Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to Beny_
Si děláš * hufe ne ? Dyk tam ani nemáš kit KN... jenom vložku... tak, jak by ti to těch 200 vůbec mohlo jet i po tom přečipování. Že by ti u Cimbu ten kit rozmluvili ?...a ty jsi na ně dal ?...se teda divím... ztráta jistech 10% výkonu navíc u tebe ?... co se Ti stalo ? ...ňák mi to k tobě Hufe nepasuje...takovejch kobyl v motoru zadarmo, no neberte to...šak je to tak jednoduchý...stačí jen ke kitu nandat hadici "a je to" jak by řekl Paťo a Maťo...Pokud nechceš, tak na tohle nereaguj, taky to o něčem bude vypovídat. -
« Re: 0-100km za 12,63 s 1,2HTP 47kW Combi
Ahoj 1.2HTP, iba * si ide zmerať zrýchlenie na "štěrku". Viď tvoj text : ... evidentní dlouhé hrabání jedním kolem na štěrku.
Natrhnem Ti bárskedy * s mojím 11-ročným 43 kW Favoritom. A ostatným radím: 1,2 HTP 40 kW si nekupujte, je to jedno lenivé, hlučné auto.
-
« Bude to chtít zimní gumy
Jaké na to auto dát? Užší nebo širší případně jakou kombinaci které kam. Nebo jen na přední nápravu jako se dávaly zimáky jen dopředu třeba u řady Š 100-120? Myslím že na tohle auto vkidu všchny zimní stejný a užší variantu pOLARISŮ 2 z toho co nabízí servisy. -
« Re: 0-100km za 12,63 s 1,2HTP 47kW Combi
ježíš já si pamatuju, jak tuším že ano asi opravdu Octavie. jak tady popisoval co dělal s Octávkou 1.6mpi aby měl lepší akceleraci. Vyndal vše včetně lékarničky a následně oslňoval tady rychlostí kolem 180 km/h... a ještě to popisoval natolik barvitě, že si jeden myslel, že popisuje zážitky za volantem McLarenu F1...
Hmm hele chceš říci že máš najeto 750km a už to dráždíš do omezovače ? To i já se služebákem jsem prvních 1500 km jezdil velmi mírně a vyvaroval jsem se kickdownů a sprintů z křižovatek. A ty soukromé auto dráždíš už ve 750km.... :-) chjo :( -
« 0-100 km/h
Samožřejmě že šlo o měření tzv. tachometrové. myslel jsem, že se to zde již vžilo, je to jeden z nejednodušších způsobů.
Měřil jsem sám stopkama na hodinkách auto má najeto cca 750 km. Bez spolujezdce, nádrž zhruba zpoloviny plná. Kola z fabriky.
Řazeno v okamžiku, kdy se začínal hlásit omezovač.
Zkuste si to také.
Kolik píše fabrika že to má mít? -
"-- skrytý --" 23.10.03 21:59
« Re: 0-100 km/h
Jen je docela zajímavá jedna věc - zrychlení, co se uvádí v prospektech k autům je téměř vždy uvedené takové, aby to odpovídalo tachometru v daném autě a ne skutečnému zrychlení... Takže pokud bude člověk měřit zrychlení auta "profesionálně", tak nikdy nedocílí hodnot uvedených v prospektech... -
matuS 23.10.03 19:51
« Re: 0-100 km/h
beny> nemyslim si ze mas pravdu.
co sa tyka reakcnej doby, cisla hovoris spravne, ale pri merani o ziadnu reakcnu dobu nejde, pretoze si pripraveny.
sofer pred startom meracovi moze odpocitat start (alebo naopak) takze si sadnu presne. Merac potom sleduje tachometer a ocakava kedy rucicka pretne stovku - samozrejme musi brat do uvahy take veci ako to, ze sleduje tachometer z ineho uhla atd...
co sa tyka odchylky tachometra, nemam pocit ze pri 100km/h je to 10%, skor 2-5% (a nieje problem sa dohodnut s meracom aby zastavil stopky neskor)
dalsia vec je, ze meranie nemusi byt velmi objektivne kvoli zrucnosti vodica (neni to lahke urobit taky "launch" aby presne sedel charakteristike motora a prevodovky), potom je to vztah cloveka k autu (tazko si predstavit, ze majitel auta bude kmasat rychlostnou pakou v snahe preradit co najrychlejsie ako to robia testovaci jazdci), dodrzat predpisane zatazenie (2 osoby, plna nadrz a tusim 100kg batoziny) a s cim som pri meraniach ja osobne mal najvacsi problem - je tazke najst siroku, bezpecnu a _vodorovnu_ cestu s dobrym gripom, na ktorej mozes zastavit a robit merania opakovane (najlepsie je to robit 2x v jednom smere a 2x v druhom a priemerovat) a mat teplotu 21 stupnov a bezvetrie (a v pripade meranie turbomotorov nie pocasie s vysokou vlhkostou).
napriek vsetkemu si myslim ze po splneni tychto podmienok je realne mozne zmerat skutocne zrychlenie auta s presnostou 0.5s. -
« 0-100 km/h
Ať žijou super přesná měření amatérů podle tachometru a se stopkama v rukách spolujezdce. Běžně má tacho odchylku +10%. Ručně nelze měřit s přesností na 0,01s, když je reakční doba člověka běžně cca 0,5s a víc. Takže vezmu-li v potaz obě chyby, tak k naměřenýmu času můžu klidně přičíst cca 30% a víc k naměřenýmu času. Protože ve skutečnosti jela Fabka 90 km/h a těch 10 km/h do skutečných 100 km/h bude ještě sakra dlouho trvat.
P.S. Proč asi používaj profíci tak složitá zařízení? (např 5. kolo pro měření rychlosti a synchronizované stopky).