Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Opravdu pěkně zpřevodované
Maximálka je z kopců zatím lehce nad 180 km/h.
190 a něco je odhad kde sepne omezovač na 5ku. Na té D1 to tipuji to klesne tak kolem 150 do kopce u Naháče.
Praha Mladá Boleslav to pod 160 do kopce nejde i z Mladé Boleslavi nahoru.
Na těch velkýách kolech to ztratí na akceleraci zcela jistě, to je jen pro parádu na léto když je mám tak co. Schválně se podívám co to za ty kola mám.
-
« Re: zadni vokno
To okno prasklo v místě pískování?
Bude to buď chyba pískovací firmy, nebo Škodovky. Zkus je nakonektovat pošli jim psaní nebo zažádej o radu přímo ve Škodovce v MB bývají vstřícní.
Jestli to dělají na kulanci a ta prasklina je mimo pískování mohli by to uznat. To by od nich bylo kulantní! -
« Zvlněná přístrojovka
Ta velká horní plocha nad přístrojovkou před čelním sklem je lehce zvlněná. Asi to bude na všech autech, při té ploše se to dá čekat co?
Možná ruční brzda by mohla mít kratší chod Jde mi téměř až nahoru k opěrce, časem určitě povolí a bude se dotýkat. Ale to by mělo jít doštelovat.
Vzadu nejsou repráky rádio je ale umí musím se kouknout jestli tam náhodou není kabeláž a případně je zapojit. Co tam ale dát? Máte někdo zkušenosti? -
« Octavia 1.6 75kwESP alebo Fabia Combi 1.4 74kwESP ?
Zdravim vsetkych v tomto fore. Uz som pisal aj na forum o Octaviach, ale mozno aj tu mi bude vediet niekto poradit.Rad by som sa opytal niekoho, kto uz ma nejake tie skusenosti s tymito motormi, co by mi odporucal kupit [ako nove]. Rozdiel medzi nimi vo vybave aku by som tam chcel mat je cca70.000Sk. Ci sa oplati investovat do Octavie alebo ci tie jazdne vlastnosti su velmi podobne. Taktiez by som rad poprosil o nejake tie skusenosti s ESP ci sa oplati dat za to tych 26tis.[som zo severu Slovenska a tam je vacsinu casu dost klzko]. A tiez kde sa daju zohnat informacie o cenach nahradnych dielov na Oktavku a Fabiu [rad by som to porovnal] Dakujem
-
« zadni vokno
Vcera mne malem trefilo, normalne mi pri zavirani kurfu ruplo zadni vokno. Nicim sem ho nevyrazil a na zabouchnuti ho poustim asi z 40 cm. Byl jsem v servisu a tam rikali, ze na to dava Skodofka kulanci. Takze o tom asi vedi. Jenze pak mne hned spacifikovali, ze tam mam vypiskovanej VIN a tudiz mam smolika. Ja se z toho auta normalne poser. V zaruce umrelo podavaci cerpadlo, lozisko levyho kola, prasko tesneni pod hlavou. Po zaruce druhy lozisko, stabilizatory, servo... A to s tim jezdi pritelkyne celkem slusne. Sam mam Oktafku, ale Skodovka mi uz do baraku nesmi!!!!! -
« Re: RS
to Huf: asi mas mozna pravdu, ale ja na tebe neste¨kal jen me to prekvapilo kdyz si drive psal, ze ropak uz nesmi do domu. A ty se do me hned pustis ze moje Mazda je srac. Nevim ale v zakladu zacina o cca 400 000 vys nez Fabka, takze zas tak hrozna mi nepripada. Ja mam doma i Fabii sice za asi 420 tis., ale podvozkove jsou urcite s RS-kem na tom stejne. A vzdycky kdyz do Fabie presednu, tak se zacnu bat abych se nekde nerozbil. To je jako kdybych majiteli E-klasse nutil, ze je moje Mazda lepsi jenom kvuli tomu,ze ma stejne vykony motor. Ja tam preci muzu dat taky cip, kola/ mam ted 17-ky/, podvozek atd. Ja jezdim obema auty, takze muzu porovnavat. Mimochodem me se vic hodi vetsi auto, dost veci si s nim odvezu na barak a kdybych chtel sportak, tak jsem si ho za ty prachy koupil, ne? -
« Re: RS
sníž.podvozek - na druhou stranu to daleko méně propruží při nerovnostech, takže tam kde "komfortní" verze bere spodkem nižší RS ani náhodou (btw. na RS Octavky se dávají blokace pružin pro přepravu na návěsech, jak je to nízké).
Huf: "a čiplá 74kW zase líp točí" - někdo nacpal hodně paliva nahoře, 96kW nemůže točit nahoře? Tyhle PDčka maj problémy s kouřem už v základu, údajně problém VW, tohle by po roce 2005 asi neprošlo homologací, proč to asi mizí z VW/Audi modelů a jde to k nám, co?
foto špinavého vozu? Kdo si koupí černé auto, tak se nedopucuje, dobře mu tak, frajerovi (obecně). Kontrolní otázka - na které barvě je bor*** nejméně patrný, tj která barva je na údržbu nejvhodnější?
Hele Kněža, P2M, Fabia RS -- ozvěte se mě na fabiavrs[zavinac]seznam.cz - ted koukam ze prvnimu majiteli RS se uz trochu sesypal motor -
« Re: KOLA
máš recht, na druhou stranu je lepší kupovat s vymezovacími kroužky u mimořádných kol, třeba je časem prodáš na auto s větším průměrem díry, kupř. Passat III ...
RS: "pneu z 205/45 na 215/40" - a to auto budeš s tím valivým odporem tlačit po silnioci aby se rozjelo, běžně člověk (ten, komu vydrží pneu víc než 10t.km) nepotřebuje projíždět zatáčky s hvízdotem. zatáčku na sériovém podvozku Fabia RS neprojedete rychleji než na Oktávce (se sériovým podvozkem a pneu), i když si to někdo může myslet, tak ať si to myslí dál, anebo vyzkouší? Raději ne, škoda gum a auta. -
"-- skrytý --" 13.10.03 23:55
« Re: Opravdu pěkně zpřevodované
Pekna prace , 1.2 HTP do kopcu na D1 160 , max.pres 190!!!! Jo a hrabe na dvojku !!! Nekoupil jsi misto 1.2 HTP nahodou 2.0 !? -))))))
Myslim ze 17" rafky nebudou na tom delu nic moc, porad se z Hufem,treba tam pujdou i 18" A bude to rvat asfalt i na trojku , tedy samozrejme az po cipu !-))))

Ale sepiš si na papír pro a proti a ohodnoť si to sám rozhodně se oběma vozy svez sám vyplatí se to i si ten vůz půjčit.