Škoda Fabia
"-- skrytý --" 31.10.03 10:26
« Re: Šrouby alu/ plechy
Ace: no to koukám, tos byl nějakej vzornej, 120km/h na tempomatu... Nižší spotřeby než na tempomatu lze dosáhnout asi jen s pohledem neustále upřeným na palubní počítač ukazující okamžitou spotřebu, a s ubíráním plynu jakmile to o pár desetinek poposkočí. Pro někoho holt styl jízdy a zážitek, já tenhle počítač v autě nemám, nechci, a těch pár desetinek litru klidně oželím... -
« Re: Šrouby alu/ plechy
Já mám při 150-160 na nohu spotřebu kolem 6,2 - 6,4. Odzkoušeno na "dálnici" Praha - Liberec, takže asi 130km vzdálenost. S tempomatem okolo 7 litrů. Jezdím většinou sám, nebo ve třech lidech. Zkusím to "tempomatovat" na 120 a to by bylo aby to nejelo za míň než tvých 6,2.
I když je možné, že pro tvůj 320 je 120km/h menší zátěž než pro moje 220. Zapoměl jsem podoktnout, že to je v automatu, což ty máš určitě taky vzhledem k politice MB, že vše nad 3 litry jen v automatu.
Na druhou stranu ani v Německu, při 190 - 200 km/h se nedostanu přes 9 litrů na 100. -
« Re: Šrouby alu/ plechy
2 ace: Nemyslím si, že tempomat sníží spotřebu. Mám "C" W203, 220CDI Avantgarde. Když nastavím tempomatovou rychlost např 140km/h, tak ji to auto drží kopec nekopec. To znamená vyšší spotřebu. Naopak běžný způsob bez tempomatu dovolí něvědomé přizpůsobení jízdy vzhledem ke stoupání či klesání. Motor prostě točí stejně, jen rychost se mění. Prakticky odzkoušeno.
Petr
PS: Od Škoda Auto Customer Care mi bylo potvrzeno, že šrouby z Alu pasují i na plechy. -
« Re: Tempomat
Páčka samozřejmě stojí ve škodovce u autorizovaného prodejce 2300 a kabeláž taky tu cenu co píšeš, ale dá se sehnat originál páčka nová včetně originální kabeláže za 2000,-. Teď jsem zrovna montoval tempomat do své octavie a kamarádovi to samé. Obě dvě jsem si v Ostravě sehnal za 2000 kus včetně kabelů. Do fabie přijde to samé. -
« Re: Šrouby alu/ plechy
A co v případě podložek ty jdou pod plecháče i pod al cokdyž šrouby přesahují divnitř náboje? kolik mohou? A jaký je rozdíl kuželová a kulatá dosedací plocha jaká je správně? Co tvrdost a pevnost šroubů když se dají podložky? Kde je nejvíce namáhané místo? -
« Re: Tempomat
Jestli to jde nebo ne záleží jakou máš řídící jednotku. V návodu k instalační sadě jsou jasně vypsány čísla řídících jednotek které to zvládnou. Asi nejlépe zajet do servisu a nechat to napojit na VAG a hned budeš vědět zda to jde nebo ne. Když tak si tempomat nechej na ŘJ hned zaktivovat a pak si ho jen doinstaluješ a je to.
Jinak mne zaráží to kutilství na takové věci jako je tempomat. Nedovedu si představit někde ve fabii spínač nějakého radioamatera kterým to bude někdo ovládat.
Tady se opravdu nesluší nějakým způsobem šetřit.
Jinak já osobně jsem si sehnal páčku a kabeláž a na své octavii Tdi jsem si to nainstaloval sám a to nejsem žádný extra zručný kutil. Ve fabii to bude řekl bych nachlup stejné, páčka je úplně stejná a kabeláž tu jsem sice neviděl, ale zase se určitě bude zapojovat do protikusu konektoru a to snad není žádný problém. V návodu na octavii jsem taky viděl napsáno, že budu potřebovat nějaké vypichováky, ale nevím k čemu ?
Protikus konektoru se v klidku odjisti a nainstaluji piny z kabeláže a drát který měl jít tuším dle škodováckého návodu na pojistku 5 jsem umístil na matku X75 což je do facto to samé. A žádný vypichovák není třeba.
Jinak není problém sehnat páčku i s kabeláží za 2000,- Kč. To samé v servise stojí v sadě 5600,-.