Škoda Fabia
matuS 13.10.03 23:30
« Re: to MatuS
prakticke skusenosti nemam. slovo "neohrabane" povazujem za prejavenie nazoru k dizajnu.
sestku som videl, zo vsetkych stran, vsetky karoseriove aj vybavove prevedenia a to auto je dneska dizajnersky na spici.
btw verzia sport si myslim vyzera velmi sportovo a konzervativne zaroven. -
>1.2 HTP:
No ja mam ten isty motor v seate corodbe a zerie menej, resp. o nieco menej ako vyrobca.
V meste je udavana spotreba 7,5l - ja som v pohode na 7,0 a pritom nexodim na spotrebu.
Mimo mesto je udavana 5,1 - zhruba tolko mi to zerie pri cca 90-110kmh.
No a dialnica - tak 140-150kmh - tam si to papka okolo 7 - takze ja som relativne spokojny :) -
« to P2M
Kouřivost tam jakási je. On TDI PD 130PS sám o sobě blafká víc, než 100PS. Nejde ale o stabilní hulbu, ale jen o okamžik cca 1s těsně po přidání plynu, než zabere turbo. Po čipu to blafne o trochu víc, ale běžně ten rozdíl zaznamenáš jen při přímém srovnání.
Jinak jsem rád, že máme stejný vkus na kola. Je to ale ten styl, který se buď líbí moc, nebo se nelíbí (viz reakce nejen "MaxC"). Vím to a šel jsem s tím do toho. Navíc ta kvalita a pevnost...
A barva? Chtělo to změnu a stříbrná je suchá (navíc mi bylo ze strany týmu Hufnágl pohrozeno, že mi stříbrné auto postříkají, protože je to nuda ;o) ). Žlutá je na prcka trapná. Tu bych chtěl na Murcielagu ;o) Jen ta péče je nutná... :o( -
« Re: Jak tu 1.2 Htp načipovat
OK, nejseš. Vybral sis auto, jseš s ním spokojenej, nic proti tomu. Akorát nechápu, proč si kupuješ slabou motorizaci a pak s tim jezdíš jako kdyby hořelo. Když jsem měl V6/2,5l/151kW, žralo mi to v průměru míň, než Tobě fabie a to jsme se nijak necoural. -
« Re: Jak tu 1.2 Htp načipovat
Brácha Octaviána nejsem jen jsem koupil Combi 1,2 HTP 47 KW v očekávání že to bude líný jak hrom a jsem mile překvapen možná proto je radost pro někoho příliš velká. Dříve jsem měl OCtavii 1,9 TDI 66kW a Fabii 1,4MPI 5O kW a tohle auto proti tomu v rychlosti rozhodně není propadák vzhledem k objemu.
Čekal jsem že vzhledem k tomu že to je 4 ventil to bude hlavně dole líný, ale bere to v širokém rozsahu a nahoře to nemá chuť končit dokud nezapne omezovač. Pravda většinou se pohybuji od 3 do 6000 ot.
S felicií i fabií jsem jezdil cca za 12 l naposledy auto které málo žralo a jelo byl Favorit LS tam jsem se vešel do 9,5 l téměř vždy.
Aerodynamika byla ale špatná. -
« Re: to gr
No to jsou vjeci. Po všech těch plánovaných bourácích (Superb, Leon, Ibiza Cupra, Audi A3, BMW 330D, Subaru Imprezza atd.) máš to cos už předtím měl akorát v jiné barvě. Říkáš táta nebyl ochoten přidat na Subko? No byl by to asi pěknej skok z nákupní tašky v naftě s předním pohonem do takového čistokrevného soutěžáka. Ty kola jsou děsný, zlatý origoš.

Neohrabané = těžkopádné, mdlé