Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Airbag
což mi připomíná jak tu někdo popisoval, závadu airbagu u Citroenu. Svítila kontrola a to pořád a nikdo si nevěděl rady, nakonec to dopadlo tak, že servis řekl, že airbag je funkční a vyndal žárovku z kontrolky... No co no, prostě jim to hoď na hlavu, popřípadě to dej do jiného servisu a až to bude vyřešený, takže si pro to přijdeš. -
« Airbag
Lidičky, mám problém s airbagem. Pokud moje Fábie parkuje v noci v garáži, je vše OK. Jakmile ji nechám přes noc venku na parkovišti, tak se pak rozsvítí kontrolka airbagu (vlhkost???). A svítí pak už pořád, dokud nezajedu do servisu, kde mě VAGem vynulují nějaké data ohledně airbagu a pak je vše zase v pořádku. Do první noci venku. :-( VAG hlásí větší odpor nějaké kontrolní smyčky diagnostiky. Evidentně si s příčinou ale neví rady. Nemáte někdo s tímto zkušenost? Abych jim v servise případně poradil.... -
matuS 19.10.03 13:01
« Re: Kniha Chiptuningu
ace, ja s tebou suhlasim, toto su zname fakty, ktore popisoval svojho casu ATX a nic sa proti nim neda namietat.
na druhu stranu, ako som uz nespocetne vela krat pisal, firemne picasso ma box, ma ho tam od 0km (namontovane dealerom), teraz ma tusim 50.000km, a niesu ziadne problemy. jazdim s tym teraz tyzden, na krizovatkach mu nakladam, hore kopcom chodim na plny kotol, po dialnici 150-180km/h, a spotrebu mam 6.8l.
ked som bol pred rokom na slovensku, tiez ma to zarazilo ze tam je box a nesuhlasil som s tym. isiel som na brzdu, a prekvapivo su krivky take iste ako xsara po chipe s ATX.
takze si myslim ze az take zle to zasa nebude.
btw, v nemecku je minimalne jeden vyrobca boxu, ktory dava rocnu zaruku na vady na motore vzniknute vinou boxu (to iste co daval ATX po chipe)
takze teoria a prax sa momentalne rozchadzaju. ked bude mat picasso 100.000km bez problemov, bude to jasne. -
« Re: Kniha Chiptuningu
na to nepotřebuješ knížku. Box je prasárna, která nedělá nic jinýho, než upravuje údaje z čidel do ŘJ a zmatená ŘJ pak připravuje jiným způsobem směs, co na to říká motor je nasnadě. Též mám silný pocit, že ten BOX není nic jiného než soustava přesně nastavených odporů, respektivě u některých lze výši odporu nastavovat. Typicky například z čidla teploty nasávaného vzduchu, odpor vložený mezi toto čidlo a ŘJ způsobí to že ŘJ si bude myslet, že vzduch má vyšší teplotu a přidá bohatější směs. Box je prostě nesmysl a nechápu lidi že se stále chovají jako ovce. Zjevna a transparentní blbost by měla být trestná.
Chip je modifikací motorového managementu, kde zvýšení výkonu nemusí znamenat vyšší namáhání motoru, ale zcela určitě to přináší jiná negativa. Výrobcem nastavený management je vždy tak aby byl co nejvyšší výkon vs. spotřeba vs. ekologie u dieselu kouřivost. Jiným chipem sice vždy zvýšíš výkon, ale můžeš zapříčinit zvýšení emisí u turbo dieselu s naprostou jistotou zvýšíš kouřivost. Záleží na typu chipu, ale od nepatrných obláčků při rozjezdu, až po extrémy které jsou vidět každý den, hutný kouř za novým Passatem při plném plynu a zatížení (v kopci) s viditelně mastným zadním nárazníkem od sazí... Některé chipy můžou jen zlepšovat jízní komfort, například odstraněním negativních projevů elektronického plynu.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!