Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Šrouby alu/ plechy
Tak to jo-taky se někdy svezu hodně rychle-asi přede dvěma měsíci jsem na dálňici z Ml.Boleslavi
dosáhl na Blackbirdu tachometrových 330-bylo to
z kopce mezi výjezdem na Hlavenec a Starou Boleslaví.Je to tam z kopce a potom hodně dlouhá rovinka-kdo to tam zná tak ví.Příště už bych to
zkoušet nechtěl-bylo to peklo. -
« Re: Detonační hoření
Myslím že ne, protože to zazvonění trvá okamžik, to znamená, že ŘJ hned upraví předstih. Zajímavé je, že když odstartuju z místa o točím všechny rychlosti do maxima tak to nezazvoní, musím jet ustálenou rychlostí mezi 2500-3000 ot/min a jak mu naložím, tak pak si to cvrnkne. -
« Detonační hoření
Nesetkal se někdo u 1.4MPI/44kW s tímto jevem: mezi 2500-3000 ot/min je při plném sešlápnutí plynu slyšet jak na okamžik zazvoní ventily. Výkon motoru je normální, spotřeba okolo 6l/100km, olej vůbec nežere, motor neškube, VAG nehlásí žádnou závadu, najeto 27000km. Zkoušel jsem různý benzín (Shell,Aral,OMV v Ostravě a v Opavě, že by byl všude v benzínu takový maras) nezvoní to pouze s 99 blue octans od benziny. Od novoty jezdím s skoro jen na V-Power 95. Dík za postřehy. -
« Fabia 1.2 12V
Zdravím všechny,čtu tady celkem různé názory na nový motor ve fabce,celkem s počáteční nedůvěrou jsem si ten výkonější 12V taky pořídil.A tady jsou mé poznatky, z počátku si je třeba zvyknout na to,že do 3000ot je dost líny,ale jakmile je překročí je znatelný zátah až do zhruba 5000ot, po zajetí prvních 2000tis km jsem ho začal více vytáčet a jsem mile překvapen,jezdím dálnice BEZ problému i nad 160km/hod,škoda podhodnocuje max rychlost,když udává 160max,jel jsem i 180km/hod tzn asi +- 170reálná rychlost.Podotýkám že jezdím jen na V-power a je to u tohoto HTP motoru dost znát.Jsem velmi potěšen tímto motorem i přes úvodní nedůvěru.Bežnému motoristovi v pohodě stačí.Hodně bezpečných km na našich nebezpečných cestách přeje R. -
jestli se bavíme o originálních šroubech, tak tam samozřejmě žádnou podložku nedáš, to by ty šrouby byly moc krátký. Žádný podložky nedoporučuju, protože si jenom rozhodíš geometrii a auto ti nebude fungovat. Jestli chceš změnit ET, tak musíš, aby to mělo smysl, předělat celej podvozek ale to není práce do garáže. -
sem pospíchal domů... ne kecám. Měl jsem prostě chuť si rychle zajezdit, no co no, alespoň se k tomu čestně přiznám. Ke všemu to autu zjevně prospělo, protože teď jezdí o poznání lépe. Řekl bych, že rady servicemanů po 1.500 najetých km tomu pěkně šlapat mají zjevně své opodstatněný. Jinak jezdím normálně. Dokonce jsem měl dnes spoustu času, tak jsem jel do Mostu s nastaveným speedtronicem na 140 a to bylo ideální počasí a provoz po neomezenou rychlost...
No a těc 230 jen po Břeclav-Brno, po D1 jsem si vyhlídnul Lachtana a jel jsem za ním až do Prahy do těch maximálně 200, víc mu to nejelo. -
« Víc jsem nenašel tak kterou
E-SHOP - SORTIMENTU - Autodoplňky & tuning - Ratipur
loketní opěrka FABIA-černá
POŘADOVÉ ČÍSLO: 6021
OBJEDNACÍ KÓD: 355405
VÝROBCE: Ratipur
Cena bez DPH: 1385.20 Kč
Cena s DPH: 1690 Kč/kus
Počet [kus]:
Popis: středová loketní opěrka s uložným prostorem-materiál kůže
-
Jj, automat v MB asi zatím nemá konkurenci - myslím ve své třídě. Úplně odvařenej jsem byl z automatu v MB SLK 320.Ten reagoval skoro jako manuál. Řazení přímo briskní. Ad speedtronic - taky jsem si s tím hrál, ale dneska už to nepoužívám. Jednou mě to zachránilo od pokuty. U Nového Brou mě zastavili orgáni, že jsem prý jel na 90 130. Ještě než jsem zastavil, tak jsem stihnul na speedtronicu nastavit 100km/h a když mě sděloval kolik mi naměřili, tak jsem oponoval právě speedtronicem. No, chlapci to skousli a bylo to "jen" za 200,- kvůli nesvítící brzdovce (náhradní žárovka po přepnutí taky odešla a já byl tak línej :-))) -
Oddie: No jo já zase nejsem žádnej bezmozek... na Slovensku bylo fakt hnusně, mlha sice ne taková aby nebylo vidět, ale mlha, hodně silně a pořád pršelo, tak voda na silnicích. A jel jsem po jejich D1 směr z BA do Nitry a pak do New Castles, bylo i dost nějakého divného bláta na vozovce, což jsem moc nepochopil, ale asi ze zklizní, tak jsem pokorně stáhnul krovky a jel pomalu 120. Na druhou stranu večer z Ba do Prahy jsem jel už nepoměrně svižně pod 200 jenom když byl někdo předemnou jinak stabilně těch 220-230, ale i tak spotřeba 9.5 :)))) Jsem mluvil s technikem v Mercedesu na Chodově a říkal, máte najeto už přes 5 tis, tak teď tomu musíte dávat co proto ať si pěkně zvykne... tak jsem poslechl. -
naštěstí, konečně automobilka co pochopila, že automat je zbytečnost. Ke všemu automat v MB funguje takovým způsobem, že manuál nemá žádné opodstatněný. Když to bylo nové, tak jsem jezdil za 10.5, teď po 7 a půl tis se při svižné jízdě kolem 230 dostanu tak na 9.5 víc nahoru se spotřebou se tomu už nechce. Při cestovní rychlosti 180-200 to vezme tak 8.5. Jinak tempomat moc nepoužívám, používám speedtronic to mi přijde jako lepší způsob. Třeba ve středu když jsem jel večer do Bratislavy, tak za Humpolcem klesla tempolata pod nulu a začala padat zmrzlá mlha, tak jsem si nastavil speedtronic na 120 abych měl jistotu že si nenabiju tlamu :-) Ne všechny to asi napadlo, protože za pár km už recorvery team tahal nějakou Octávku z příkopu... Spotřeba potom klesla 6.9litru. Jinak vzhledem k tomu, jakou to auto má spotřebu, mě spotřeba přestala zajímat. S Omegou 3.0 V6, která jezdila stabilně za 12.8 už to bylo horší... Praha-Ostrava-Praha na nádrž nikdy nezvládla :-( Med z přehledem, což je sympatický.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!