Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: To si zapíšu
Take sleduje spíše tepelné záření?
To by ovšem nezvládlo mlhu.Ty obrázky mi nějak nejdou ani to video se nechytá.
Bylo by zajímavé instalovat nějaké protioslňující kryty na bázi polazoce světla či LCD displeje vykrývajícího zdroje osvětlení.
Ty dalekohledy s UV jsou na trhu snad kolem 5-8000Kč jestli ne méně ale bude to asi na prd.
Také myslím, že je to budoucnost a asi ne daleká.
Asi přijdou i černé skřínky přenos značek do vozidel aktivní el řízení a brzdy s ohledem na provoz a spousta dalších věcí,.... Asi dobrou
-
« Re: To si zapíšu
zatím je spíš problém v dostupnosti co jsem slyšel. "Prý" tento systém vyrábí jen jedna firma a ta má nějakou kapacitu, taky bych se nedivil, kdyby byla pod dohledem vlády USA. U nás si taky nemůžeš vyrábět hologramy i kdybys z toho chtěl dělat knížky pro děti... Nevím netuším. Cena je ale podle me odpovídající, ta samotná kamera bude stát dost šílený prachy, ke všemu se nebojím říci, že je to kamera s téměř vojenským parametrem, jenom přeci je to na autě, takže mráz, vedro, voda, sucho, otřesy a bla bla bla. K tomu ještě ten emitor, nějaká řídící jednotka. Už se do dělá od roku 2000 (2002 byl překlep) a cena je stejná. Nicméně je to budoucnost. Teď jsem na news.auto.cz četl, že Mercedes taky připravuje noční vidění, což tedy vím už dva roky (do nové S-klasse), ale jak to vypadá tak bude mít dosah jen 150 metrů což je, dovoluji si odhadnout, úplně na prd, ne jenže 150 metrů ti pokryjí stejně světla, ale na 150 metrech stejně nic nevyřešíš. Tenhle systém funguje na 720 metrů, tedy dál než dálková světla což už je jiný. Jo a ještě mě napadlo, tenhle systém nefunguje na principu nočního vidění v dalekohledech kde dochází k zesílení zbytkového světla, ale reaguje na rozdíly teplot. Což znamená, že uvidíš jasně a zřetelně srnku i když srnka nebude mít na sobě nutně zdroj světla.
Ale je to budoucnost, pro některé tedy již pár let přítomnost. Nedomnívám se, že neustálé zesilování světelného toku světlometů je zrovna to nejlepší řešení, ruší to ostatní účastníky provozu a má to své limity. Noční vidění je nenásilné a přirozené řešení. -
« Re: Noční vidění
kdo jako já ? :-) bože můj, já se vám tady snažím vysvětlil jak funguje relativně nová technologie v automobilovém průmyslu, jaké má technologické omezení a praktické výhody a to zcela popravdě a bez žádných injektiv a jsem nařčen, že jsem dělal nějakou pohádku a ještě ve stodole heh!??? nebo proč tady mluvíš italsky. Ti dealer nějak špatně mixnul dávku heráku, nebo ti tatínek omylem vypnul dětský filtr ve Windows ? Kurnik ke všemu si myslím, že mě tady po těch letech znají lidi natolik aby se snad vědělo, že já ze žádnou pohádkou ke všemu od VW nic společnýho nemám. -
« Re: Noční vidění
samozřejmě, že je to cena v dolarech. Někde mám i propagační video v .mov formátu (1MB) moment hodím ho na server... No sice tam toho zase až tak moc vidět není, ale zase to má jenom jedno mega... Jinak je to tedy reklama na konkrétní auto kde se to běžně za příplatek instaluje už od roku 2002, ale co je mi známo tak to jde při troše snahy přeinstalovat i do jiného auta. Viděl jsem to v jednom SUV. Výhodou je to, že to funguje více méně samostatně a nevyužívá to řídící systémy auta. Má to svou vlastní ŘJ. Jinak efektivní dosah je 720 metrů což je asi dvojnásobek efektivního dosahu dálkových světel, ke všemu se to výborně hodí i do husté mlhy, či deště.
Už jsem našel to video:
[odkaz]
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!