí 12000,- a to se mi vážně dávat nechce. Na octávku mě to stálo 2000,-.Nevíte, prosím, kde bych ji mohl sehnat levněji. Jsem z Brna. Děkuji!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  10:13

to RV: ta zaruka je fakt v haji, taky se toho bojim. A dealer ti muze rikat co chce, zalezi na Ml. Boleslavi co reknou. Delaer muze drzet hubu, moji velmi, velmi dobri znami maji autosalon Skoda. A bez souhlasu Ml. Boleslavi se nesmi na auto skoro ani sahnout. Je to dost o pusu.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  10:00

Škoda Hufe, že jsi s tím čipováním trochu nepočkal.Já mám novou Alfu 147 JTD 16V a docela by mě zajímalo srovnání.Teď už by to bylo irelevantní. Já zatím čipovat nehodlám, mám strach o záruku. Ty to asi neřešíš co ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.03  09:03

« Re: 1.2HTP

Také jsem byl tímhle motorem příjemně překvapen - ale jen pod 80 km/h. Nad 80 km/h jsem měl dojem, že se veškerá dynamika jaksi zcela vytratila, a to ho můžete "točit", jak chcete (až budete mít dobrý pocit z "vytočeného motoru", pak nezapomeňte mrknout také na rychloměr - ten Vás rychle vyvede ze subjektivního omylu, resp. "pocitu rychlosti"). Nejvíc mne naopak zklamal podvozek: děsně tvrdý, poskakující, v rychle projížděných zatáčkách jde okamžitě do přetáčivého (!) smyku, a to jsme v něm seděli pouze dva, samozřejmě vpředu. Ale abych jenom nehaněl: za spojku, řazení a řízení dávám jedničku s hvězdičkou, za brzdy dvě mínus (tradiční "přebržděnost na předek"). Můj závěr: Ideální auto pro ženskou do města na nákupy. A teď se ptám: Kdo si ho právě k tomuto účelu v ČR kupuje, resp. může dovolit koupit jako tzv. druhé či spíše třetí auto v rodině?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  08:17

« Re: Souhlasím za mílo se asi učit nebudu

To 1.2HTP: Já fakt nevím o co se tady snažíš. Kamrád má ve firmě 1,2HTP jako služebáka a furt nadává co je to za mrdku (pardon, jen cituji). Kdyby měl doma v garáži nějaký dělo, tak to beru, ale sám má feldu 1,3 50kW a ta prý jede o dost lépe. Navíc mě s tou Fabií jednou vezl na letiště a jelikož jsme v autě seděli 3, tak hekala i do nepatrného stoupání. Tenhle motor je tak pro ženskou, která ještě navíc jezdí sama. Rodinu to totiž neuveze :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  07:54

« Re: Souhlasím za mílo se asi učit nebudu

to 1,2HTP: ty pises o Skodovce nebo o Porsche? Prum. rychlost 132 km/h? A ze jede rychleji nez auta s vetsi maximalkou? No a co tam chces cipovat? Turbo? A ze nekdo jede nekde pomaleji nez ty neznamena, ze mu to nejede, pochop, ze oni se s tebou nechtej honit, je jim te spis lito.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  07:46

to Huf: Hm to Subaru znelo lip nez Skodovka. Myslel jsem, ze ho trochu nekde protahnem. Skoda. Ale neni vsem dnum konec, ne?
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.03  20:49

« Souhlasím za mílo se asi učit nebudu

Ano souhlas jednak má to auto najeto asi 300 km a bude čas na tankování a opravdu pocit je stejný nad 3000 ot to jede pekně a nemá to ani chu%t končit těma 6000 ot. zvažuji to čipnoput aby to chodilo někam k 7000 asi by to neměl být problém i když benzín jsem měl 99 ict. Bereto i pěkně od spoda bez klepání určiě by šlo jet za méně.
    Zpřevodování je pěkné do kopců to jede rychleji než auta s větší maximálkou!
    V jednom dlouhém táhlém testovavím toto auto nekleslo pod 160 i kdž auta kde je maximálka 190 nebo 200 tam jedou jen 140!
    Není to fofrník ale je z toho příjemný pocit ze svezení! Jde to pořád za otáčkama.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.03  17:56

« Re: Vejde se do 10 l/100km

Měl bych k Tobě otázku?Kolik jsi předtím s 1.2 12v
    najel?Ta spotřeba i při dost vysokých průměrech se mi zdá dost vysokě.Osobně si myslím,z vlastní skušenosti,ze bych při stejném průměru dosěhl bez problémů spotřeby min. o litr možná i víc nižší.
    U fabií je řekl bych dost nesmyslně lehký plyn,není problěm při 140km/h jet kolem 7 l nebo taky s jemným přimáčknutím plynu kdy auto ještě nezrychluje za 12l.Pokud nemáš PP,který naštěstí mám je to dost těžké se s tímto motorem naučit jezdit s velmi malou spotřebou,nemyslím pomalu!
    Jinak u tohoto motory pokud máš víc než 3000ot.
    už jede slušně,pod 3000 je to bída na zrychlení.
    Osobně mám dojem,pokud motor udržiž ve vyšších otáčkách jede líp než 1.4 MPI.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…