Škoda Fabia
« Re: Šrouby alu/ plechy
Jj, automat v MB asi zatím nemá konkurenci - myslím ve své třídě. Úplně odvařenej jsem byl z automatu v MB SLK 320.Ten reagoval skoro jako manuál. Řazení přímo briskní. Ad speedtronic - taky jsem si s tím hrál, ale dneska už to nepoužívám. Jednou mě to zachránilo od pokuty. U Nového Brou mě zastavili orgáni, že jsem prý jel na 90 130. Ještě než jsem zastavil, tak jsem stihnul na speedtronicu nastavit 100km/h a když mě sděloval kolik mi naměřili, tak jsem oponoval právě speedtronicem. No, chlapci to skousli a bylo to "jen" za 200,- kvůli nesvítící brzdovce (náhradní žárovka po přepnutí taky odešla a já byl tak línej :-))) -
« Re: Šrouby alu/ plechy
Oddie: No jo já zase nejsem žádnej bezmozek... na Slovensku bylo fakt hnusně, mlha sice ne taková aby nebylo vidět, ale mlha, hodně silně a pořád pršelo, tak voda na silnicích. A jel jsem po jejich D1 směr z BA do Nitry a pak do New Castles, bylo i dost nějakého divného bláta na vozovce, což jsem moc nepochopil, ale asi ze zklizní, tak jsem pokorně stáhnul krovky a jel pomalu 120. Na druhou stranu večer z Ba do Prahy jsem jel už nepoměrně svižně pod 200 jenom když byl někdo předemnou jinak stabilně těch 220-230, ale i tak spotřeba 9.5 :)))) Jsem mluvil s technikem v Mercedesu na Chodově a říkal, máte najeto už přes 5 tis, tak teď tomu musíte dávat co proto ať si pěkně zvykne... tak jsem poslechl. -
« Re: Šrouby alu/ plechy
naštěstí, konečně automobilka co pochopila, že automat je zbytečnost. Ke všemu automat v MB funguje takovým způsobem, že manuál nemá žádné opodstatněný. Když to bylo nové, tak jsem jezdil za 10.5, teď po 7 a půl tis se při svižné jízdě kolem 230 dostanu tak na 9.5 víc nahoru se spotřebou se tomu už nechce. Při cestovní rychlosti 180-200 to vezme tak 8.5. Jinak tempomat moc nepoužívám, používám speedtronic to mi přijde jako lepší způsob. Třeba ve středu když jsem jel večer do Bratislavy, tak za Humpolcem klesla tempolata pod nulu a začala padat zmrzlá mlha, tak jsem si nastavil speedtronic na 120 abych měl jistotu že si nenabiju tlamu :-) Ne všechny to asi napadlo, protože za pár km už recorvery team tahal nějakou Octávku z příkopu... Spotřeba potom klesla 6.9litru. Jinak vzhledem k tomu, jakou to auto má spotřebu, mě spotřeba přestala zajímat. S Omegou 3.0 V6, která jezdila stabilně za 12.8 už to bylo horší... Praha-Ostrava-Praha na nádrž nikdy nezvládla :-( Med z přehledem, což je sympatický. -
"-- skrytý --" 31.10.03 10:26
« Re: Šrouby alu/ plechy
Ace: no to koukám, tos byl nějakej vzornej, 120km/h na tempomatu... Nižší spotřeby než na tempomatu lze dosáhnout asi jen s pohledem neustále upřeným na palubní počítač ukazující okamžitou spotřebu, a s ubíráním plynu jakmile to o pár desetinek poposkočí. Pro někoho holt styl jízdy a zážitek, já tenhle počítač v autě nemám, nechci, a těch pár desetinek litru klidně oželím... -
« Re: Šrouby alu/ plechy
Já mám při 150-160 na nohu spotřebu kolem 6,2 - 6,4. Odzkoušeno na "dálnici" Praha - Liberec, takže asi 130km vzdálenost. S tempomatem okolo 7 litrů. Jezdím většinou sám, nebo ve třech lidech. Zkusím to "tempomatovat" na 120 a to by bylo aby to nejelo za míň než tvých 6,2.
I když je možné, že pro tvůj 320 je 120km/h menší zátěž než pro moje 220. Zapoměl jsem podoktnout, že to je v automatu, což ty máš určitě taky vzhledem k politice MB, že vše nad 3 litry jen v automatu.
Na druhou stranu ani v Německu, při 190 - 200 km/h se nedostanu přes 9 litrů na 100. -
« Re: Šrouby alu/ plechy
2 ace: Nemyslím si, že tempomat sníží spotřebu. Mám "C" W203, 220CDI Avantgarde. Když nastavím tempomatovou rychlost např 140km/h, tak ji to auto drží kopec nekopec. To znamená vyšší spotřebu. Naopak běžný způsob bez tempomatu dovolí něvědomé přizpůsobení jízdy vzhledem ke stoupání či klesání. Motor prostě točí stejně, jen rychost se mění. Prakticky odzkoušeno.
Petr
PS: Od Škoda Auto Customer Care mi bylo potvrzeno, že šrouby z Alu pasují i na plechy. -
« Re: Tempomat
Páčka samozřejmě stojí ve škodovce u autorizovaného prodejce 2300 a kabeláž taky tu cenu co píšeš, ale dá se sehnat originál páčka nová včetně originální kabeláže za 2000,-. Teď jsem zrovna montoval tempomat do své octavie a kamarádovi to samé. Obě dvě jsem si v Ostravě sehnal za 2000 kus včetně kabelů. Do fabie přijde to samé. -
« Re: Šrouby alu/ plechy
A co v případě podložek ty jdou pod plecháče i pod al cokdyž šrouby přesahují divnitř náboje? kolik mohou? A jaký je rozdíl kuželová a kulatá dosedací plocha jaká je správně? Co tvrdost a pevnost šroubů když se dají podložky? Kde je nejvíce namáhané místo?