Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

07.11.03  18:36

« Re: 1.2 HTP

Pokud chceš a potřebuješ rychle předjet,při devadesáti za tři při stodeseti za čtyři,pak i 1,2 12v předjíždí poměrně svižně.Rozdíl v čase dosažení 140 je dost velký.Chce to rychle řadit.Převodovka je OK.Při 80 km/h pokud je potřeba rychle předjet řadí za čtyři jenom blb.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.03  11:39

no 47 je v meste fakt O.k. Akurat sem-tam xyba sekunda v akceleracii >:D mimo mesta je dobra v tom, ze dokaze ist plynule a dlhodobo vysokou rychlostou, ale akceleracia nad 80kmh je uboha. Predbehnut auto v 90-ke - da zabrat. Teda pekne 4-ku zaradit, plyn uplne na podlahu (ono sa to dostane na 140kmh, len to trva) a dost dlho volnu cestu v protismere.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.03  11:21

quagaar: Tak se svez ze 40cítkou a pak teprve prohlásíš, že je to dobrý na ježdění po městě a pantáty, tu 47 musíš o hodně víc točit, ta 47 je podle mne takový kompromis pro ježdění po městě a ven.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.03  10:48

« Re: Zadní dveře / Tempomat

Mně teda tempomat motorem brzdí a i u staré Fabie brzdil. Znatelně.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.03  10:20

« Re: Zadní dveře / Tempomat

To tamtam: Hele, že by tempomat nebrzdil motorem, to mi nějak nezdá (automat s CC teď neřešíme). Měl jsem ho také na manuálu (sice ne u Škodovky), a zcela běžně "sundaval nohu z plynu". V zásadě se snažil udržet nastavenou rychlost (i za cenu "plné cihly"), ale dokázal jet i zcela bez plynu, pokud to z kopce mělo tendenci jet přes nastavenou rychlost. Samozřejmě neuměl brzdit brzdou, takže v hóóódně velkých kopcích je jelo i přes, poněvadž brzdění motorem už nestačilo.
  • 00 Reagovat !

foto

07.11.03  08:20

« 1.2 HTP

Včera jsem strávil den ježděním s 47kW, už jsem pochopil, proč tomu říkají "šicí stroj". Jinak po městě úplně dostačující a pro pantátovský ježdění taky. Tu 40kW si ale nějak nedovedu představit.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.03  08:12

« Zadní dveře / Tempomat

Ahoj, tady to zase bublá ... Nechtěl byste mi radši někdo poradit, co dělat (rádoby vtipné rady typu navštívit servis prosím ne), když se mi ze zadních dveří (u Combi, ale asi není podstatný) začalo ozývat napřed lehký klepání (podobný třeba uvolněný platový kostce konektoru ťukající do plechu), který se časem samo zmodifikovalo do bručivýho vrzání a čvachtání při rozjezdech a klapání na dálnici? Jde to celkem prokazatelně ze dveří, při zavření jen na 1 zub to definitivně zmizí. Tak že by nastavení zámku? No jo, ale kam s ním hnout, je to moc volný, těsný, nahoře nebo dole ..? Setkal jste se s tím už někdo? Klíč TORQ (ten divnej dvanáctihran - jak TORX hvězdička) mám, ale nevím kde začít. Ad tempomat před časem: V autě ho mám a neřek bych že s manuálem je k hov.. Pochopitelně nejde jet na 5-ku 150 nahoru do Alp, ale mám ho na to, že když půl dne jedu přes italský kukuřičný pole u Pádu, tak je to především bezva úleva. Výborná věc je spojení s PP v režimu okamžitá spotřeba, tam je totiž krásně vidět, kde je nastavená klapka (např. dám tam 100 km/h a vím, že plné otevření při týhle rychlosti bere kolem 9.5, ale spotřeba ukazuje jen 4.5) a kolik má tedy motor ještě rezervy. Jediná velká nepříjemnost je, že to nedovede "sundat nohu z plynu" a tak to z prudkýho kopce furt žene dál, i když rychlost se už překracuje (motorem to nikdy nebrzdí).
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 06.11.03  23:27

« Re: Občas myslete

to 1.2HTP: Kdyz nemas, tak neostrikuj a pockej si, az v aute budes mit nad nulou, pako!!! :o)
  • 00 Reagovat !

foto

06.11.03  23:10

« Opěrky

V televizi byla reklama na nějakou vodu a že je dnes v Lysé nad Labem výstava rychlá kola! Celkem humorná, na autě byla kola "rychle" pryč.
    Známej už na tý výstavě byl a mají tam celkem solidní opěrky za 1260Kč na Fabie ale i na další vozy jo a taky nějask plexi před chladiče a další plastové blbosti od Martínka.
    Taky tam mají elektrické koloběžky za 5000Kč normálně do provozu bez papírů. Ujede to asi 25 km rychlostí až 20 km!
    Jinak výstava závodních motorek a aut včetně F1 MClaren.
  • 00 Reagovat !

foto

06.11.03  22:59

« Dáváte na okna Flasch Off

Nebo něco podobného jak jste spokojeni?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.03  22:55

A když nemáš?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.03  22:11

Hlavně, čím je ta směs odolnější proti mrazu (čím míň je v ní vody), tím hůř umývá bordel z cesty. Vypozorováno.

Navíc, 1.2HTP asi nemá vyhřívané trysky ostřikovačů :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 06.11.03  22:06

to 1.2HTP: Si delas srandu, ne? Ja vzdycky redim (nebo skoro vzdycky) a zadnou mapu ci neco podobneho jsem nikdy nepozoroval. Ono kdyz mas v aute +20, tak ti na okne asi tezko neco zmrzne ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.03  21:09

Je to nějaký rok zpět, takže směs byla celkem drahá navíc vždy beru tu neředěnou či s nejvyšší odolností proti mrazu jinak to namrzá a přiznejme si že značkové nemrznoucí směsi byly i přes 200 Kč! Litr klidě za 80 Kč sice krásně voněl. :-)
    Ale to už teď všechny denaturák je už neprodejný!
    Směs -20 zamrzne na skle i při -3 odpaří se zbyde voda a ta namrzne a udělá mapy takže neředit!
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.03  20:52

1.2HTP> Lečil ses už někdy někde nebo jsou projevy Tvé psychózy spíš latentní? ;o)

BTW, 3l -20 směsi stojí do 60Kč.
  • 00 Reagovat !

foto

06.11.03  20:42

« Občas myslete

Tak si to spočítejte 3l náplň ostřikovačů 150 Kč 6l nafty 120 Kč. Oboje během 100 spotřebujete lehce v zimě a sajrajtu jak nic!
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.03  13:41

« Re: Ostřikovače žerou víc než motor

ladao> Jo. Je to podobný blb.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.03  09:23

Já bych řekl, že 1,2HTP je srandista podobný Octaviánovi, jesli to není on sám :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.03  08:52

Zaujimalo by ma, na com ten 1.2HTP frci... to musi byt extra kvalitna trava...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.03  08:23

Zatřeste s ním někdo, ať se vzbudí ...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…