Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  10:30

« Re: to Maxc

No obávám se,že s tím olejem má Huf pravdu. Navíc se stává, že automobilky plní první náplň obyčejným minerálem nevalný kvality.
    Ad Cimbu: Jednotku Ti asi nedá,jelikož z ní tvoří upravenou pro někoho jinýho.Leda bys připlatil to co stojí.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  10:25

« Re: to MaxC, 1.2HTP

huf> Hufe, jakej olej a za kolik si lil do tý původní Fabky, tzn. bez longlifu, 505.01 ? Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  09:45

A nebo zkus Cimbu jestli ti da komplet celou jednotku, tu starou voz s sebou a potom muzes s klidem tu orginalni vymenovat na garancky a kdyby se neco stalo, tak i v pripade ze ti to prestane jet to jen jednoduse vymenis a tralalac...

HUF> S tim volejem to myslis vazne ??? Bordel po zabehu??? To snad ve felde v 95tym a ne dnes ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  07:52

« to Maxc

Folie dávám v sobotu. Dnes je na škodovky záruka 2 roky. To si ještě na ten čip počkáš. Kdybys věděl, jak to s ním jede, myslím bys i zkusil tuto zkutečnost před servisem utajit. ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  07:50

« to MaxC, 1.2HTP

Ti tázaní jsou dlouholetí přátelé. Poslední, z čeho bych je vinil, je touha po kšeftu. Navíc mám ten VW505.01 za hubičku.

Po 2-3 tisících km je v motoru spousta bordelu ze záběhu. Nejde o to, že by olej ztratil viskozitu nebo tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  07:48

« to Brázdič

Já taky nechápu, proč kupuješ slabou mrchu, i když je vybavená... ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  07:39

« Re: Dóbrá vychytávka

To 1.2HTP: Zajímalo by mě, proč i kupuješ slabou nevybavenou mrchu a pak se z ní snažíš udělat dělo. Navíc zesilování autorádia ve Fabii dle rychlosti je skoro nutnost, poněvadž by jinak člověk přes ten kravál nic neslyšel. Tím spíš když máš 1,2 a musíš jí hodně točit. S tím odlišením od ostatních si nemusíš dělat hlavu. I kdyby si na to auto nacpal cokoliv, tak stejně narazíš na spoustu Fabií, které budou té tvojí zatraceně podobné. Kámoš má na Oktávce snad všechno co na ní lze dokoupit a stejně si ho lidi velmi často pletou. Leda bys to dal přestříkat do zcela jiné barvy, kterou automobilka Škoda nepoužívá. To bys pak byl skutečně vidět, ale má to cenu ?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  00:00

« Re: to all...

Hele když fabrika řekne ž e se má měnit olej po 15000 km, tak tutovka můžeš najet klidně 30 000km a nic se neděje!
    Už na Š 100 a Favoritu jsem měnil vždy po 30 000 Km a v pohodééé :-)
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.03  00:00

« Dóbrá vychytávka

Je to rádio s CD ono si přidává samo podle rychlosti či hluku. Vím není jediné, ale je to dobré, škoda že neumí i MP3.
    Myslíte, že je dozadu natažena kabeláž k reproduktorům i když tam nejsou?
    Chtěl bych to zvenku také nějak odlišit co radíte?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  23:26

« Re: RS

Na to kolik ty gumy stojí nejsou zas tak extra. Ale sedí to líp než Calibra na origoš čtnáctkách. Není lepší, když je zimní guma o něco užší?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  23:22

« Re: to all...

Aby nekývli, mají z toho kšeft. Nevím proč by motor (bez čipu) nevydržel předepsaných 15000km. Vždyť ty s WIW musí vydržet ještě déle. Navíc auto nehodlám mít na věky.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  23:17

Plánuju jen fólie a chip, ale ten asi až po záruce. S tou řadičkou máš pravdu. Taky drnčí plast. sklo budíků na sebemenších nerovnostech a to nejen mně. Dále občas zadní sedačky resp. jejich opěradla. Jinak je to fajn.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  21:20

« to Maxc

Nějaké úpravy nebo jsi spokojen s originálem?

BTW, jediná chybka: Občas na volnoběh v poloze neutrál vibruje řadička.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  21:17

Stříbrná je pěkná. Jen trochu obyčejná. Sám budu asi časem litovat, že jsem vzal černou, ale ohlasy lidí mě na druhé straně ubezpečují, že tato černá perleť je nejpěknější. Je to otázka priorit.

BTW, ty origoš pneu na RS (Pilot Primacy) jsou ty nejužší 205/45, které jsem v životě viděl. Navíc * sedí. Na ty orig. 16" jsem už obul do zásoby zimní Pirelli P210 a ty jsou o 15mm širší. Moje letní 215/40 pak ještě o další 1cm. Dost velké rozdíly....
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  21:17

Jasně že jo, to jsem zapomněl uvést. Mám ho 6 týdnů. Někde na Yahoo je diskuszí skupina majitelů RSek, ale teď nemůžu najít odkaz, jsem na jiném pc. Založil to Fabiavrs, tak se ho můžeš zeptat.
  • 00 Reagovat !

foto

14.10.03  21:12

« to all...

... a zejména těm se silnějšími motory ještě navíc s čipem...

Je více než žádoucí provést první výměnu oleje již po cca 2.000km. Tato "investice" navíc se během provozu 100x vrátí. Už jsem to konzultoval v několika servisech s lidmi, o kterých vím, že ví. Ani jeden nezaváhal a kývl.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  21:07

Tak se pořád nevytahuj, jak jsi koupil dobře, když máš stříbrné RSo.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  21:06

« to Maxc

Takže Ty jsi také majitel RSka?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  21:00

« Re: to P2M

Tak s barvama jsem uvažoval podobně, červenou a stříbrnou Fabii má kde kdo, navíc stříbrná se k RSu nehodí. Žlutá by byla pěkná, nebýt na Fabii ale třeba na Mazdě RX-8. Tak jsem šel do černé, ikdyž jsem věděl, jak bude náročná na údržbu, ale já to s mytím nepřeháním.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  19:23

« Re: zadni vokno

hehe, tak kriom toho okna jsem si vsim prosel :(, tesneni, stabilizatory, servo. Kdyz jsem byl se servem tak rikal manik ze to je znama vec - jsem se rozciloval, proc to nemenej hned, stejne tak ten stabilizator, jestli cekaj az se v tom nekdo zabije, tak se smal, ze nekerym lidem umre servo tak moc ze nejde tocit volantem vubec, jima me hruza pri ty predstave. Tak doufam ze mi nerupne to okno, s tim jsem jeste nebyl :((( Chtel bych oktavku, ale po techdle zkusenostech se bojim, ze to bude stejne :(((((
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…