Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  22:37

« Re: To si zapíšu

jeste by se to dalo prisvitit infra lampou , jenze kdyby mel protijedouci ten samej aparat, tak te tim paradoxne oslni :-) Kazdopadne to video vypada fakt cool a rozdil teplot je presne to co je potreba pro srnky a chodce...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  22:14

Take sleduje spíše tepelné záření?
    To by ovšem nezvládlo mlhu.Ty obrázky mi nějak nejdou ani to video se nechytá.
    Bylo by zajímavé instalovat nějaké protioslňující kryty na bázi polazoce světla či LCD displeje vykrývajícího zdroje osvětlení.
    Ty dalekohledy s UV jsou na trhu snad kolem 5-8000Kč jestli ne méně ale bude to asi na prd.
    Také myslím, že je to budoucnost a asi ne daleká.
    Asi přijdou i černé skřínky přenos značek do vozidel aktivní el řízení a brzdy s ohledem na provoz a spousta dalších věcí,.... Asi dobrou
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  22:00

zatím je spíš problém v dostupnosti co jsem slyšel. "Prý" tento systém vyrábí jen jedna firma a ta má nějakou kapacitu, taky bych se nedivil, kdyby byla pod dohledem vlády USA. U nás si taky nemůžeš vyrábět hologramy i kdybys z toho chtěl dělat knížky pro děti... Nevím netuším. Cena je ale podle me odpovídající, ta samotná kamera bude stát dost šílený prachy, ke všemu se nebojím říci, že je to kamera s téměř vojenským parametrem, jenom přeci je to na autě, takže mráz, vedro, voda, sucho, otřesy a bla bla bla. K tomu ještě ten emitor, nějaká řídící jednotka. Už se do dělá od roku 2000 (2002 byl překlep) a cena je stejná. Nicméně je to budoucnost. Teď jsem na news.auto.cz četl, že Mercedes taky připravuje noční vidění, což tedy vím už dva roky (do nové S-klasse), ale jak to vypadá tak bude mít dosah jen 150 metrů což je, dovoluji si odhadnout, úplně na prd, ne jenže 150 metrů ti pokryjí stejně světla, ale na 150 metrech stejně nic nevyřešíš. Tenhle systém funguje na 720 metrů, tedy dál než dálková světla což už je jiný. Jo a ještě mě napadlo, tenhle systém nefunguje na principu nočního vidění v dalekohledech kde dochází k zesílení zbytkového světla, ale reaguje na rozdíly teplot. Což znamená, že uvidíš jasně a zřetelně srnku i když srnka nebude mít na sobě nutně zdroj světla.

Ale je to budoucnost, pro některé tedy již pár let přítomnost. Nedomnívám se, že neustálé zesilování světelného toku světlometů je zrovna to nejlepší řešení, ruší to ostatní účastníky provozu a má to své limity. Noční vidění je nenásilné a přirozené řešení.
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.03  21:44

« To si zapíšu

Za 5000 Kč by to bylo super za 5000 doláčů dost ale počkáme! Rok?
    Ta cena je příliš v porovnání s nočním viděním v dalekohledu.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  18:13

« Re: Noční vidění

oprava ne ze ale se
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  18:08

kdo jako já ? :-) bože můj, já se vám tady snažím vysvětlil jak funguje relativně nová technologie v automobilovém průmyslu, jaké má technologické omezení a praktické výhody a to zcela popravdě a bez žádných injektiv a jsem nařčen, že jsem dělal nějakou pohádku a ještě ve stodole heh!??? nebo proč tady mluvíš italsky. Ti dealer nějak špatně mixnul dávku heráku, nebo ti tatínek omylem vypnul dětský filtr ve Windows ? Kurnik ke všemu si myslím, že mě tady po těch letech znají lidi natolik aby se snad vědělo, že já ze žádnou pohádkou ke všemu od VW nic společnýho nemám.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  17:31

1.2HTP .... už jsem si vzpomněl co ty jsi zač. Podle těch keců jsi ten, co doma ve stodole dělal fabii 4x4 s jedním motorem vpředu a jedním vzadu, případně doma stavěl na koleně tudora ze superba atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  15:03

samozřejmě, že je to cena v dolarech. Někde mám i propagační video v .mov formátu (1MB) moment hodím ho na server... No sice tam toho zase až tak moc vidět není, ale zase to má jenom jedno mega... Jinak je to tedy reklama na konkrétní auto kde se to běžně za příplatek instaluje už od roku 2002, ale co je mi známo tak to jde při troše snahy přeinstalovat i do jiného auta. Viděl jsem to v jednom SUV. Výhodou je to, že to funguje více méně samostatně a nevyužívá to řídící systémy auta. Má to svou vlastní ŘJ. Jinak efektivní dosah je 720 metrů což je asi dvojnásobek efektivního dosahu dálkových světel, ke všemu se to výborně hodí i do husté mlhy, či deště.

Už jsem našel to video:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  14:44

« Re: to Kněža

Já mám filtr JR, měl jsem ho u benzínu a taky si myslím, že to žádnej bordel nepropouštělo, takže jsem na pochybách. Je snad TDI PD choulostivější?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  13:38

« to Kněža

KN je nejlepší. Nemohl.

A s čipem to jede o dost líp. Mně by 96kW rozhodně už nestačila.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  13:05

ja myslim, ze Ace myslel 5 000,- USD-cek, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 16.10.03  12:58

uz to ma nekdo namontovany (funkcni a k videni) a nebo je to zatim propagace. Pokud je to tak tak je to supr a supr cena. Predpokladam, ze to ale bude mit hacek.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  12:00

« Re: to RV

Já tam také chtěl dát vložku, ale Janda my to rozmlouval že by se mohl dovnitř dostat nějakej bordel.Zatím tedy jezdím bez čipu, je to velkej rozdíl?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  11:34

Ale jo jistě. Obrázky jak to funguje jsou tady:

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  09:17

« to xmysak

Teď si nejsem úplně jisrý, ale cca 2400 - 2500 ot.

Ty fólie dělají všude možně. Přijedou kam chceš. Já to dělám v sobotu (on to má klučina jako bočák) takže jedu k němu na Lešnou. Trvá to do 2 hodin. Pak nesmíš 3 dny stahovat okna (v tomto počasí).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  09:14

« to RV

KN vložku.
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.03  08:32

« Pro Hufa

Čau Hufe, kolik máš prosím otaček na šestku při rychlosti okolo 160km/hod?
    Pak jsem se chtěl ještě zeptat, kde ty folie dělají a jak dlouho to trvá, dík
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 16.10.03  07:31

tak to bych rad videl. A ma to ativni prisvetleni nebo jen kouka?? Uvital bych dalsi informace.
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.03  07:25

« to Huf

Hufe,máš u tý svý RS kit přímýho sání nebo vložku do boxu nebo máš originál filtr ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.03  00:00

ace2: za 5 a půl tisíce korun ČESKÝCH? A do čehokoliv?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…